LoveableMe RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina Не знам во која тема да пишам, нешто ми се случува...косата ми паѓа ненормално многу, не можам а спијам ,само се препотувам, отечена сум цела, нозете поготово. Бев на општ матичен лекар, само крв ми провери и урина, железото и хемоглобинот е на долна ниска граница, тсх ми е 1,35, и ништо не ми даде да пијам ниту нешто да правам. Јас веќе сериозно се загрижувам, бидејќи ова трае. Не знам каде да се обратам, не знам што ми е Мисед аб. беше кон крај на април, ама веќе доста време помина и ова очекував да се среди, ама еве го не се средува. Плис хелп, ако постов не е за овде, ве молам префрлете го на соодветно место. ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30 I jaa sum istata veke eden mesec duri i dieta nekoj zdrav nacin na ishrana ni toj nemozam da se odrzam od sto se mi e poremeteno...sega pijam Ya3 zosto togas samo vo april krvarev i 3-4 dena od maj no ne ko dobieno i sega da mi se normalizira ciklusot... Baska i ovie denovi dali od zeshkovo ili apcinjava mi se vrti,mi se povrakja,tahikardii,vrtoglavici,oteceni noze,teshko dishenje..ke moram i jas da odam na dr. ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Nina, јас сепак би направила комплетен хормонски статус, да видиш нешто естрогенот да не варира....па потоа со резултатите кај гинекологот... ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina Јас мислев и на дерматолог да одам заради косата. Ај за некој ден би требало да добијам циклус, и ќе одам за хормони. Ама пак гледав во сите досегашни резултати прогестерон не ми испитале, никогаш,а читам по нетов и тој може да прав проблеми... Вие сте испитувале прогестерон? Nina, прогестерон се испитува на 21-ви ден од циклус, а другите хормони од 3-5 ден. Мислам и другите хормони тироидни не е лошо да ги испиташ, бидејќи само ТСХ не е доволно. Во секој случај, мислам подобро да се консултираш со Ивановски за што и дали треба нешто да испиташ, па пиши што ќе направиш.