Maca25 -> RE: Чамче-муабет (24.9.2010 14:21:37)
|
Не испитаа дали е бактерија, немаше време, докторов рече дека има епидемија по градинките и школите на коњуктивитис, ептен изгледаше сериозно и веднаш ја ставија на терапија. Не знаете што ни се издеси. Се будиме ноќта околу 4.30 и Нина качила температура 39,5, и со мм ај да не палиме светло во спална да не и дојде нагло светло, полека ќе ја носиме накај дневна и таму ќе и дадеме нешто за температурата, кога што ќе видам - крв околу носето. Гледам на постелнината во креветчето ништо. Ја донесовме до дневна, и кога и го видов окото мислам дека изгубив здив и почнав да се тресам. Одма се облековме за да ја носиме на клиника, ама и се спушти температурата и заспа. Ја почекавме еден час да поспие и одма на лекар. Ви се верува дека од кај 6.30 до 10 никој не ја прегледа асално, ниту пак и го исчисти окцето, а тоа сиротко затворено модро надворешно како и внатрешно, солцички со крв и течат, срценце мое. Најдовме доктор во 10.30, ја прегледа, одма и го исчисти, ми покажа мене дома како да го правам истото, ни препиша лекови и ни рече да ја ностиме право дома и да не ја изнесуваме никаде до понеделник. Еве сега јас и го чистам, и ставаме капки Тобрекс, маст Тобрекс и пие антибиотик (Цефалексин) ама нема никаква промена. Ќе пукнам веќе, срцево ќе ми препукне [sm=smiley19.gif]
|
|
|
|