Snowhite RR -> RE: Чамче-муабет (22.10.2010 22:10:18)
|
Со помин нека е Тања Инаку јас денеска бев кај директорот да разговараме во врска со мојот статус после први, зошто пред неколку месеци ми рече дека моментално немалпжо многу работа и да видиме да направиме нешто комисиски да го продолжиме па после технолошки да земам неколку месеци, ап ако после тоа или во меѓувреме излезе нешто работа да ме врати на работа. Комисиски го продолживме уште еден месец породилното, односно до 31 овој месец и денеска ми рече дека сега засега ќе ме одјави технолошки, но еден месец мора да се вратам на работа, па иако бев решена уште овој месец да седам дома, па макар и неплатен, додека тој ми зборуваше помислив дека ако седам дома нема да се вратам повеќе, а ако сум таму ќе бидам во тек и ќе се трудам и да останам, па така му дадов и некои предлози/идеи во врска со работата и ми рече по неколку дена да појадам пак да разговараме во врска со моите идеи(Не ти се лоши - рече). Во меѓувреме колешката свари кафе, па излегов од канцеларијата негова и сега пиеме кафе и муабетиме со колешкава и од нигде никаде таа ми вели, „знаеш дека нема повеќе технолошки, не постои во законот од 28 септември,вчера јас бев на советување за книговодители и таму ни кажаа, ама директорот се уште не знае, јас пробав да му кажам, ама тој не ме сослуша“, [sm=zmeden.gif] и сега повторно не знам што ќе биде со мене, дали мојот статус ќе биде вработен, невработен или вишок[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]
|
|
|
|