|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Чамче-муабет
22.10.2010 22:43:37   
nadica
ах пријателки вие се мислите како да останете подолго дома а јас каде и како да одам на работа user posted image
побрзо оздравување тања

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1901
22.10.2010 23:02:14   
mama26
nema poubavo od toa majka da e so deteto doma,barem dodeka e malo...uste edna godina i dosta e sto sedam doma ,pocnuvam i jas so rabota...a do togasuser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 1902
22.10.2010 23:10:59   
amelbebe

ИЗВОРНА ПОРАКА: agnes77

во мој случај, кога коначно ке дојдем, треба да је офоцојално, да вас сите упознамuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
tebe agnes ako treba so pleh muzika ke te precekam,samo zdravje boze      da bide samo kako sto trebauser posted image

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 1903
22.10.2010 23:12:36   
amelbebe
Tanja pobrzo da ozdravis kako nauser posted image  da ti pomine.

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 1904
23.10.2010 0:11:43   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Како така Snowhite, во мојата фирма сеуште отпуштаат технолошки вишок? Прв пат слушам за ова. Тие нон-стоп изработуваат списоци, ќе немаат што да работат ако е ова вистина user posted image

Не се секирај, ќе најдеш друга работа, на толку дрндање подобро и да си заминеш оттаму.user posted image

Па и јас прв пат слушнав дека нема технолошки веќе
Ама мене целтта ми е ако се вратам да останам таму, зошто друга работа е нов почеток, ново навикнување на работата , на луѓето, да не зборувам за платата, пак од пониска, па нагоре дрн дрн

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1905
23.10.2010 0:13:01   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Тања побрзо да ти помине user posted image
Јас и ти на ист датум тргнуваме на работа user posted image user posted image

И јас би требало на 1 ноември да тргнам на рбота, според тоа што се договривме со директорот, ако не се предоговориме нешто друго, вторник или среда ќе одам пак

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1906
23.10.2010 0:18:55   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

nema poubavo od toa majka da e so deteto doma,barem dodeka e malo...uste edna godina i dosta e sto sedam doma ,pocnuvam i jas so rabota...a do togasuser posted image

Ех навистина нема поубаво, уште некој да ни плаќаше за тоа, како во странство, мајката не смее додека детето не наполни 3 години да оди на работа, државата и плаќа, а кај нас гледаат и тие 9 месеци да не ти ги платат, и тоа право на надомест за дете имаат само вработени мајки, а другите што да праваuser posted image т, а и овие пак, откако ќе им заврши породилното прашање е дали ќе се вратат на работа и дали ќе се вратат на истото место и за истата плата. Па не се само тие 9 месеци, ами и понатаму детето треба да се гледа. Така му кажав и на директорот го ценам тоа што го направивте за мене, ама пари и понатаму ми требаат за детето..
Абе хаос и после раѓајте деца да ве видам, ќе ја зголемуваме државатаuser posted image

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1907
23.10.2010 11:06:27   
Octavia
Ве читам што сте муабетеле ноќеска, и Snowhite, знам како ти е, па малку да те утешам. Јас кога го родив првото дете, кога имаше само 8 месеци, останав без работа. Нормално, бев во паника. После 4 (предолги) месеци почнав да работам на друго место каде што ми беше многу, многу поубаво од претходното. Уживав да работам таму. Поенатата? Ми велеа и мене тогаш, (ама не ми значеше ништо) „Кога се затвора една врата, друга се отвора„. Во македонски услови страшно е човек да остане без работа, ама па, не е најстрашно. Животот е борба, и најчесто не е фер, ама кога човек ќе го прифати тоа, полесно е.
Инаку, и мене ми беше мака кога слушнав дека во Бугарија, што ни служеше за потсмев, породилното е две години (!!) и плус може уште една година неплатено отсуство да земе мајката, а раб. место ја чека... А кај нас... знаеме како е кај нас... user posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1908
23.10.2010 11:13:22   
Martins mom
Така е октавиа..Јас пак со душа чекам да најдам работа. Поради тоа што останав user posted image , ми рекоа повеќе да не се враќам на работа. Ни породилно не земам, ни ништо ! Едвај чекам да работам !

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 1909
23.10.2010 11:50:50   
Viktori
Не знам како е во Бг, ама во Англија знам дека работното место те чека само 6 месеци. А имаш право да користиш породилно до 1 година, ама ништо не те чека. Кога ќе се вратиш, као ти гарантираат место со иста плата и за соодветно образивание нели, ама тоа кратко трае. Така да има и бетер, во поразвиени земји...

Може го чека нешто во државна администрација, ама ви приватни фирми, сегде е исто. Парата го врти светот. Ако не носиш пари, а си трошок - се знае, чао!

< Поракaта ја уредил виктори -- 23.10.2010 11:52:41 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 1910
23.10.2010 12:17:42   
Viktori
отидов на еден Unreal Tournament.. 

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1911
23.10.2010 13:30:56   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

Не знам како е во Бг, ама во Англија знам дека работното место те чека само 6 месеци. А имаш право да користиш породилно до 1 година, ама ништо не те чека. Кога ќе се вратиш, као ти гарантираат место со иста плата и за соодветно образивание нели, ама тоа кратко трае. Така да има и бетер, во поразвиени земји...

Може го чека нешто во државна администрација, ама ви приватни фирми, сегде е исто. Парата го врти светот. Ако не носиш пари, а си трошок - се знае, чао!

Да во Англија е 6 месеци, ама пак татковците земаат доволно палта за да можат да ја издржуваат фамилијата,а и всушност е полесно таму да се најде работа во споредба со кај нас, особено во помалите градови во Мкд

Непосредна врска до пораките: 1912
23.10.2010 13:39:28   
mama26
sto si praite devojcinja dobri ste?

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1913
23.10.2010 21:40:50   
mama26
тања неможев да прашам дека ја заклучи темата.ама кај што пишуваш да се префрлам каде? не ми отвара ништоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1914
23.10.2010 23:18:00   
mama26
user posted image

povelete kafence koj saka neka zeme,mene mi se pie ama ako navistina stavam mislam nema da zaspijam,pa vaka ke si ja gledam slikavauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1915
24.10.2010 21:27:41   
Viktori
Хелоу??? Што правите, теткиии?? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1916
24.10.2010 21:32:17   
Martins mom
Еееејјј тетки?!?!?! Дај некој помладалачки изразuser posted image user posted image Арни сме...ќе гледаме сега ЦСИ и во кревет...Ти арна?

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 1917
24.10.2010 21:34:16   
Martins mom
Заборавив да потенцирам дека се снабдивме со потребните реквизити и одиме со мм да ја пробаме новата (пардон, најстарата и најефикасна) метода за контрацепцијаuser posted image Одам да го бутам од столuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 1918
24.10.2010 21:34:20   
mama26
na tetka ubavata taa  user posted image user posted image user posted image user posted image   arna sum tetkino..samo sto sednav da ve sirnam vnucinja moi mili...zaradi vas trudna ostanav  user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1919
24.10.2010 21:42:07   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Еееејјј тетки?!?!?! Дај некој помладалачки изразuser posted image user posted image Арни сме...ќе гледаме сега ЦСИ и во кревет...Ти арна?

Јас не-арна user posted image user posted image user posted image
Сум нашла еден ќумур монитор, онаков од старите... оти не ми се даваат 100 евра за нов... сега нешто не гледам ко што треба user posted image   + трпезариската маса си ја направив биро, оти на бирото не ми го собираше мониторот, а голема е па на неа ставив и  куќиштето и се што ми се мота навака натака, кабли, камери, усб-а, сталакот за ај-под... а ќе јадеме на едно масиче 80х80 user posted image user posted image user posted image
Ама јебига, се за мир у куќа! (така вика мм)user posted image

Непосредна врска до пораките: 1920
24.10.2010 21:49:02   
Martins mom
Абре што е битно кај ќе јадете, може и на послужавник у креветuser posted image ...И онака јадењето трае десетина минути, а пред комјутер седиш цел денuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1921
24.10.2010 21:54:07   
Viktori
да.... и јас слично размислував...user posted image user posted image user posted image user posted image
дефинитивно не сум згрешила user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1922
24.10.2010 21:57:29   
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори
Сум нашла еден ќумур монитор, онаков од старите...

user posted image user posted image user posted image
ју гоу грлuser posted image user posted image user posted image user posted image   http://www.youtube.com/watch?v=G1LkbXTTSrQ

Непосредна врска до пораките: 1923
24.10.2010 22:02:45   
Viktori
user posted image user posted image user posted image user posted image
песнава е лудница

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 1924
24.10.2010 22:05:04   
Viktori
еве го еј user posted image user posted image user posted image
жал ми е да го гледам вака на слика
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 24.10.2010 22:07:10 >

Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.