majka 79 -> RE: Емоционално неверство? (31.8.2010 14:19:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања Но што ако постои некоја личност од минатото која ви се мота во главата колку и да не го сакате тоа? Што ако секоја втора вечер сонувате некој а тоа не е човекот/жената до кој/а лежите? Еве да кажеме, практично немате никаква шанса да бидете со таа личност ниту пак сакате но вашата потсвест мисли поинаку. Дали тоагаш изневерувате? Присеќавањето на личности од минатото и фантазирање за мене не е неверство, како и сонувањето некого па и секој ден нека е, и практично недостижните личности за кои помислуваме како би било, кога би било не се неверство. Емоционално неверство е кога постојат вистински емоции за реална личност кои се развиваат во одредени околности и во нивно формирање учествува личноста за која фантазираме и најчесто возвраќа на емоциите. potpis mnogu dobra definicija, konkretna, nedvosmislena kako citirana od ucebnik. potpolno se slozuvam. ne bi prostila emocionalno neverstvo bidejki poveke bi me povredilo otkolku fizickoto. a i na sebesi ne si posakuvam nikogas bidejki mojot duhoven zivot bi se pretvoril vo pekol. toa e borba na cuvstva, borba megu zelbata da se bide so nekogo i moralnite normi.
|
|
|
|