Bitolcanka -> RE: Најлуда работа (23.7.2010 23:33:09)
|
Ај да не должам [sm=smiley1.gif] Можеби не е најлуда, но една од моите луди работи е [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Беше лани, јули месец, значи пред една година. Бевме потскарани со дм (малку повеќе, посериозно), а јас имав гостинка-колешка од факс тие дена. Беше вечерно време, се зафркавав на skype и одеднаш ми дојде идеја - ми светна сијаличката [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] - да променам статус на фб (ми беше - in relationship или single), па без многу размислување ставив - engaged [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] и се газев од смеа [sm=jezicek.gif] Само што сменав, се исклучив јас, се вклучи другарка ми и пиша: " Честито срц кој е среќникот? :) " Во тој момент, една друга наша драга колешка и'' пиша неа на chat: Што е работата? (за мене - новоста [sm=jezicek.gif] ) Оваа веднаш - logout и се газевме од смеа [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Гледаме фрчат коментари - честитки, си гледаме сеир [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Го оставив така до наредниот ден попладнето кај 17ч. Си бркавме ние работа, а мене само во тоа ми е мислата [sm=jezicek.gif] и да не стигне до тој што не треба [sm=jezicek.gif] Ми се јавува друга другарка на телефон, зачудена, ме прашува дали е вистина (претходниот ден зборувавме на телефон, па беше видно изненадена [sm=jezicek.gif] ) и ме известува дека сите на фб ми честитаат [sm=jezicek.gif] И кажав дека не е точно, се разбира, но и'' реков да не кажува. Кога стигнавме дома - гледам - се намножиле коментари, меѓу кои и од дм: "Што ти е жена, ти ја мислиш верна, таа верена :) " Тоа го видов на mail, на фб го немаше - го избришал по некое време. И ај си реков - доста е од играта, на ѕидот објавив: "Свршувачката сврши, сите среќни и весели" - така нешто, можеби не баш со тие зборови. Па имаше коментари од типот "Ви велев дека се зафркава со нас?" [sm=jezicek.gif] Потоа се вратив на single, па in relationship и на крај - без статус. Доста беше од љубопитни очи и уши, си реков - a little privacy [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|