lukas
|
ovde ke raskazam edna prikaznaza tie basnari e vaka jas bev kako da recam nesrekna vo ljubovta so koj da pocnev vrska ne mi odese ete,i otidov vo edno selo kaj edna poznata gledacka bajacka nezz kako da ja narecam i kaj nea e so zapisvanje mislam deka nekoi od rr-kite ja znaat, se vika olivera od dedebalci seloto. i koga otidov tamu si vikav samata na sebesi lele kaj zaminav lugeto idat tuka so vistinki maki jas ovde za gluposti dojdov,i koga vlegov vnatre kaj nea nemate pojma kako se osekav slobodno mirno ,me oblea mir,i pocna da me prasuva,i mi vveli ne se sekiraj se ke e vo red,ete gledam ti se nablizuva nekoj,togas bse mesec septemvri i mi veli ke zapoznaes nekoj i ke se mazis vo mart,jas so prasalnici cla bev,i si vikam od kade ke se mazam a nemam na vidik nitu eden .nemav ni decko,i mi rece deka ke rodam dve deca i deka prcoto ke mi e masko,pomina vreme i aborraviv na toa ,na 4 dekemvri go sretnav mazot mi i koga ja pravevme veridbata,mi teknaa nejzinite zborovi mart a veridbata ja pravevme na 12 maj,a vo januari dogovaravmeveke krajot za svadba ne odev mnogu so mm mi.potoa koga se pomina pocnavme da probuvame za bebe,i nekako ne odese 2 i pol godini se macev za dete i resiv pak da odam zosto mi rece taa deka ke ima dete masko prvoto ama koga?i koga otidov pak kaj nea taa mi rece deka nemalo potreba da ja pravam laparoskopijata i mi kaza deka doktorot e bolen i navistina toj sto me pravese operacija me setase po tavani i navistina otkriv deka bil bolen koga ojdov za koncite da gi vadam bese isusen ,ama pominalo,i mi rece deka ke zacnam bebe vo avgust za april,(lukas bese zacnat na 2 juni,a se rodi fevruari 27)sto znaci so malku ljufki tuka negde taa pogoduvase,okolumesecite,i si zaminav od tamu ami rece deka po tri i pol godini deka ke rodam devojce.koga doznav deka sum trudna doznav poradi toa sto pocnav zabite da gi pravam i mi dadoja edni apcinja na zabar ama aj si rekov da odam da napravam test na ginekolog da me vidi ginekologot da ne sum trudna da ne si napravam belja,koga odev za da gi zemam rezultatite od ured preku mokraca pravev me pusti ginekologot posto na eho videl kako bremenost no ne bil siguren,koga trgnav da gi zemam rezulattite veruvale ili ne taa pomina pokraj mene a dotogas ne sum ja videla na javno mesto posto retko izlegva,vervajte me oblea istoto nesto kako koga vleguvav kaj nea,i ostanav mozi 2 min se gledav vo nea kako zaminuva se gledav vo nejziniot grb i si velev,lele ova e cudo!!koga gi zedov rezulatite bev trudna 2 i pol nedeli,koga se mislevme so ke bidi masko ili zensko jas mu velev na mm mi deka ke e masko so 100% sigurnost,i izleze deka e taka na nepoln 3 meseci vidovme deka e masko,a sega za tri i pol god znam deka ke imam zensko,koga mi kaza za mm mi deka ke se mazam togas i togas mislev deka e slucajnost no posle se sluci lukas da se rodi i pogodi,i sega ako rodam i zensko po 3 god.taa zena ke ja blagoslovuvam cel zivot,zosto taa mi dade nadez..isti slucka so svekor mi svekrvami bese deka svekor mi go mana infarkt i ojde da prasa dali ke ima oporavuvanje i taa ni rece deka covekot ke se potkreni no nema da stani posto si go znaete vie vo karakterot kakov e,a nema da se potkreni samo zaradi nego i taka bese,ne sakase da gi pie apcinjata i navistina se potkrena tro ama da gi piese apcinjata se ke bese vo red,i taka e vistina svekor mi bese i e uste inaetcija i svoevolen...pozz,se nadevam ne ve izgnaviv mnogu da citate no sevo ova e moja vistina...