Maca25 -> RE: Чување на бебе - мајка на работа (30.3.2011 19:31:15)
|
Не мора да значи дека бабите и дедовците ги разгалуваат девата. Во случајов што го прочитав од Сноувајт, не мора да значи дека бабите се криви, можеби е само период кај детето. Истото се случуваше со ќерка ми пред некое време, имам пиштувано многу и на форумот, имавме голем проблем со нејадење, викање, зборот НЕ, инаетење, плачење, мавање со играчки...и да не набројувам понатаму. Ќерка ми не е чувана од баби, јас ја чувам и еве сега поредовно почна да оди воо градинка. Фала богу тоа инатење и плачење се изгуби откако почна да оди редовно во градинка. Постојано беше сама со мене дома и мислам дека сето тоа го правеше од досада. Исто е и со децата што ги чуваат баби, им здосадува од еден ист простор, рутина, сакаат и тие промена. Додека во градинка со дечиња, секој ден учат нешто ново, пејат, играат...кога ќе дојдат дома им се радуваат на играчките кои цел ден не ги виделе и се заборават играјки, така што немаат време за плачење и инаетење. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Сноувајт, чим свекрва ти работи во градинка, па прати го, пробај, можеби вака ќе му биде подобро. Ти мирна, тоа мирно.
|
|
|
|