RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

koki12 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.8.2013 20:30:44)

Kapina jas vo remedika si imav lista vo koja za sekoja den mi pisuvase kolku purogeni i kolku suprefakt treba da primam i so nea sekoja den odev na bockan.Taa si ostana kaj mene.

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.8.2013 21:31:36)

E mojata lista ja nema mi ja zemaa tamu vo plodnost dr tase mi ja zema

latica -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.8.2013 19:04:37)

Мили мои, среќна сум што во овој период имам премногу обврски па немам време многу да мислам на добивањето на ваучерот. Се надевам дека брзо ќе стигне [sm=smiley1.gif], Секако што се однесува до тие инфекциите за кои читам пред ин витро и јас сум за, НО за жал нашите гинеколози воопшто не обрнуваат внимание, а сите тие се враќаат цело време. Мојот гинеколог ми вика, ти остани бремена па после ќе испитаме [sm=hudicek1.gif]. И јас сум на план кога ќе ми стигне ваучерот да ги повторам повторно, секако ако мојот доктор сака да ми даде упат и да ми земе брисеви[sm=smiley36.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.8.2013 19:06:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: latica

Мили мои, среќна сум што во овој период имам премногу обврски па немам време многу да мислам на добивањето на ваучерот. Се надевам дека брзо ќе стигне [sm=smiley1.gif], Секако што се однесува до тие инфекциите за кои читам пред ин витро и јас сум за, НО за жал нашите гинеколози воопшто не обрнуваат внимание, а сите тие се враќаат цело време. Мојот гинеколог ми вика, ти остани бремена па после ќе испитаме [sm=hudicek1.gif]. И јас сум на план кога ќе ми стигне ваучерот да ги повторам повторно, секако ако мојот доктор сака да ми даде упат и да ми земе брисеви[sm=smiley36.gif]

Mora da saka, zapni go tamu deka ti baraat tamu kaj sto pravis, pa ke mora da ti napravi [sm=smiley36.gif]. Bez toa vo nikoj slucaj IVF. Pozz, ajde so srekja

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.8.2013 10:54:40)

На ГАК ми рекоа дека ако има уредно 3Д/4Д ехо, тогааш не бараат лапаро/хистеро. Комисијата ќе заседава на 26 август (од сигурни извори дознаваме...)[sm=jezicek.gif]. Позз, на сите исчекувалки со среќа.

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.8.2013 11:25:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Bidejki kaj nas mm e slaba i mrzliva sperma pravev vo Remedika 4 D bidejki se e vo red so mene e sega od Fondot me vratija treba da dostava ili HSG ILI Laporohosterografija a ko za belja cel odel od sterilitet e do 26 na odmor i sega treba da cekam tamu posle 10 septemvri za da mozam da napravam bilo sto

sasaiciko kazi mi maz ti ima azospermija ili nekoja druga dijagnoza? Ako ima azospermija ne bi trebalo da te vratat za dopolnitelni dokumenti i navistina ne mi e jasno zoshto ti baraat HSG ili Laparoskopija. No isto taka da te predupredam deka (normalno vo zavisnost od izrazenosta na azospermijata dokolku e dijagnosticirana) mozno e da vi pobaraat i biopsija na testisi. Rasprashaj si se poubavo ako treba otidi i do komisijata neka ti objasnat se (iako ke ti gi krenat nervite na 500 bidi trpeliva). Bidi spremna na se i seshto. Nas ni rekoa deka nema da ni baraat biopsija pa ni ja pobaraa i sega poradi odmorite se ni se odlouzi ushte 2 meseca(bez periodot shto ke go chekame odgovorot). Kako i da e rasprashaj se za site mozni neshta za da ne dobivash neprijatni iznenaduvanja kako nie pozzz

malena1 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.8.2013 14:03:45)

Девојки, Ве молам за помош. Прашењето ми е во врска со тоа дека за ин витро, помеѓу инсеминациите треба да има пауза од најмалку 2 циклуса. Јас правев инсеминација на 15.07, па добив на 25.07, да денес добив втор пат по инсеминацијата. Воред ли е од овој циклус да започнам терепија за следната инсеминација која би била првите денови од септември?

cacisk -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.8.2013 14:07:51)

Inseminacii za IVF se pravat na sekoj vtor ciklus. Stom denes si dobila ovoj ciklus mozes da pravis inseminacija, bidejki prethodniot ciklus ne si pravela. Znaci eden mesec inseminacija, pa posle eden mesec pauza, pa povtorno inseminacija. Se taka do 4inseminacii. Pozz

malena1 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.8.2013 15:40:48)

Fala mnogu cacisk za brziot odgovor :)

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.9.2013 13:30:17)

Има ли некој да добил ваучер? Ајде рингерајки пишувајте, треба да почне сезоната на ваучери после летните одмори.[sm=bravo.gif]

kate18 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.9.2013 16:25:51)

Nema uste nisto, i jas cekam [sm=smiley1.gif]

latica -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.9.2013 19:26:40)

Мили мои па и јас чекам некој да каже. Ние ги поднесовме документите на 14.08. Комисијата стварно била на одмор, но сега работи и секој ден чекам писмо [sm=smiley1.gif]Се надевам ке стигне веста во брзо време, стискајте палци [sm=smiley1.gif]

latica -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (5.9.2013 16:52:43)

Се јавив во фондот на 10.08 ми се ставени за разгледување, до петок ке ми стигне писмото[sm=smiley1.gif]

kate18 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (5.9.2013 19:27:41)

Latica,da ne si greska ,ste gi podnele na 14.08, a na razgleduvanje 10.08... i jas cekam, nemam sila da se javam, strav mi e,ke si cekam...

latica -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (5.9.2013 23:34:43)

Се извинувам од среќа сум ја згрешила датата [sm=smiley36.gif] на 10.09 ќе ги разгледуваат, а на 14.08 ги поднесовме.
Пардон [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (6.9.2013 11:43:37)

E па рингерајки, јас прва да си се пофалам, сама си отидов до Фондот и го замолив девојчето ако ми е одобрено барањето да си го земам, ми побара матичен број и вика да, вчера, еве уште не е пратено, можам да ви го дадам, само да ми потпишете. Така да девојки, еве ме мене го добив мојот ваучер за ИВФ, па следниот месец почнуваме со процедура [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

latica -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (7.9.2013 9:50:07)

Loveable Me со среќа, се радувам за тебе. Јас и ти заедно ќе ја тераме постапката [sm=smiley1.gif]здравје со Господ напред.

kate18 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (7.9.2013 10:04:25)

LoveableMe a kade tocno bese da go podignes, kaj Majka tereza, ili podracnata na Jugodrvo...

So Sreka neka ti e [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (7.9.2013 10:58:34)

Во Фондот за здравство кај Мајка Тереза. Позз

I LOVE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.9.2013 20:17:05)

Zdravo ringerajki sakam nesto da prasam..dali treba obavezno da se ima 4D eho za dokumenti potrebni za IFV

mesecina83 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.9.2013 20:59:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: I LOVE

Zdravo ringerajki sakam nesto da prasam..dali treba obavezno da se ima 4D eho za dokumenti potrebni za IFV

da da obavezno treba da imas 4D eho ke treba da go dostavis vo fondot i ja koga go pravev prvoto ivf mi baraa 4D eho i go pravev vo remedika i potoa toa go dostaviv v ofondot i mi go odobrija vaucerot ti posakuvam mnogu sreka i obavezno da si napravis 4D eho dokolku ne si napravila se uste so sreka

I LOVE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.9.2013 23:49:28)

mesecina 83 mene vo remedika mi rekoa deka ne mi treba 4D eho bidejki imam laparoskopija i histeroskopija,jas inaku veke gi prativ dokumentite na 04.09 vo fondot ama gledam site tuka vikat deka treba 4D eho pa malku se zbuniv,inaku mislam deka taka i pisuva vo obrazecot bilo sto treba da imas ili hsg,lps ili 4D eho znaci bilo sto edno od niv...sega malku se zbuniv da ne me vratat zaradi 4D eho[sm=smiley19.gif]

Lina* -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (10.9.2013 0:08:55)

I jas imav praveno laparaskopija i mi pobaraja 4D eho ama sega sakav da ve prasam dali mi vazi taa snimka bidejki ke podnesuvam vtor pat ili ke moram da pravam nova.Nikade ne pisuva kolku treba da e vaznosta??

I LOVE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (10.9.2013 0:22:24)

zosto ke podnesuvas po vtor pat,te odbile prviot

eve sega procitav deka 4D ne e vremenski ogranicen

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (10.9.2013 6:16:58)

Ne mora 4deho Jas nemav pa pak mi odobrija

Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>