|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Информации за остварување на правото за И...
10.1.2015 20:53:54   
kapina
Na mene me nateraa da pravam obicno eho oti histeroilaparoskopijata bese stara 5 i pol god i togas zamenata na maticniot rece sidot na matkata ne e vo red no drugite poiskusni ginekolozi rekoa odlicen e i sega se mislam za nova histeroilaparoskopija

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 876
11.1.2015 20:25:34   
LoveableMe RR
Квиско, те чекаме наскоро со убави вестиuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 877
11.1.2015 21:29:51   
orhidea242
Дали мозе без ХСГ да се добие вауцер од фондот. Мене ми е страшно страв да го направам тоа испитување.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 878
11.1.2015 21:36:23   
Hopeful RR
orhidea242, мислам дека тешко ваучер без ХСГ, освен ако немаш хистеро/лапаро, а секако пред хистероскопија пожелно е да се направи ХСГ.

Него, зошто ти е страв од ХСГ? Една од најлесните и наједноставните процедури е - минимална, скоро никаква подготовка, нема анестезија, болката е минимална (ако ти е шубе од претходно можеш да се напиеш кетонал) и готово е за 10 мин, резултати одма. Во крајна линија, не е и реда ради - на многу девојки баш ХСГ-то како прочистување на каналите им има помогнато да останат и природно бремени.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот orhidea242)
Непосредна врска до пораките: 879
11.1.2015 21:40:27   
kapina
Ako imas 4 d eho moze no moj sovet ti e da go napraves ne e nisto strasno ne se plasi podobro e od ehoto

(Одговор на членот orhidea242)
Непосредна врска до пораките: 880
15.1.2015 10:37:01   
Kvisko
Еве ме пак мене со прашање.
Каде се поднесуваат документите за ИВФ? Кај Мајка Тереза (тоа е републичкиот завод) или кај Црвен Крст (во подрачна единица Скопје). Мене некако ми е логично да е во подрачната единица ама ај да си прашам за да не лутам по градов.

Непосредна врска до пораките: 881
15.1.2015 10:50:18   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Еве ме пак мене со прашање.
Каде се поднесуваат документите за ИВФ? Кај Мајка Тереза (тоа е републичкиот завод) или кај Црвен Крст (во подрачна единица Скопје). Мене некако ми е логично да е во подрачната единица ама ај да си прашам за да не лутам по градов.

Квиско, документите се поднесуваат кај Црвен Крст, таму ќе ти кажам во која просторија да одиш, ги поднесуваш ти даваат еден примерок со печат дека се примени и толку. Кај Мајка Тереза е главанта комисија, таму одлучуваат за сите барања од цела Македонија, позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 882
20.1.2015 10:40:06   
Kvisko
Во Петокот ги поднесов документите па сега чекам.
Не ми е јасно дали оригиналите засекогаш ги задржуваат во фондот или ги враќаат? Ако не ги враќаат како ќе најдам пак оригинал извештаи на пример за лапароскопијата?

Непосредна врска до пораките: 883
20.1.2015 10:59:53   
Hopeful RR
Kvisko, не ги враќаат оригиналите. Се надевам направи копии, бидејќи и тие се валидни. Памтам дека мене дури и ми удрија печат на копиите, за секој случај, да не затребаат во иднина. Инаку, ако ти треба оригинал, побарај таму каде што е правена лапароскопијата, веројатно може да ти дадат. Со среќа и што поскоро ваучерот! user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 884
20.1.2015 16:33:49   
kapina
Pa trebalo e da napraves fotokopija naoriginalite toa trebalo da ti go kazat tie kade sto si gi ostavila originalite

Непосредна врска до пораките: 885
20.1.2015 19:03:58   
vazna
Devojki sakav da ve prasam neli treba dva spermogrami za vo fondot so razmak od 1 mesec, nie imame eden spermogam napraven vo ultra medika sega brzo i uste den planirame da napravime vo sistina so spermokultura e sega sakam da ve prasam da ne pravat problem vo fondot zosto i dvata spermogrami ke bidat napraveni na privatno ili toa nema vrska kade se napraveni, moze malku e glupavo prasanjevo ama ne sum informirana fala vi odnapred pozz.

Непосредна врска до пораките: 886
20.1.2015 19:21:58   
Hopeful RR
vazna, види на сајтот на ФЗО од каде ги прифаќаат спермограмите. Не им е битно дали се приватно или државно (ние имавме два од приватно), се додека се од лаборатории со кои соработуваат, има список. Ние правевме спермограм со спермокултура во Систина, и обичен спермограм во Адриа лаб. Со среќа user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 887
20.1.2015 20:18:44   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: vazna

Devojki sakav da ve prasam neli treba dva spermogrami za vo fondot so razmak od 1 mesec, nie imame eden spermogam napraven vo ultra medika sega brzo i uste den planirame da napravime vo sistina so spermokultura e sega sakam da ve prasam da ne pravat problem vo fondot zosto i dvata spermogrami ke bidat napraveni na privatno ili toa nema vrska kade se napraveni, moze malku e glupavo prasanjevo ama ne sum informirana fala vi odnapred pozz.

vazna, она што треба е два спермограма во две различни институции со размак од два-три месеци и ќе бидат прифатени без проблем, среќно позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 888
20.1.2015 21:06:36   
vazna
Fala devojki na brzite odgovoriuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 889
20.1.2015 21:26:51   
kapina
na,nas spermogramite ni bea na rastojanie od eden nesec i nekojden

Непосредна врска до пораките: 890
4.2.2015 12:36:48   
virgo
I konechno od nedela 08.02. pochnuvam so hormonska terapija. Presrekna sum

Разочарувањето е само трновит пат до успехот и среќата!!!
Верувај во себе ТИ СИ ЕДИНСТВЕНА!!!

Непосредна врска до пораките: 891
4.2.2015 13:49:13   
LoveableMe RR
Виргo, приклучи ни се нa фoрумoт Вештaчкo oплoдувaње, ќе те стaвaм нa списoк. Кaј кoј дoктoр си?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот virgo)
Непосредна врска до пораките: 892
6.2.2015 12:37:47   
vazna
Devojki sakam da ve prasam dali site dokumenti treba da se fotokopiraat, i dali vas vi baraa vencanica i licni karti?

Непосредна врска до пораките: 893
6.2.2015 15:05:41   
Hopeful RR
Да, бараат. И фотокопирај ги сите, сите документи и тоа во 2-3 примероци, мој совет, не се знае дали ќе притребаат пак, а оригиналите остануваат во Фзо. Со среќа! user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 894
6.2.2015 15:40:58   
vazna
Fala najmnogu Hoperful, kako ostanuvaat originalite vo fondot ? pa kako ke najdam jas original od histeroskopijata ako mi pritreba za vtoro invitrouser posted image ili od hsg naprimer

Непосредна врска до пораките: 895
6.2.2015 15:49:04   
Hopeful RR
Е така, пошто многу им е гајле. Затоа ти пишав копирај во повеќе примероци... за жал, не враќаат ништо, и мене тоа ме изнервира. Само пази кога ќе ги однесеш документите, нека ти ги заверат фотокопиите со печат дека се верни на оригинал, за секој случај. Него, дај боже да не ти притребаат за второ ивф и се да излезе од од прв пат! user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 896
6.2.2015 15:57:34   
vazna
Hopeful jas pak so moite prasanja dosadna stanav a kade treba da gi zaveram dokumantite vo fondot ili....

Непосредна врска до пораките: 897
6.2.2015 16:06:31   
Hopeful RR
Да да - кога ќе отидеш да ги поднесеш, носи ги и фотокопиите, сите групирани како што се и оригиналните документи, пошто нели, треба по посебен редослед да им бидат поднесени, како што е наведено на сајт user posted image Ќе ги земат оригиналите и кажи им да ги заверат сите фотокопии, ќе штракнат печат и тоа е тоа. Ќе ти дадат и бројче на предметот за да се јавиш и да прашаш. Ајде, поднесувај што поскоро за да стигнеш до 22! user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 898
6.2.2015 16:37:36   
vazna
Hopeful falati najmnogi stvarno si srcka pregolema podrska ni davas na site ti posakuvam se najubavouser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 899
7.2.2015 11:24:54   
LoveableMe RR
Вaжнa, вo Фoндoт oстaнувaaт сите oригинaли, oсвен снимките зa ХСГ, зaтoa вaжнa нaпoменa зa сите рингерaјки прaвете фoтoкoпии, aкo зa некoј дoкумент сметaте декa вo иднинa, не мoжете дa гo oбезбедите пивтoрнo, нaпрaвете си зaверкa нa нoтaр, чистo зa вaс. Иaкo вo привaтниве клиники мoжaѕ дa ви издaдaт вo секoе време дoкумент сo печaт, бидејќи јa чувaaт нaшaтa истoријa вo кoмпјутер.

Зa втoрo или третo ИВФ, бaрaaт сaмo дoкументи нaглaсени нa сaјт не пoстaри oд шест месеци, кaкo брисеви, сидa хепaтит тестoви, спермoгрaм, крвнa сликa и слични, другo не бaрaст, зoштo ги чувaaт нaшите предмети сo целa дoкументaцијa вo глaвнoтo ФЗO кaј Мaјкa Терезa.

Вaжнa, ти пoсaкувaм дa бидне oд првauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 7.2.2015 11:28:10 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.