|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Информации за остварување на правото за И...
26.2.2015 18:29:07   
Zoya
Loveableme исто кај Лазаревски. Фала за желбите и јас посакувам и се надевам дека овој пат ќе биде успешно. Жал ми е што кај тебе и овој пат не беше позитивен резултатот. Периодов многу ретко пишував, ама редовно ве читам.

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 926
26.2.2015 20:39:41   
cika
zoya mila jas ispitvav pred nova godina za mene mi dade maticnio ginekolog upat ,a na mazotmi specijalist morase prvo kaj nego da zakazime pa toj da ni dade upat ,mu kazavme za so e pa bez probleem ni napisa upat pozz i srekno

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 927
26.2.2015 23:54:41   
bambina34

ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoya

Здраво девојки. Јас повторно на оваа тема. Периодов собираме документи за втор ваучер и наидов на проблем. Имав упат од матичниот гинеколог за вирусните маркери (хепатит Б, Ц и ХИВ) за на клиничка биохемија, меѓутоа од таму ме вратија со образложение дека имале измени и дека гинеколог не може да издаде ваков упат, туку само специјалист. Не знам дали истото важи и за институтот за јавно здравје. Ве молам оние кои скоро ги правеле овие проверки кажете ми кој ви издаде упат и за каде? Оттука кој треба да издаде упат за партнерот? Ве молам кој е упатен во нека ми ја разреши дилемата. На измениве мислам дека не може крајот да им се фати...

Zoya , jas i maz mi ovoj mesec gi pravevme markerite so upat od maticen lekar..Upatot treba da bide specijlisticki-subspecijalisticki ..hepatit B i HIV ispitavme vo istitutot za javno zdravje , a za hepatit C nemase reagensi...Nego go ispitavme vo voena bolnica , prvo so upat do infektivno i od tamu doktorot ni dade upat za transfiziologija...Rezulatite gi zemavme istiot den vo 2 c. So sreka

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 928
27.2.2015 9:49:53   
Zoya
Девојки, фала ви на сите за препораките user posted image Завршив работа на инфективна со приоритетен упат од гинеколог. За сопругот ми рекоа дека може ист таков упат издаден од општ лекар. Како што ме посоветува и Hopeful user posted image Па следната недела и тој да заврши со ова.

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 929
28.2.2015 18:17:34   
MADO
Zdravo zencinja.Jas sum nova ovde na forumot,se nadevam ke se druzime.Jas sum vo brak dve godini i imame problem so spermogramot na mm.Imam praveno ispituvanja,mikrobioloski brisevi,hormoni na tret den od ciklus,sledenje na ovulacija,HSG i doseka kaj mene e se vo red.Zatoa resivme da pravime inseminacija vo januari po sto sleduvase shok,posle obrabotka imavme samo 0.5 milioni spermatozoidi.Po preporaka na ginekologot pocnavme da spremame dokumenti za in vitro.E sega moeto prasanje do Vas e dali e potrebno so takov spermogram da napravime uste edna inseminacija i dali treba da pravam 4D?
Vi blagodaram.

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 930
2.3.2015 10:48:19   
LoveableMe RR
Mado, добредојде на форумот, би сакала да цитирам што најдов на страната на ФЗО во однос на вашиот случај:

"Утврден машки фактор на неплодност, со број на подвижни сперматозоиди и по припрема помал од милион."

Што значи дека сте директни кандидати за ИВФ, без правење на претходните инсеминации. Почнете да собирате документи за да ја почнете постапката. Среќно! Кај кој доктор ќе правите?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот MADO)
Непосредна врска до пораките: 931
2.3.2015 14:55:14   
vazna
Zdravo devojki jas gi sobrav recisi site dokumenti za vaucer, bev i kaj maticnata doktorka i so nea zavrsivme rabota e sega da mi kazete kade tocnao treba da se podnesat dokumentite vo koe zdravstvo gi nosevte vie sakame utre da gi podneseme pa ve molam da mi pisete pozdravce.

Непосредна врска до пораките: 932
2.3.2015 16:44:23   
Kvisko
Vazna ако си од Скопје тогаш ги поднесуваш кај Црвен Крст.

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 933
2.3.2015 18:16:21   
vazna
Fala Kvisko mnogu na odgovorot, a ti za kolku vreme od prilika go dobi vaucerot. ne ti pravea nisto problem?

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 934
2.3.2015 20:55:37   
MADO
Vazna kaj pravese 4D,mene mi fali uste toj dokument i uste eden spermogram da podnesam dokumenti.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 3.3.2015 11:46:07 >

Непосредна врска до пораките: 935
2.3.2015 21:55:27   
Hopeful RR
vazna, со среќа утре и што поскоро да си добиеш ваучер user posted image

MADO, прашај во Фонд дали ти е баш неопходно 4Д, бидејќи ако имаш хистероскопија и ХСГ, може и со обично ехо. Мене исто уште тоа ми остана, требаше да чекам термини па се јавив да прашам, и ми рекоа дека не мора, и така и излезе.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 3.3.2015 11:45:23 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 936
2.3.2015 21:55:47   
vazna
Mado jas pravev 4D vo sistina kaj doktorka Snezana Adamovaska tamu i invitroto ke go pravam.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 937
2.3.2015 22:22:44   
kapina
Ako imas hsg i laparoihisteroskopija ne ti treba eho jas prviot pat pominav samo so niv

Непосредна врска до пораките: 938
3.3.2015 0:25:34   
MADO
Blagodaram devojki na podrskata,imam praveno HSG samo,pa zatoa prasuvam dali treba da napravam 4D.E sega citam pravilata vo fondot deka ako e utvrden maski faktor na neplodnost kako sto e i nasiot slucaj,potrebno e pokraj dva spermogrami da imame i plus drugi postari.E sega nie imame samo dva :( i plus ona sto e posle inseminacijata,se p0rasuvam da ne bide precka za odobruvanje na vaucer?

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 939
3.3.2015 10:36:37   
Hopeful RR
Не би требало да е пречка, но најдобро јави се и прашај ги за сите овие работи. Ако ништо друго, ќе си заштедиш време, да не те враќаат кога веќе ќе аплицираш.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот MADO)
Непосредна врска до пораките: 940
3.3.2015 10:50:25   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: MADO

Blagodaram devojki na podrskata,imam praveno HSG samo,pa zatoa prasuvam dali treba da napravam 4D.E sega citam pravilata vo fondot deka ako e utvrden maski faktor na neplodnost kako sto e i nasiot slucaj,potrebno e pokraj dva spermogrami da imame i plus drugi postari.E sega nie imame samo dva :( i plus ona sto e posle inseminacijata,se prasuvam da ne bide precka za odobruvanje na vaucer?

Знам дека само ХСГ, без лапаро-хистеро, треба дефинитивно и 4Д, јас би те советувала да направиш ехо, за да не те вратат. Во однос на спермограми, доволно се два, а постари е пожелнно да доставиш, но не мора. Поззз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот MADO)
Непосредна врска до пораките: 941
3.3.2015 11:41:49   
Felly RR
МАДО, добредојде на РР, имаме тема Кај кој доктор за ИВФ - - > КЛИК ТУКА, разгледај ја, може ќе ти помогне во одлуката. Таму ќе ги префрлам и постовите кои се однесуваат на истото.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 3.3.2015 11:42:56 >

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 942
3.3.2015 16:24:12   
Bea
Девојки едно прашање?
На ПАП-от добив забелешка - клеточни промени што асоцираат на вирусни инфекции и со пенкало допишано HPV.
Пред 2-3 години имав исто ваква забелешка, правев типизација во МАНУ и немав HPV. Сега пратив примерок на типизација, меѓутоа се чека 2 недели.

Прашањето ми е, дали да поднесам без типизацијата (па ако има потреба дополнително да доставам), бидејќи сите други документи ми се спремни? Има ли случај да со HPV (или сомнеж за HPV) му е одобрен ваучер?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 943
3.3.2015 16:33:23   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bea

Девојки едно прашање?
На ПАП-от добив забелешка - клеточни промени што асоцираат на вирусни инфекции и со пенкало допишано HPV.
Пред 2-3 години имав исто ваква забелешка, правев типизација во МАНУ и немав HPV. Сега пратив примерок на типизација, меѓутоа се чека 2 недели.

Прашањето ми е, дали да поднесам без типизацијата (па ако има потреба дополнително да доставам), бидејќи сите други документи ми се спремни? Има ли случај да со HPV (или сомнеж за HPV) му е одобрен ваучер?

Bea, подобро почекај две недели со чист резултат, бидејќи ако на пап-от има сомнеж, нема да ти одобрат ваучер. Каде решивте да правите ИВФ?user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 944
3.3.2015 17:56:13   
Bea
Loveable, ke pravime vo Remedika, kaj Dimitrov. Nego me stavi vo misla HPV- vo, generalno dali pacientkite so HPV ili CIN imaat pravo na vaucer od fondot?

Непосредна врска до пораките: 945
3.3.2015 18:30:08   
LoveableMe RR
Bea, oбичнo зa тaквa дијaгнoзa бaрaт третирaње сo терaпијa, a пoтoa вaучер, бидејќи тoa е дoбрo зa женaтa, a не верувaм и декa и нa привaтнo дa се прaви ИВФ, декa некoј дoктoр ќе се нaфaти дa прaви ИВФ сo присутен ХПВ, туку и сaмиoт ќе бaрa дa се среди, пс пoтoa ИВФ.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 946
3.3.2015 19:25:47   
Hopeful RR
Bea, на страна ваучерот, се работи за твое добро, сепак не е добро да се прави ивф при хпв. Зошто да се ставаш на ризики и да си ги осуетиш пансите за успешно ивф и успешна бременост...
Ако не им веруваш на резултатите, направи уште еден пап за да бидеш сигурна, а ако се покаже истото, секако третирај го пред да аплицираш.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 947
3.3.2015 19:44:54   
bambina34
Dragi moi , imam edno prasanje ...Dali ima sansi da mi odobrat vaucer so 3 insemenacii ? Moram da pobrzam so dokumentite , za da uspeam da stignam do juni da go napravam invitroto .

< Поракaта ја уредил bambina34 -- 3.3.2015 19:45:20 >

Непосредна врска до пораките: 948
3.3.2015 19:49:58   
Hopeful RR
bambina34, освен ако немате некоја од ситуациите наведени на сајтот на фзо како апсолутни индикации за ивф, не одобруваат со 3, секако бараат 4. Провери ја презентацијата па спореди, а најдобро јави се и прашај, бар ќе бидеш сигурна. Пиши ни, во секој случај, и со среќа!

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 949
3.3.2015 20:25:07   
Bea
Devojki, fala vi na sovetite. Najdobro e da pocekam rezultati od tipizacija, se nadevam deka ke bidat vo red. Na izvestajot duri ne ni stoi preporaka za tipizacija, tuku samo kontrola posle 6 meseci. Abe samo komplikacii. Prvo ureaplazma, sega ova... A trpenie se pomalku.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.