LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.6.2015 10:18:55)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00 Da ve prasam pravev mikrobioloski i pap test ama na pap testot pokaza kandida, maticnata mi rece ne treba nikakvi vaginaleti, dali za vo Fondot treba pak da go povtoram pap testot, dali mora da bide skroz ureden ? ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov Jas mislam deka ne treba i mene mi izleze i maticnata mi rece daeka ekoja vtora zena ima kandida nisto opasno,dali mi dade terapija ne se secavam a od fondot mi go odobrija. ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34 I jas imav kandida na papot i mi odobrija od fondot , taka da ne se sekiraj ИЗВОРНА ПОРАКА: evoksi Јас да кажам, денес маж ми ги поднесе документите во фонд. Малку ми беше чудно зошто таа на шалтер го прашала зошто нема венчаница и копија од лични карти и тој и рекол дека еднаш веќе имаме доставено. Јас колку што разбрав по втор пат се поднесуваат само документите врзани со временски рок. Вие како поднесувавте? ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina I toa go podnesovme isto i vencanica pak treba ИЗВОРНА ПОРАКА: evoksi Фала ти kapina, тогаш за нас ќе треба и извод од првото дете, и тоа доставивме прошлиот пат. Не знам дали да се обидам утре да ги доставиме за да не чекаме да ни ги вратат. Кандидата е габичка, а не бактерија и затоа не прават проблем во ФЗО за одобрување на ваучер за ИВФ. Доколку сакате повеќе информации за кандида и лечење, клик ТУКА. За венчаница што бараат секогаш и во случаи на претходно добиени ваучери и иако имаат претходно досие на пациентите, е веројатно да не се развеле партнерите во меѓувреме[sm=jezicek.gif], што за мене стварно нема значење, би требало да даваат и на невенчани.... За ИВФ за второ дете, треба извод од раѓање на првото дете.
|
|
|
|