LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.2.2016 9:35:15)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa Jas deneska gi zemav rezultatite od krvnata slika i za prv pat mi e pokacen holesterolot 7 mi e, i vo urina pisuva deka ima prisustvo na bakterii, moze li da mi pravat problem od fondot i da me odbijat? ИЗВОРНА ПОРАКА: Среќичка Тоа не мора да значи. Мене ми се случило така, а па на уринокултура да нема ништо. За да си мирна, направи си и уринокултура. ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa Jas sekako ke si napravam urinokultura, tuku bitno mi e dali so pokacen holesterol i prisustvo na bakterii vo urina bi me odbile od fondot? ИЗВОРНА ПОРАКА: Среќичка Јас имав на резултатите од урина бактерии ++ и немав проблем. pepapa, урина не бараат како документ во ФЗО, само крвна слика со седиментација и гликемија, така што не е важен тестот за урината, само направи уринокултура да видиш дали е чиста. ИЗВОРНА ПОРАКА: Magdalenka Zdravo moze da mi pomognete okolu dokumenti - znam deka ima posebna tema ama ovaa e najposetuvana. Dosega ima sobrano: - laparo i histero kade sto pisuva deka mi se izvadeni tubite i deka matkata i jajnicite se ok - krvna slika so sedimentacija - izvestaj za 2d eho od maticen - spermogram x 2 ama od ista institucija - hormoni 3 den - pap - mikrobiologija brisevi - hiv, hep b i c za dvajcata. Tuka citam deka vrkajaat za 4d eho iako imam laparo. Dali da im gi davam starite dokumenti koi sega ne se validni zosto vekje nemam tubi - izvestai za vonmatericni, 2 inseminacii, prvata laparoskopija i hsg snimka? Magdalenka, не знам твојот случај е специфичен мислам дека не треба, а гледам сега на сајтот на ФЗO пишува "Ехографски преглед со морфологија на матка и јајници", нема нагласено 4Д, а погоре пишува да се достави ХСГ, хистеро-лапараскопија ако има и 4Д само кај тежок машки фактор. Мислам нешто како да е променето во ФЗО, сепак мораш до таму да отидеш и да се потврдиш, секогаш им текнува по нешто и не знам дали со ова што го имаш ќе поминеш. Јас мислам дека не ти треба ништо друго, имаш се, но сепак... ако знае некоја скоро што била нека пише.
|
|
|
|