|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
12.7.2010 23:31:33   
Bogdancanka
ќе биде мила и кај нас ќе се радуваме и ние на user posted image илиuser posted image
инвитрата зашто биле неуспешни...на тоа нема гаранција али мислам дека проблемот кај нас беше во тоа што имавме премногу притисок и многу луге беа вклучени во тоа ...и се излезе набрзина додека да се свестам поминаа трите неуспешни инвитра...мислам дека и не беше професионално од страна на лекарот кој не водеше низ целата постапка и небевме доволно информирани,наидовме на многу лаги едно ни беше кажано друго не дочека кога идевме во Белград и ред други причини....

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 576
12.7.2010 23:39:04   
Natasa981
zosto ne probas invitro kaj nas?  jas taze se obiduvam da zabremenam,ama sega sfakam deka ne bilo bas lesno. imam 28 god.,ne deka se mnogu,ama ne ke bese loso od poodamna da pocnevme jas i mm da se obiduvame..se si mislev koga ke sakam bebe odma ke zatrudnam! e ne bilo taka..kako i da e, treba samo pozitivna misla i dobro tempiranje sto bi rekla jas.. ke se raduvame naskoro,ke vidis! ete pred neko den mojot gin. mi ja stisna rakata i mi rece ke se vidime skoro pak,veruvam:) i nekako mi vlea nadez,obicni zborcinja ama me ohrabrija, da znaes!

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 577
12.7.2010 23:47:48   
Bogdancanka
за да не ја повторам истата грешка од првиот пат бев во трите приватни клиники тука кај нас,е сега малку одолговлекуваме каде да одиме...секако ќе одам сакав да влезам преку фондот али ако неможам ќе одам на приватно...не сум ја оставила работата така одам јас нонстоп по доктори не сум застанала....нема одкажување ќе биде мора да биде....сите испитувања ни се поминати наидов на неколку различни мислења...малку и тоа ме замисли али ништо страшно се надевам дека овој пат каде и да одам ќе биде,незнам зашто тоа ми се заврти во глава и имам некое чуство дека треба уште еднаш да направам инвитро и дека ќе ги дочекамuser posted image цртки...само опуштено без нервози и ќе биде се како што треба...нормално е тоа доволно е само позитивна подршка да не охрабрат

< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 12.7.2010 23:49:04 >

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 578
12.7.2010 23:49:51   
siki1
i kaj mene bese istoto so ne komplet ispituvanja
gi napravif site tr  IVF i  ete neuspeh.a ti bogdancanka dali tuka si pravela  IVF ili samo vo belgrad.jas tri tuka i edno vo svecka ama tamu se prekina procedurata zasto pravef ICSE TESE i ne dojde do trnsver.zasto nemase dobri sprm.....i taka a inaku drugite pati gi pravef vo plodnost bitola od koj voopsto nesum zadovolna.ama trebase da me donese na pitacki stap za da svatam.kako da bef zaslepena,no toa e sega cekam pegled za kaj lazarefski vo sistina pa ke vidime se cekalo mnogu.no sega kako sto vi kazaf i na prethodnite raz  sega nemam ovulacija i sum so terapija cikloproginova pa ke vidime se nadevam ke se poravam bidejki bef dobro no od mnogu stimuliranje veke nemam i rezervi .pravef ANTI MILERION HORMONi bea mnogu slabi.poz siki.koj ste so slicni problemi  i koj ima praveno anti milerion hormon ve molam kazete

Непосредна врска до пораките: 579
12.7.2010 23:52:33   
siki1
a kade mislis da odis za slednoto ivf

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 580
13.7.2010 0:00:53   
Bogdancanka
Сики1 немам правено јас тука во Македонија само во Београд...али многу непрофесионално ми беа правени инвитрата и сите тие подготовки што следат...тој период мислам дека минав низ пекол,на најголемиот душман не би му го посакала тоа...и нас не исцадија до динар сето тоа беше само за пари без да размислат дека може да има последици...мислам кој доктор би ти препорачал 3 инвитра за рок од 1годuser posted image Сите тие хормони што ги примав....се врајкам од првото помина 14 дена правевме тест негативен бев на преглед неуспешно и ајде веднаш за друго ме спремаа,без никакви паузи...за среќа се е во ред кај мене само имам покачен пролактин али ми рекоа не е страшно не ми бил многу на границата ми бил...

Непосредна врска до пораките: 581
13.7.2010 0:01:19   
Bogdancanka
мене ме прашуваш?

Непосредна врска до пораките: 582
13.7.2010 13:54:58   
mareto
zdr jas se spremam za invitro dali mozi nekoj da mi kazi kako e dali boli so se oseka neznam mnogu mi e strav imam neuspesni insemincii i sega odam na prvo invitro.pozzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 583
13.7.2010 15:11:54   
arh_diz
mareto Srekno na invitro jas nemam iskustvo se nadevam deka ke ti odgovorat .Vo sekoj slucaj kolku i da e strasno za bebence nema nisto da bide nitu strasno nitu bolno

Биди тоа што си

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 584
13.7.2010 20:50:08   
siki1
ne se sekiraj mareto nisto ne e strasno.ako me prasas mene i jas su olapala prvo tri setiri insiminacii  i potoa invitro .bidi opustena ne e nisto strasno nitu pak bolno.i zavisi kaj koj doktor odis i kako ke te sprema ete citaj gi nasite iskazuvanja prethodno nis se sto sme pominale .znaci najmalku e bolno.samo neuspesite mislam ne unistija.po siki

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 585
13.7.2010 20:52:03   
siki1
bogdancanka da za tebe bese od fcera prasanjeto .jas zaboravif da naglasam.no bistra si .fala na odgovorot.a i kaj mene bese prolaktinot do 17.e sega kilku e toa neznam

Непосредна врска до пораките: 586
13.7.2010 23:05:39   
Bogdancanka
siki jas do pred moze edno mesec vreme nemav pojma deka imam pokacen prolaktin,sama si barav od doktorot da pravam nekoi testiranja i koga bev vo Sistina i Remedika na pregledi mi rekoa deka mi e pokacen ali deka ne bilo mnogu na granica mi bil,ali seka pijam bromergon za da mi se normalizira...

Непосредна врска до пораките: 587
14.7.2010 23:14:39   
zorana
siki zdravo .Jas imampraveno Antimilerian Mene vraednosta mi e 1.2 Toa znaci oslabnata rezerva Od 1.3do 1.7 e normalno Toa znacelo slab odgovor na terapijasto i sepokaza Nemoj da odis kaj Lazarevski Tri pati mi vetuvase uspeh Dva pati privatno Aj me zema tret pat so fondot Koga vide deka na terapija slbo odgovoriv preku setsratakontaktiravme begase  kako p.... ne me udostoi kako covek da me gleda vo oci So sila izvaden dve jjani kletki ,slabi embrioni nemase bremenost mi sugerira donor jajna kletka Jas ne se otkazuvam so moja jjana kletka Pred 2 god  koga mi vadese 10 jajni kletki zosto ne ostanav bremena .Ne ti go preporacuvam ili odi ke vidis ke se razocaras ako ne pravis jajni kl ke izbega  setsrata ke te informira Ne vredi da cekas nekoj za mene  aj da ne kazam lazno naduen doktor No srekno

Непосредна врска до пораките: 588
15.7.2010 0:06:05   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: siki1

ne se sekiraj mareto nisto ne e strasno.ako me prasas mene i jas su olapala prvo tri setiri insiminacii  i potoa invitro .bidi opustena ne e nisto strasno nitu pak bolno.i zavisi kaj koj doktor odis i kako ke te sprema ete citaj gi nasite iskazuvanja prethodno nis se sto sme pominale .znaci najmalku e bolno.samo neuspesite mislam ne unistija.po siki

user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 589
15.7.2010 10:13:17   
bebence1
Zdravo na site vcera ben na punkcija i cekam denes da mi javat dali ima oplodeni jajce kletki i ako ima koga e transver.Vcera posle punkcija taka legajki slusnav kako edna od sestrite na nekoj blizok po telefon mu kazuva deka od septemvri dokumenti za invitro ke se podnesuvaat vo fondot pa od tamu komisija ke odlucuva ,nema da e vo klinika podnesuvanje,e sega neznam kako e podobro kade da podneses.So sreca na site!Eve vie prvi doznavate sega mi javija od Sistina ima oplodeno 8 jajni kletki utre e transverot.Pozdrav do site pa ke cekam pozitiven rezultat!

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 590
15.7.2010 10:21:05   
arh_diz
Srekno bebence 1 cekame uste pozitivni rezultati

Биди тоа што си

(Одговор на членот bebence1)
Непосредна врска до пораките: 591
15.7.2010 13:32:27   
zorana
So sreka arhi diz user posted image  barem tri da se fatat Vistina e deka os od sptemvi ke bilo so vaucari Remedika se javiv nemalo mesto Vo Plodnost mi rekoja deka ima uste 5 slobodni mesta za sptemvri a potoa ke odelo preku komisija Utre odam vo Plodnost Ke iskoristam i jas nesto od drzavata Pozdrav  na site

Непосредна врска до пораките: 592
15.7.2010 13:36:06   
cika
zdravo  do site  sakam da vi kazam i jas imam tri neuspesni in vitra i od sistina voopsto ne sum zadovolna bez razmisluvanje i drugi ispituvanja mi rekoa nema sansi posto imas mnogu mali rezervi ,a jas nemam ispitano ,i sega se plasam da ispitam mnogu se nerviram neznam so da praam sega 4itam i drugi  ima kako mene pa da se nadevame na dobro pozz do site i so sreka.

Непосредна врска до пораките: 593
15.7.2010 13:40:39   
arh_diz
cika mila nema razocaruvanje , toa sto ti go rekle ne go zemaj zdravo za gotovo. Odi si na drugo mesto konsultiraj se so drug ginekolog

Биди тоа што си

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 594
15.7.2010 13:43:52   
bebence1
zorana sum slusnala deka Lazarevski povece gi vodel po poznatite licnosti a deka na naj obicni lugje ne obrnuval mnogu vnimanie,barem taka mi imaat kazuvano,mozebi ne e vistina.A za vo Plodnos imav edna komsivka koja 15 god. ne mozese da ostane bremena pa vo plodnos prvin po nejzina vina ne uspea a po vtor pat i uspea i ima 2 bliznacinja a po niv uste edno po priroden pat toa bese pred 3 godini ili 4 ama bea na privatno e sega sto citam po forumov ima mnogu nezadovolni,ii jas eden period razmisluvav za tamu no povece maltretiranje i vo Sistina bev kaj Ivanovski no kako si otide toj se prefrliv kaj Popovic doktorot e car ke go vidime krajot kako ke zavrsi no sakav da kazam koga odev za inseminacii vo Sistina imase edna pacientka od Bitola i ja prasav za vo Plodnost i go kazav slucajot za komsivka a taa samo mi rece site od Bitola doagjaat vo Skopje doktorot bidnal lakom za pari,pa taka jas odluciv da ostanam kaj sto sum.Pa ti razmisli si.Sekoj so svoe iskustvo od eden ist doktor ima i pofalbi i zalbi pa samo so Gospod napred i jaka volja i nadez ke uspeeme.

(Одговор на членот zorana)
Непосредна врска до пораките: 595
15.7.2010 13:57:46   
zorana
Bebence1 citajki gi forumive tocno e deka za  site doktori se pisuva razlicno koja kaj ke si go najde interesot toj doktor go fali a i obratno.Mislam deka primeri treba da nise  trudnite.Kaj mene vo komsiite sega  ima trojka od bitola a i  prijatelite na kumasinata veke imat dve bebinja od tamu Ke vidam utre ke odam vo bitola pa bidejki imam golemo iskustvo ke procenam za kakov covek se raboti Inaku za toa dali e lakom za pari neznam kako bi mi gi zel parite ako si odi regularno preku fondot Sigurna sum deka nasite doktori ne se polakomi od tie vo stranstvo Ako vi kazam kolku potrosiv vo Gent  i Maribor  ovde ke napravev uste 10 pati I vo sisitina ne bese eftino prviot pat 110 iljadi potoa so popustokolu 70 iljadi pa nisto- posle preku fond 200 evra.Misla deka ako ima uspeh  nema cena a  i kolku bi naplatila za pregled  ako sum so fondot  kolku bi potrosila ke vidime od utre pozdrav

Непосредна врска до пораките: 596
15.7.2010 14:05:07   
zorana
bebence1 zaboraviv da ti kazam Ivanovski dodeka bese vo Sistina bese dobar Sega e vo sv lazar Tie se katastrofa nemaat niti edna trudna a i izgor skapi se  Barat 2000evra za ivf a nemat  trudna  Pregledot me kostase so bris 5000 denari Bev predupredena deka e sakpo ne veruvav Tie se daleku poslabi od Remedika i Sistina a najskapi Kaj nas  se funkcionira obratno Cudni ni se llugeto vo ova nase drzavice

(Одговор на членот zorana)
Непосредна врска до пораките: 597
15.7.2010 14:57:15   
mila81
cestitki bebenci1. sega samo opustise i ke uspees.pozdrav mnogu i so sreka.

Непосредна врска до пораките: 598
15.7.2010 15:26:11   
iki82
zorana a od kade znaes deka vo sv.lazar nemalo trudni? Jas prasav sega imaat in vitro preku fondot za avgust, ama ti trebaat vrski za da vlezes, a mi rekoa deka najverojatno i od septemvri nataka ke ima preku fondot, samo neli toa so komisija ke bilo.

(Одговор на членот mila81)
Непосредна врска до пораките: 599
15.7.2010 18:23:06   
siki1
se raduvam so tebe BEBENCE i se nadevame deka eden den ke bides najgordata majka.sega uzivaj.stanuvanje po potreba i tolku.poz sikiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?