Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
zdravo i pozdrav do site parovi koi se obidevaat po pat na IVF da stanat roditeli. Sakam samo da ve ohrabram i da ve sovetuvam smireno i samouvereno da cekorite po patot za koj ste se odlucile. Blagodarenie na ICSI i IVF imam dve bliznacinja koi se SE vo mojot zivot dobieni po prviot obid iako so mojot soprug bevme so premnoooguuu komplicirana dijagnoza. No kako i da e, zelbata za potomstvo bese pogolema od se, pa taka i uspeavme i ne dozvolivme nisto da ne spreci na patot do uspehot, a uspehot se tokmu tie - Stefan i Stefanija. Pozdravvv !!!!!
zorana duso citam deka si bila vo gent.jas prviot pat bef vo svecka.no mimvikaat deka od belgija nikoj ne se vratil bes jas iskrajno so mm so dogovaravme za bo gent.no eve od site strani dooagaat neuspei.dali ti se dopagase ispituvanjeto i dali ti napravija detalni pregledi.poz siki
siki1, a zosto ne probate so praga, jas tamu bev so ekipa od mkd, vo iscare - ivf klinikata i sum pre zadovolna, od tamu po prviot pat se vrativ so dve bliznacinja vo stomakot, pozzz
ciki napravisi isoituvanja i ne se plasi sigurno veke si imala polosi momenti i stresovi nema da bides iznenadena.veke stanuvas imun i ke bides kako malo zverce site sme isti toa veke znam .i ako pisuvame tuka razni diagnoli no mislam deka samo edna ista imame DEEEPREESIIIJAAAAAA.poz siki
eve vi link od klinikata, sigurno znaete angliski pa ke se razberete ili preku mail ili na dr nacin. ne zaboravajte :"Koga nesto Se Saka, Togas Se Se Moze: !!!!
Siki kaj Dont prof bev nego najmnogu go falea Zamina sega vo penzija gent ti e 40 km podaleku od Brisel tesko ke ti bide ako ne znaes jazik ne mi se bendisuva sto kontaktite gi pravevme na e mail i mi ja napisaja terapijata na e mail(na ne videno) Mozi imam kriva matka sto se veli pa od kade znaat tie kako da me stimuliraat i kakvi mi se jajnicite Sema za site Otidov po umot na prijatelka moja koja isto taka ne uspea Na dvete isti semi toa me razocara Spremi si 3500 eu za postapkata i avinceto i hotelceto i inekciite i tamu sedenje 15 dena 7 iljadarki Mi se meli umot nemoj da se lazete Duri i mozam da kazam deka vo sistina bev podobro tretirana Gent vi e masina za stancanje pari Nie sme obicni smrtnici edna strana od knigata od milion stranici Bilo kade da pravis vo makedonija ke ti bide poevtino i ke mozes poveke pati I nie sme krivi gi napagame nasite doktori i jas sum bila vo takva situacija no koga ke napravam sporedba ne zasluzuvaat za kritiki Samo edno znam deka sekogas ako vo makedonija ne uspeeme mnogu sme bucni a koga odime co stranstvo i da ne uspeeme ne im se lutime neznam zosto no taka e Belkim ke ima i gospod za nas Sega sum umorena od se uste 2 sansi od fondot i posle ke baram usvojuvanje na dete Bila sudbina takva...........
Iki 82 sigurno nemaat trudni Imam covek sto od tamu mi kazuva i ne mi preporacuva da odam Nemaat biolozi dobri Koga od tamu covekot mi kaza da ne odam znaci ima nesto sto e vistinskoMi veli do sega test pozitiven nemame videno.A ke sklucat i tie so fondot dogovor sega od septemvri. pa ke vidime
Dragi moi rr eve me i mene posle podolgo vreme.Ve citam redovno a sega konecno i da vi pisam nesto.Vcera bev vo sistina i navistina mi rekoa deka uste ne se znae ama izgleda od septemvri ke treba da se odi vo fondot i tamu da se aplicira i site dokumenti tamu da se nosat.D-r.Popovic od prvata polovina na avgust e na odmor do 16 avgust.Jas od avgustot treba da pocnam so pregledi i neznam sto ke pravam ako ne me prifatat od fondot,bidejki mi e tret pat za ivf-isci.bebence 1 so sreka da ti e i se nadevam ke gi dobies tie dolgo ocekuvani .Od se srce na site vi posakuvam sto pobrzo da gi dobieme .Pozzz.
Dali nekoj znae kade se naoga fondot za zdravstveno osiguruvanje i dali imate broj za da se javam i da prasam za vestackovo i za dokumentite.Vi blagodaram odnapred.
Vi blagodaram na site za pozitivna energija i se nadevam deka eden den site i pokraj pominati tolku maki,potroseni pari i nervoza so dobieno bebence vo race ke zaboravime na se. toa e nasata cel koja morame da ja stigneme,do koja digurno ke dojdeme e sega nekoj polesno nekoj potesko vazno e site da se raduvame.Pozdrav do site rr
Кика еве ти број на кој може да ти објаснат се за документите и како оди работата за инвитро преку фондот јави се на овој број 02/3289-025 бројот е од фондот поззззз мила
jas sum od Germanija i razmisluvam za vestacko oploduvanje vo Skopje. Moram da kazam, deka kaj mene ne e mozno na priroden nacin da ostanam bremena, zatoa sto jajnicnite voditeli (se nadevam deka taka se vika se zatvoreni / zalepeni i nema sansi da se cistat. Bidejci procedurata e tuka mnogu skapa, bi me interesiralo, dali uopste e mozno, kako stranec (imam germ. drzavjanstvo) da me primaat vo Sistina ili slicno, kolku vreme trae celata procedura i kolku ce me kosta setto toa?
Dali postoi nekoja web-stranica od nekoja privatna klinika vo skopje?
Vi se zablagodaruvam odnapred za vasite odgovori....
здраво Цеца_с најпрво добредојде мила ти посакувам пријатна дружба на рр нормално дека можеш ако сакаш да доагаш во некој наша клиника мислам за на приватно нема зашто да има проблем...еве ти веб страна од систина http://www.sistina.com.mk/
ако те итересира за било каква информација ако сакаш може да се јавам да прашам за сигурно да си знаеш позззззз мила
< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 16.7.2010 14:59:01 >
еве информации за сите кои сакаат инвитро преку фондот http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=9F941D0D25A48843AF9DEF93CE4A747C може да си прочитат тука се што треба и како ќе биде целата постапка...пред некоја недела кога се јавив во фондот да прашам како ќе биде ми рекоа дека кога ќе помине во службен весник предлогот, ќе има објавено на веб страната на фондот за здраство....еве денес видов дека веќе им е објавено Јас уште во понеделник ќе одам кај матичниот да видам што и како ќе биде ајде се надевам дека сите ќе можеме да си го оствариме правото за инвитро преку фондот...
zorana jas koga bef vo svecka ne bese taka kako tebe sto te tretirale.jas prvin otidof tamu a prethodno samo gi imaf napraveno nekolku isoituvanja i drugoto se bese tamu no otkako otidof i posnaa vednas so ispituvanja no bidejki mm bese azospermia i ne dojde do oploduvanje i se prekina procedurata no da napravef so donor sigurno ke bese uspesno no vo taa bolnica vo MALME ne praea so donor i taka se vrativme.no sega navistina neznam dali veke ke mozam zasto so rezervite sum 0.80 mnogu slabo i eve te prasuvam i tebe i site na rr dali ke pocnam da imam pak jajce kletki.ej mnogu mi e maka zasto koga mi gi vagaa jajcata gi imaf po 7 8 jajce kletki a sega ke mi kaze nekoj zemi donor!!!!!jas ke se macam da imam svoe a ako ne ke zemam od nekoi moi rod ke vidime.poz siki
stoznam bogdancanka.mi vikase mojot doktor kaj sto odef vo bitola deka treba da zemam nekoja blaga terapija.ama blaga test ineksii hormoni .a mene veke preku glava mi e od bockanje hormoni.kako balon sum.zatoa sega imam zakazano kaj dr lazarefski vo sistina,pa ke vidime sto ke mi kaze toj.no eve nasive prijatelki od rr mi pisuvaat deka tie imaat ipogolemi vrednosti razervi od mene pa doktorit gi teral da pravat so don jace kletka.zatoa sum razocarana.a neznam kako ke me prifati.cekanjeto za vo sistina ke bide do nekade kraj avgust pa dotogas sum vo dilema.mislam do togas ke ima nekoja so podobreni rezervi i ke me izvesti.se nadevam.poz SIKI
zdravo siki jas imam isto problem ama jas imam eden jajnik i hormonite fsh i estradiolot mi se katastrofa vo plodnos mi re4e da ispitam rezervite na jajnikot ama seuste nemam ispitano od toa so se plasam a toa so donor ne znam dali ima kaj nas dali znae nekoj ako ima i vo koja bolnica ,a jas gi piam na prirodna baza edni ap4inja se vikaat matrika navodno bile dobri za hormonite pozz do site i da se nadevame na uspeh
Кика еве има и на страната на фондот за здраство што и како треба да биде али подобро и лично да разговараш,еве и јас во понеделник ќе се јавам бидејки гледам дека имат објавено а мене ми рекоа дека одкако предлогот ќе помине во службен весник ќе биде објавено,и целата процедура ќе биде преку фондот,досега клиниките ги бираа пациентите али одсега се ќе биде преку фондот...ми рекоа дека тоа најверојатно ќе биде од септенври али ние најдобро порано да си ја фатиме работата и дај боже и ние да си го искористиме правото за инвитро преку фондот...јас го симнав барањето и изјавата што треба да се потполни па од понеделник правец и на мојот матичен ќе му се тропнам и нека кажува што и како треба....
Сики мила ајде не се секирај,ќе биде почекај до Август ќе видиш што ќе ти каже Лазаревски,подобро е кога ќе чуеш повеќе мислење,па ако треба ќе примиш и некоја терапија,знам дека хормонските терапии може да те направат како балон али за и тоа ќе се издржи...силни сме ние можеме се за издржиме само да добиеме по едно позззз мила
Zdravo na site,Vcera bev vo Plodnost .Mozam da kazam deka sum zadovolna a doktorot bese dost korekten iako na drugo mesto pravev IVF(mislev deka ke bide sueten).Sto e najvazno me primi preku fondot Mi kaza deka ima uste 8 slobodni mesta za avgust za juli nema Fondot sega im opredeluval mesecno Za juli i avgust dobil po 15 pacientki a od septemvri ke bilo so vaucari-i tie ne se informirani sto i kako ke bide ponatamu.Kaza deka na krajot na mesecot iznenadno im kazuvaat sega spremete uste tolku zeni a kako sto veli toj ne e toa taka treba priprema na zenata i seto toa im pravi da in falat pacientki ili nabrzina da gi zemat pa ke nema uspeh bez priprema Fondot kalkulira sto pomalku da se pravi IVF zatoa sto nemaat pari kako i da e so dobivanje na menstr (pri kraj na mesecot) ke ja pocnam postapkata.Dr Tase rece deka mi gi priznava site analizi dosegasni deka treba da platam samo 6 iljadi za IVF i ako sakam so anestezija vadenje j.kletki uste 6 iljadi za pregledot plativ 1500den Mi se vide dosta korektno Mikaza deka ke primi uste samo 8 pacientki taka da ako ima nekoja neka si se prijavi Do sega zadovolna pa ke vidime Inaku mi kaza ke odime so lesen ultra kratok protokol oti jajnicite mi se iscrpeni