pile -> RE: Вештачко оплодување (18.9.2010 13:47:51)
|
Cleo nemoj da se optovaruvas so nesto sto veke pominalo. Nemozam da te utesam znam, ama mislam deka isto kolku i ti i bolnicata kade sto si go pravela in vitroto sakala da bide pozitivno zatoa sto so toa ke se zgolemat nivnite brojki na uspesnost, sakam da kazam deka i da postoela najmala sansa za zadrzuvanje na bremenosta tie sigurno ke se borele veruvaj. Jas invitroto go pravev vo Sv. Lazar kaj doktor Mitko Ivanovski. Prvoto BHCG go pravev tamo vo nivnata bolnica, so toa sto ne mi spomnaa nisto za postoenje na takov rezultat pozitiven ili negativen, tuku deka se e vo brojki, ako e od 0 do 6 nema bremenost nad 6 ima bremenost, jas imav 60 sto bese bremenost ama mi rekoa deka ne se bas oduseveni od brojkata koja na 16 den bi trebala da bide okolu 100 ili nad 100, ama deka seuste e rano i deka ima nadez. Vtoroto BHCG go pravev vo Drzavna Bolnica na biohemiska laboratorija, i tamo pokaza 46,4 i tamo mi rekoa deka koeficientot paga ama deka najverojatno se bori da se zadrzi, kao da prodolzam so terapijata utrogestan 3x1, aspirin c100 i folna, da ostanam vo krevet kolku mozam poveke i da pocekame sto ke se slucuva so krvarenjeto (koe vo meguvreme e mnogu namaleno). Sega vo nedela ke vidime sto ke bide! Sakam da kazam deka ako tvojot test pokazel pozitivno, sigurno ke go proverele koeficientot i ke ti kazele deka ima sansa, izgleda deka kaj tebe voopsto ne doslo do bremenost i ostanalo na 0, zatoa i ti ja prekinale terapijata. Ne znam sto da kazam osven deka nisto ne e vo nasi race, timot na doktori napravil se sto moze i se kako treba, jas, ti i site koi se trudat za bebe, davame se od sebe da uspee, e sega kaj nekoi biva od prv pat, kaj nekoi od 5 pat. Slusnav za slucaj so 3 embriona, pa zenata imala 4-5 dena obilno krvarenje bolki za na krajot da ostane 1 od embrionite so super napredok. Cuda se e mozno, za kaj mene ne znam sto da kazam nitu na sto da se nadevam, nemozam da spijam, cekam da dojde nedela i togas se ke se znae! Pozdrav do site ringerajki i ni preostanuva samo da se BORIME !!!
|
|
|
|