blue_blue -> RE: Вештачко оплодување (15.9.2010 16:20:28)
|
Малата Мо ќе отрпнеш на многу работи и најкоњски нерви да имаш од време на време ќе ти се скинат, ама ќе ги лепиш. Во еден период си мислев да напишам роман кој ќе се вика - Мирис на ванила - отсекогаш сум го мразела мириост на ванила особено оној во освежуавчи, парфеми. Е, во Систина баш такви освежувачи имаа што се уклучуваат во струја. Абе ми се гадеше само што ќе се качам по скалите. Па седи у тоа чекалната, нема везе што имаш закажано, па саат време го вдишувам тоа смрадот на освежувач од ванила. Кога ќе влезам внатре, Лазарвески ко прв пат да ме гледа со израз на лице - а која си сега ти? Ех, милион вакви сеќавања имам, сигурно имаат и многу девојки овде .... ама јас никогаш не реков доста е - си викав се додека има медицински надеж и додека имам пари ќе одам (тоагаш немаше ова со фондов да ти покрива). Секогаш се водам од она - "Life throws at you as much as you can take" Има причина зошто јас и ти и други парови треба да го трчаат овој пат (јас за среќа завршив со болници, ходници па сега имам други слатки грижи), така што се додека не дозволуваш тоа да ти го раководи животот пробувај и не губи надеж...Форумов ти е супер место да размениш идеи, стравови, мисли....Јас и мм не зборувавме за нашиот проблем, на никого не кажав дека ќе одам на ин-витро, ама баш на никој - ни на родители, браќа, сестри...едноставно немав желба да ме гледаат сите со сожалување, демек сошуствувале со мене - како не бе - ако не си ги измерил ходниците на болнициве поим немаш како ми е..Сестра ми и свекрва ми не можеа да се изочудат како сум бремена со близнаци....после им објаснив [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] така што уживај во дригите нешта од животот, а ова терај си го и ќе биде се ОК... ИЗВОРНА ПОРАКА: malata mo Vo pravo si draga blue_blue,treba da imas nervi kako fortomi ako trgnis po ovie vrati.Jas go citam forumot,prasav niz drzavava po klinikite,prasuvav po poznati niz gradovite kakov e procentot na bremenost so ivf i ovoj pat se odluciv za Bitola,Bitola babam Bitola daj boze da e srekna za mene i mazot mi .Se javiv i mi rekoa deka nema problem,site sto ke dojdat ke bidat prifateni,brojot e neogranicen. Dozvolata ja primija,mi rekoa deka so pripremi ke pocnime od oktomvri,da se javat poveke pacientki.[sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] Bog da ni e na pomos na site[sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|