cleo -> RE: Вештачко оплодување (8.10.2010 18:24:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia Cleo denes bev na lekar pomina tocno eden mesec od mojot ET koj bese nuspesen neli,i veke se podgotvuvam za naredniot mesec na uste eden embrio transfer zatoa sto imav zamrznato embrioni, i za prv pat mi dade doktorot da pijam estrofem da pocnam od denot koga ke dobijam, no mi rece deka endrometriumot mi e odlicen a ova da go primam samo za pogolemi sansi i da ne dojde do promena ili slucajno namaluvanje na endrometriumot, a ti zasto gi pies i sto si uste nasekirana te osekam po pisuvanjeto ajde nemoj vise da mislis i da se opteretuvas , celo vreme probuvas da najdes pricina sto bi mozelo da ja predizvika taa neuspesnost, dzabe samo se zamaras sakam da te vidam kako pisuvas deka si srekna i vesela i se samo ke si dojde, treba da bides malku poveke pozitivna i oslobodigo i umot i teloto, sakaj te se i ljubete se so soprugot i se ke bide vo red ti vetuvam...pozdrav najgolem te guskam silknooooo.... Olivia mila, prvo alal da ti e za zamrznatite embrioni. Jas budala, ne si gi zamrznav, iako biologot mi preporaca zasto bea so mnogu visok kvalitet. Ama ete, ne veruvav deka ke preziveat na -178 stepeni i ne se odluciv. A toa sto non stop baram pricina ti e vistinit zaklucok, iako sosema sum svesna deka se e veke zaludno ,nema nazad, samo treba napred da se gleda. Za Estrofemot te prasuvam zaradi toa sto jas licno smetam deka trebase doktorot da mi dade da pijam i pokraj odlicnata debelina na endometriumot posle tranferot. Ne sum doktor, sepak toj najdobro znae, ama ete gledas i ti si primer, i pokraj toa sto e odlicen ti dava da pies za sekoj slucaj. Ete i so maticniot se konsultirav i toj veli deka bi mozelo da primam, iako treba da se pocituva procenkata na doktorot, neli toj najdobro go poznava slucajot. Inaku mila ti kaj Petanovski bese, neli? Sto veli toj za zamrznatite embrioni, kakvi se sansite? Ajde daj Boze ovoj pat da ti uspee mila. Ijas te guskam i pisi mi
|
|
|
|