Olivia -> RE: Вештачко оплодување (14.10.2010 15:20:31)
|
Roma jas sum kaj Dr.Petanovski vo remedika me cudi kako tvojot doktor ne naptavil nikakvi ispituvanja osven hormonite pred IVF, toa e slozena procedura, mojot doktor napravi tolku mnogu ispituvanja kaj mene i soprugot koi cii rezultati bea potrebni pred da se zapocne procedurata za ivf iako i kaj mene nema nikakov problem za zabremenuvanja osven kaj soprugot koj ima azospermia ama ne vo tolku losi granici samo malce potesko za bremenost po priroden pat, no nas ne si se ceka i zatoa so dogovor so doktorot odlucivme za IVF, jas se lecam vo remedika veke poveke godini mislam tamu odam na pregledi za bilo sto bidejki ne sum pod zavod a veke nekolku godini po red mnogu cesto patuvav nadvor od zemjava profesionalno,predhodno mi bese dr. Efremovski ginekolog so koj odlucivme pred poveke od edna godina da me sledi DrOetanovski zosto ne ostanuvam bremena, vo sekoj slucaj za celiot toj period najprvo cekavme da ostanam bremena po priroden pat,pa potoa odlucivme za edna inseminacija pa po negativniot rezultat bese mnbogu lesno da se kaze DA na IFV, no sepak ke povtoram pred moeto IVF , pravev hormonsko ispituvanje,mikrobiologija, ,ispituvanja na proodnosta na kanalite,ovulacija, prateneje na promenite na matkata, jajnicite, endrometriumot vo kakva sostojba e, testovi za hpv, za hiv, za kvalitetot na krvta, duri mi preporacuvase sirup za da go odrzam toj kvalitet na krv, a kaj soprugot bese na urolog, spermogrami, spermokultura, istata postapka so krvta ,hiv test,hormonsko ispituvanje itn...me plasi kako tvojot doktor potkrenal postapka bez ovie ispituvanja za IVF... Sto se odnesuva za [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]...i jas veruvam deka dvete ke gi vidime ovoj pat...ti posakuvam mnogu sreka , slobodno prasaj me sto sakas ako mozam da pomognam...pozdrav golem...
|
|
|
|