|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
24.10.2010 15:19:37   
arh_diz
Dobredojde na RR dezdemona
Se nadevam deka nabrzo ke se ispolni tvojata celuser posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1701
24.10.2010 15:22:19   
velikadepolovska
i jas ti stiskam palci dezdemona

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1702
24.10.2010 15:23:02   
velikadepolovska
ИЗВОРНА ПОРАКА: velikadepolovska

i jas ti stiskam palci dezdemona
za user posted image i user posted image

(Одговор на членот velikadepolovska)
Непосредна врска до пораките: 1703
24.10.2010 17:27:54   
mareto
zdr
neznam so mi e imam kafeaf icedokuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a mi e 10 den od transferot.znaci ne sum bremena?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image lelel pisetemi dali na nekoj mu se ima ova sluceno.me bolat jajnicite mnogu kako ko ke mi idi menst.pozzzzzzuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот velikadepolovska)
Непосредна врска до пораките: 1704
24.10.2010 17:32:45   
Natasa981
добредојде дездемона, се надевам на пријатна дружба ,тука сме да си се бодриме.Ти посакувам многу срека и тебе и менеuser posted image

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 1705
24.10.2010 19:23:55   
dezdemona
Fala na site za toploto dobredojde.
Mareto ne se nerviraj mnogu i ne misli ako e receno ke bidi taka i mene mi bese 2 ifv 10 den kafeav iscedok i vo panika pojdov na bolnica
mi proverija beta i bese negativna se dorazocarav i na doktorot moj mu se javija i toj rece cekaj ako dobies PMS tolku, ne bilo receno ic nezainteresiran. A imalo nekoi inekcii so se klavale kleksan mislam za poddrska na bremenost,ama toj ne ne mi dade.
a ti zemi test i vidi, nisto ne gubis. Mozda toj iscedok ke se zapri.
Aj ti stiskam palci.
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1706
24.10.2010 19:24:52   
babydoll
najprvin dezdemona dobredojde na forumot i se nadevam poskoro da stanes rr mamicka.cika eve vaka najprvin treba da si odberes klinika vo koja ke pravis ivf .odgovorniot za ivf preku fond ke ti dade dokumenti  nesto kako izjava od tebe i soprugot deka se soglasuvate za ivf so donor.treba i potvrda os psiholog zatoa dali si psihicki sposobna koja moze da ja dobies vo bolnicata kade ke pravis ivf.dokumentite  od bolnicata gi dostavuvaat vo ministerstvoto za zdravstvo kade ima Drzavna komisija koja treba da odobri resenie koe treba da go podneses vo fondot..momentalni ima spor megu pretsedatelot na komisijata vo fondot i pretsedatelkata vo ministerstvoto koj ne mozat da go resat veke 3 meseci.e sega dodeka se dogovorat sto ke se pravi ke stradaat site onie koi cekaat bidejki bez toa resenie momentalno fondot ne izdava vauceri za ivf so donor.najdobro e da si podneses i da cekas  pozz mila

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 1707
24.10.2010 20:21:35   
mareto
zdr dezdemona
dali ti bese uspesno toa in vitro
ne e rano za da mi doji samo 10 den od transferot
ama ne e krf
neznam se razocarvam

Непосредна врска до пораките: 1708
24.10.2010 20:26:57   
siki1
neznam dali te razbrav dobro,BABIDOL i jas sakam da odam so donor no istoto mi go kazaa no neznam od kade da pocnam ,mene mi pobaraa novo tese od mazot no bezveze da se sece pak i sw javif tamu vo fondot i mi rekoa da gi dopolnam ovie dok.soglasnost od mon za zdrastvo pa na psiholog! a koga ke biram don sperma toa ne mi kaza doktorot.i i kako ke bide neznam.A ZASTO IMALO NEDORAZBIRANJE,PA POSLE ZA NASITE PRATENO DOKUMENTI VO FZO MOZAT DA RECAT DEKA SE VEKE STARI AKO TOLKU MNOGU CEKAMEznaci najprvo vo min za zdrastvo da????

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 1709
24.10.2010 20:36:06   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: dezdemona

Zdravo na site
i jas sum nova vo forumov, se nadevam deka ke se druzime i ke se bodrime zaedno.
Site se nadevame deka ke bideme majki i deka ke guskame bebenca.user posted image
Jas sega ke pocnuvam 3 invitro. Prvite dve mi bea vo sistina ama ne sum zadovolna od tretmanot tamu
od sestrite i doktorot sto me pravese mozda deka bev preku fondot koj znae. Sega planiram da odam remedika preku fondot kaj Dr Petanoski.
Koja od vas e kaj nego i kakov e kako doktor dali ste zadovolni?
pozdrav do site

Dobre dojde dezdemonauser posted image
Jas sum kaj Petanovski vo Remedika preku fondot isto kako tebe. Inaku ova mi e prvo invitro. Cekam sega da dobijam M za da gi napravam hormonalnite ispituvanja i PAP-ot da gi dokompletiram dok.i da gi pratam vo Fondot. Inaku so Petanovski sum se videla samo ednas i mi ostavi dobar vpecatok. Odnosot prema mene i soprugot bese dosta korekten, realen e i kako za pocetok mi izgleda temelen i dosta samouveren pa ke vidime.
Ti posakuvam mnogu sreka, da uspeeme i dvete, stiskam palci Petanovski sreka da ni doneseuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1710
24.10.2010 21:03:49   
dezdemona
I jas stiskam palci za site nas idni majki
So nadez ke uspeeme sigurno,
i jas imam slusano ubavi raboti za Petanoski pa aj od prva raka ke se uverime
pozdravce

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 1711
24.10.2010 21:07:26   
siki1
mareto nemoj da se razocaruvas sekoj pat i kaj site pacienti e razlicno taka da nemo da se pritiskas toa ke te donese do krvaranje i da nemas namera ke prokrvaris,razbra!sekako deka toa ne e nisto toAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 1712
24.10.2010 21:10:58   
dezdemona
I kaj mene ne bese kako krv tuku kako nesto kafeavo ama 12 den si dobiv Pms, imav samo 1 embrion i ne uspea
so ICSI postapka od 4 embrioni. Aj mozda kaj tebe ne e isto so mene sekoj organizam razlicno, odmaraj se, i opusti se
utre proveri si beta od krvta, ili javi se kaj maticniot ginekolog.
pozdravce stiskam palci za tebe

Непосредна врска до пораките: 1713
24.10.2010 22:05:14   
Bogdancanka
dobredojde Dezdemona ti posakuvam prijatna druzbauser posted image user posted image user posted image ti posakuvam sto pobrzo da si gi docekasuser posted image
inaku mila jas po dolgo razmisluvanje se odluciv da odam vo Sistina na invitro preku fondot zasega e ok zadovolna sum pa ponataka ke vidime se e mozno

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1714
24.10.2010 22:11:25   
stanka
Dobre dojde dezdemona i lesno da stanes majka
mareto da ne te razocaruvam 10 den do dvanaesti  slabo krvarewe e menstruacija Jas tri pati dobivav  od 10=12 den slabo potoa jako krvarewe.Napravi si test s0  mokraca i ke ja resis dilemata ili euser posted image ili e negativen
Jas seuste sum, vo dilema remedika ili plodnost.Veke me faka strav 4 to in vitro i zagubena nadez\

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1715
24.10.2010 22:15:38   
Bogdancanka
Stanka mila zasto zagubana nadezuser posted image za kade i da se odlucis razmisluvaj pozitivno i jas bev vo dilema pa op trop se odluciv za vo Sistina sega sto e toa e samo pozitivna misla i odime napred se nadevam na pozitivni rezultati...inaku i jas se pripremam za 4 invitro...so sreka na site koi bilo kade se odlucile da pravat invitro user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1716
24.10.2010 22:18:24   
biljana bile
pred se zdravo na site jas sum nova na forumot i se nadevam deka site nie sto poskoro ce si staneme majki.Bogdancanka da te prasam kolku cini invitro vo sistina i kako odi procedurata ako znaes da mi kazes pozz.

Непосредна врска до пораките: 1717
24.10.2010 22:23:55   
Bogdancanka
dobredojde mila user posted image user posted image user posted image
jas na invitro vo sistina odam preku fondot zasega plativ samo 6000iljadi denari participacija,ako si zainteresirana za preku fondot treba prvo da spremes dokumenti da gi podneses vo fondot i da pocekas da ti odobrat...potoa dobivas potvrda i so taa potvrda mozes da izberes vo koja klinika sakas da odis....pozzz mila ako ne iteresira uste nesto slobodno prasaj a za na privatno mislam deka bese okolu 80000iljadi denari samo ne me fajkaj za zbor ne sum bas sigurna

(Одговор на членот biljana bile)
Непосредна врска до пораките: 1718
24.10.2010 22:24:03   
lovely30
I jas isto posakuvam od se srce na site sto se vo iscekuvanje na  da gi cujat najubavite zborovi na svet BREMENA STE! Se slozuvam apsolutno so tebe lovely 30 za se sto kaza. jas nemam nekoe iskustvo ama od citanje, i jas go mislam istoto, sekoj ima svoja prikazna. Samo bi sakala da te prasam kade se si pravela ivf, se razbira ako sakas da mi kazes? Samo sakam da vidam kakvo iskustvo imas

srce jas pravev 2 INF i 3toto mi beshe so zamrznati emrioni i ni tie 3 pati nemi bea uspeshni. Gi pravev vo Sistina kaj Lazarevski no mozebi beshe i moja greshka zashto gi pravev site 3 INF so razmah od po 2 meseci. Prvoto Invitro imav mnogu jaka terapija normalno neznaea kako ke deluvaat inekciite na mene a ispadna deka napravia haos i imav poveke od 30jajce kletki i moraa da mi gi stopiraat inekciite shto doshlo kao demek do shok na matkata i zatoa neuspealo. Vtoriot pat idev so najslabata doza na inekcii i mi izvadija 20jajcekletki i imav komplikacii jajnicite od punkcijata i shto imashe tolku jajce kletki bea oteceni i radi taa komlikacija na smetka na Sistina ostanav edna nok vo apartmanot najskap hahahahaha pa ispadna kao ni toa INF neuspealo demek radi shok na jajnicite, a tretiot transfer neznaea da mi objasnat zashto mi beshe neuspeshen. Pa iskreno i ovoj 4pat ke idam pak u Sistina kaj Lazarevski zashto sepak ke kazam deka nee rabotata da se menja doktorot koj veke go naucil vashiot organizam i znae kako reagira na tie inekcii i sl. i sepak e samo prashanje na sreka i koga ke treba da bide ke bide. Sepak toa e moeto mislenje i navistina e teshko koga ke vi go dadat rezultatot u raka na koj pishuva dega e negativen i neste trudna i tie okolu vas bliski a i vashite sopruzi ke kazat : aj nese sekiraj ke bide znam kako ti e !!!!! jebiga nikoj nemoze da znae kako vi e ama bash nikoj osven toj shto go pominal ili pominuva toa. No sekogash treba da ste hrabri i da prodolzite ponataka kolku i ad e teshko. Ete jas sega idam na varijanta koga ke go pravam 3toto INF da zamrznam embrioni od prosta pricina ako nedaj boze nemi uspee da idam samo na transferi da neidam na tie inekcii i da go macam i poremetuvam organizmot i od najbitna pricina deka ako nemi uspee ova 3toto ke mora privatno da plakam za narednoto zashto od fondot se samo 3 INF pa toa e mojata solucija.....tie shto se vo slicna situacija i kego pravat 3toto INF preku fondot bi im go preporacala istovo...pozz i vi posakuvam na site da stanete majki

Непосредна врска до пораките: 1719
24.10.2010 22:28:57   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: stanka

Dobre dojde dezdemona i lesno da stanes majka
mareto da ne te razocaruvam 10 den do dvanaesti  slabo krvarewe e menstruacija Jas tri pati dobivav  od 10=12 den slabo potoa jako krvarewe.Napravi si test s0  mokraca i ke ja resis dilemata ili euser posted image ili e negativen
Jas seuste sum, vo dilema remedika ili plodnost.Veke me faka strav 4 to in vitro i zagubena nadez\

stanka da te prasam nesto dali moze?

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 1720
24.10.2010 22:29:12   
biljana bile
me interesira dali prvo se pravi inseminacija pa posle in vitro?

(Одговор на членот lovely30)
Непосредна врска до пораките: 1721
24.10.2010 22:35:39   
Bogdancanka
biljana mila zavisi za sekoj slucaj e razlicno kaj nas za preku fondot ne ni trebaa inseminacii kaj nas problemot e do mm i inseminacija ne mi pomaga,zatoa zavisi kakov e problemot kaj vas pozz mila

Непосредна врска до пораките: 1722
24.10.2010 22:41:43   
biljana bile
lovely 30 se soglasuvam so tebe deka nikoj nemoze da znae kako ti e i kako se cuvstvuvas samo toj sto pominuva niz ista situacija moze da te svati ti kazuvam od licno iskustvo pozz

Непосредна врска до пораките: 1723
24.10.2010 22:44:34   
biljana bile
fala bogdancanka za odgovorite.

Непосредна врска до пораките: 1724
24.10.2010 23:37:29   
taci1
dezdemona jas bi ti preporacala ako mozes da odis vo PLODNOST vo Bitola kaj dr Tase Trpceski jas bev tamu i nemam zborovi ,a za tie doktori vo sistina ima i drugi sto ne se zadovolni,  za dr Petanoski pa i nemam slusnato nisto.ama kade i da odis ubavo da si pomines ti posakuvam mnoooooooogu sreka inaku jas sega sum 12 nedela i fala mu na boga se e vo red. pozz

Непосредна врска до пораките: 1725
Страница:   <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?