Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
3. Ако дојде до течене на плодова вода гинекологот ми рече дека тоа не е опасно пошто истата се обновува, ќе ми даде некои лекови и ќе треба да мирувам неколку дена и после ќе се обнови
na moja drugarka sto se porodi pred 7 meseci istoto i rekoa deka se obnovuva plodovata voda....ama za mene nema logika zasto taa bese otvorena dva dena ja rascepija tamu dodeka da se porodi na boks da te drzat dva dena bree...i ne mi faka glavata kako moze otvorena eden den i nok a voda pak vnatre da ima? neznam
< Поракaта ја уредил mama26 -- 29.10.2010 13:50:34 >
Pozz. na site rr eve po dolga pauza super sum vece sum vo 24 nedela i se ok.blue-blue vo pravo si jas praev amnio i voopshto ne se mislev i se pomina ok kaj dok.DRAKULEVSKI VO SISTINA i bitno mi beshe da ispitam se na vreme.
Dragi moi RR... od denes zapocnav so estrofem na prviot den od ciklusot, se podgotvuvam za vtoro IVFso zamrznati embrioni, nemam nikakov problem so endrometriumot ednostavno doktorot mi rece da gi primam za odrzuvanje na endometriumot i deka tie apcinja mora da se pijat koga stanuva zbor za Embriotransfer so zamrznati embrioni, problemot so zabremenuvanjeto e kaj mm so dijagnoza asteno-oligozoospermia, a predhodnoto ivf mi vese na pocetokot od septemvri septemvri...koe logicno bese neuspesno, sakam da mi kazete dali nekoj imal vakva slicana situacija,IFV so zamrznati emrioni i zosto kolkava doza na estrofem ste primale...koja e verojatnosta na uspesnost zo zamrznati embrioni... jas se nadevam deka ovoj pat ke gi vidam moite , i im posakuvam na site koi posakuvaat i ocekuvaat sto poskoro da gi vidat svoite , a na onie koi veke go imale toa iskustvo cestitki i lesna bremenost....
pozdrav i golemo dobredojde za novite RINGERAJKI.. ve guskam....site...RR..
zdravo rr Dali nekoja od vas pie bormergon apcinja za prolaktinot pred postapkava-suprefakt 0,1 a fostimon 4 prima od 3 den PMS? i e so kusa terapija za ifv. Mene mi rekoa da pijam i postapkava porizicna bila. Me interesira dali nekoja ostanala bremena??? Pozdrav
dezdemona jas piev bromergon podolgo vreme, gi piev se dodeka ne pocnav so procedurata za ivf i mi gi prekratija posle pocnav so inekciite so se stavat vo stomak do papceto i inekcii merional 4 broja,i otidovme na eho i pred punkcija mi dadoa dupla pregnil inekcija i otidov na transver, posle transverot mi dadoa samo uste 4 inekcii pregnil gi primav na 3 dena i tolku mi bese terapijata so inekcii. prodolzivme so utrogestan vaginalno i ciklo proginova i folna kiselina,vcera bev na kontrola i se mi prekinaa od ovie lekarstva a mi prepisaa pregnacare vitamini i minerali .pozdrav
cika ti duso imas mnogu pogolemi sansi za razlika od mene so gi imav jas pa fala mu na boga uspeav pa so gospod napred . a apcinjata se vikat DHEA gi kupiv od bitola 1800 denara ima 100 apcinja inace tie se za pottik na zenski hormoni se prodavat vo tie bodibilding klubovite ama sekako treba da se so preporaka na doktorot jas od niv ispiv mnogu malku i se sredi se so hormonot potocno mi bese 32,6 a na ivf otidov so 15,6so znaci kaj tebe ke bide uste po dobro samo napred i so sreka
bozin za spustanje na fsh dr mi prepisa DHEA za pottik na zenskite hormoni i se pokazaa mnogu dobri ( se kupuvat vo tie bodi bilding prodavnici) a AMH prviot pat mi bese 0,78 a vtoriot pat 2,28 gi pravev vo ADRIALAB vo Bitola (primerokot od krv go isprakat za germanija i se ceka okolu 10 dena .se so ve interesira prasuvajte za toa sme tuka da se druzime i si pomagame pozdrav do siiiiiiite rr.
fala za odgovorot taci 1 Mene doktorot mi dade vo terapijata po pola apce bromergon, a suprefakt 0,1 toa mi e malku cudno zasto prethodnite 2 ifv primav superfakt po 0,5 pa 0,8 ova mi se cini mnogu malku e.(0,1) Jas ne pijam ni jasmin samo treba da cekam da dobijam i da se bockam so suprefakt i fostimon 4 broja. Dali e normalno tolku niska doza suprefaakt na pocetokot?? pozdravce do site XXX
Kika, so sreka mila. Dr. Popovik e i moj doktor - vo vistinski race si. Vecno raspolozen, nasmean, pozitiven...Uzivaj i opusti se i se ke bide! Pozdrav
zdravo siki 1mene mila isto kako ti od premnogu terapii mi se ispraznija rezervite no so e tuka e ke se obideme pak ako mozi a jas mila veke sum tuka vo bitola tuka ziveam no nemam pojdeno od mart mesec kaj dr tase od strav so ke mi kaze pozz i ti posakuvam se naj najdobro
taci mila fala mnogu za utesnite zborovi no jas se plasam posto amh mi e mn mal a sto se odnesuva na ap4injata neznam dali da gi zemam na svoja raka pa da pocnam da pijam i posle da ispitam hormoni neznam so da pravam ,a ti mila od kade to4no gi zema posto jas ziveam vo bt ti posakuvam sve najdobro duso i koga ke ides nakaj bitola bas bi sakala da se vidime na po edno kafence a sega uzivajsi vo tvojata pozz do site rr na site golem uspeh
bozin fala mila i tebe na iskrenite odgovori ti posakuvam uspeh vo noemvri a dali preku fond ili privatno ke odis na ivf pozz i se 4itame ve guskam site dragi rr
zdravo na site Eve posle dolgo razmisluvanje sepak se odluciv za Bitola.Imam vpecatok deka se najuspesni a i ne smeam da kiksnam bidejki mie 4 to ivf Dezdemona koga procitav na forumot imas napisano deka 500-700 eu trebalo da doplatis vo Remedika a si so fondot se javiv direktno vo Fzom mi rekoa deka se treba da mi obezbedat vo maticnata ustanova kade ke pravam ivf i deka ke platam samo 100 eu i ako potrosam poveke od 30 ampuli si gi doplakamSe javiv vo Remedika i od tamu mi potvrdija deka dopolnitelno od 6000 ke doplakam 500/600 evra za navodno"extra uslugi"Koj se tie ne znam Se javiv vo Plodnost mi rekoja samo 6000 den i nisto drugo i ako potrosam poveke od 30 amp si gi doplakam.Ova me natera da se odlucam vo Bitola iako Remedika mi e tuka E ajde sega neka mi kaze nekoj so eden ili dva fonda rabotime ili vo dve razlicni drzaviTesko na nas Ve pozdravuvam site i da se organizirame da si gi barame pravata Ova na nisto ne lici
neka im e so lesno i ubavo na tie shto se na pocetokot na INF i so uspeh i radost da si docekaat , a na onie shto se trudnicki im posakuvam lesna i ubava bremenost. Bi sakala da prasham dali ima nekoja od vas shto bila ili cula za dr. Lazarevski od Sistina i akko e zadovolen i dali imal uspeshno invitro kaj nego? pozz
cika taa prodavnica mislam oti bese blizu do drveniot pazar kolku so se sekavam so taksi otidovme do tamu bidejki ne go poznavam gradot bas osven siroksokak se vika fitnes sop ima i telefon javi se prasaj dali mozes da ti objasnat tamu nemoj na svoja raka a i poubavo e da odis do dr tase podobro e taka zosto kaj site e razlicno site ne primat ista terapija. a za bt bevme vcera sega ke odime duri krajot na dekemvri mozno e i da se vidime samo zdravje.
Модератор: Не пишувајте јавно телефонски броеви
< Поракaта ја уредил Палешка -- 30.10.2010 7:55:40 >
Zdr jas denes bev za beta hcg i mi rekoa oti uste e mnogu rano da go zapravam da cekam da zadocni pa potoa i mojata dr ne bese na rabota bila bolna tuku edna druga i taa drugata mi rece oti so PRL na nula ima sansi pak da abortiram i primalutot mi rece da go prekinam i da prodolzam so utrogestan
Модератор: Пишувајте со мали букви. Според правилата на РР големите букви значат викање.
< Поракaта ја уредил Палешка -- 30.10.2010 7:44:57 >
dezdemona mozebi i ne e malku toa zosto i jas primav 0,1 superfakt samo zaboraviv kolku dena gi primav po sema i za toa ne se sekiraj kolku ke ti kazat tolku.pozdrav
Zdr jas denes bev za beta hcg i mi rekoa oti uste e mnogu rano da go zapravam da cekam da zadocni pa potoa i mojata dr ne bese na rabota bila bolna tuku edna druga i taa drugata mi rece oti so PRL na nula ima sansi pak da abortiram i primalutot mi rece da go prekinam i da prodolzam so utrogestanmnogu mi e strav pak da ne abortiram
Модератор: Пишувајте со мали букви. Според правилата на РР големите букви значат викање.
< Поракaта ја уредил Палешка -- 30.10.2010 7:54:40 >
denes mnogu se iznamacif.bef najprvin vo bitola pa potoa od tamu mi dadoa baranje za donor i upat za psiholog pa potoa kaj pravno liceset_o toa me kostase 8500 denpa potoa se vprtif vo plodnost no go zamolivme na biologot pa dojde od doma i si odbravme i donor kakof sto ni odgovarase mnogu se gostoprimlivi vo bitola pogotovo SNESKA.e sega site dokumenti sto gi pravef denes ke gi pratat samite tie od plodnost vo min za zdrastvo i od tamu treba da se ceka odgovor dali ke ni odobrat pa potoa ke ne obavestat koga ke ima nekakof odgovor pa potoa so novniot odgovor dokolku e pozitiven ke gi nosam vo fzo.ete toa golema procedura a?????pa ke vidime koga ke pocneme se izmorif veke!!!! A za donor jajce kletka prasav seuste nemaat donori no bi mozele site pacienti koi uspeale a imaat uste jajni kletki izvadeno i se dobri bi mozele dokolku sakaat da gi podarat na pacienti sto im trebaat. Dokolku ima takvi, a treba da ima takvi megu nas. Sto mislite dali bi dale nekoj jajna kletka ili ne i ako ne kazete zosto. A mozelo za donor nekoj blizok na primer sestra no koj nema sestra togas koj ke ti se pravi sestra dali postojat takvi luge?????? Poz do site i bidete darezlivi.
< Поракaта ја уредил Палешка -- 30.10.2010 7:54:52 >
eve na prethodnata shto prasha dali postoi i dali ima luge shto bi go napravile toa za nepoznat i humanost eve jas licno se ponuduvam da podaram.kako i da e imav u plan koga ke go pravam 4toto INF da zamrznam emrioni za nedajboze danemiuspee ili dajboze ad uspee pa za vtoro dete (za da neidam na onie hormoni pak) i imav u plan del od tie jajcekletki shto ke se izvadat da gi doniram,no navistina koga bi znaela deka samata bolnica stvarno ke gi donira a ne prodava ili iskoristi za svoi celi.Jas i 4toto invitro ke go pravam vo Sistina 80% shto znaci kako ide procedurata na doniranje i kakva obvrska imam jas prema toj shto ke ja dobie (vo smisla kakva e procedurata i ajs shto treba da ja pominam za da doniram) ako znae nekoj da objasni i kace eve jas javno kazuvam deka na koj i da mu treba iako neve poznavam ke vi dadam zashto znam kako e da sakash neshto najveke na svet a da ti e skrateno pogotovo kaj tie pacientki koj veke nemaat jajcekletki. pozz do site i go mislev ova od se srce navistina. I da napomenam deka nasledni bolesti nemame vo moja familija niti bilo kakva i da e bolest. malce smeshen beshe krajov no veruvam deka na sekoj toa bi mu bilo najveke vazno. pozzzzzzzzzz i uspesi i puno bebinja
Stanka,bravo sto se odluci za Plodnost,mislam deka prav izbor si napravila so ogled na naseto iskustvo.Sme bile na poveke mesta i nadvor od drzavata,no nikogas vaka ne sme se osekale i dvajcata(so mm).Sigurno deka ima vrska toa sto prvpat vo mojot zivot zabremeniv ,no se tece bez problemi.Veruvam deka pod vodstvo na dr.Tase vaka ke bide do kraj
Lovely 30 ti cestitam za dobrinata,toplinata i humanosta,a najpoveke za hrabrosta.Bez somnenie posebna si,ovie raboti se novi kaj nas seuste,mozebi i zakonski ne se preciziranii regulirani,no pocnuva i vo pravo si ,nie sami mora da bideme nositeli na promenite za da se slucat istite. Ti posakuvam uspeh ponatamu i da se raduvas
lovely30 me iznenadi mnoguuuuuu so tvojata humanost.jas moeto prvo invitro sum go pravela vo svecka a posle uste dve insiminacii i dve invitra kaj tase vo bitola,golem poz do tebe