dezdemona -> RE: Вештачко оплодување (1.11.2010 19:11:24)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia Roma draga i jas ti posakuvam uspeh i ovoj pat da si gi vidime [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], jas sum vo sreda na kontrola po edna nedela na primanje estofem i ke odluci dr.Petanovski na koj den ke bide embriotransferot...za razlika od prviot pat koga pravev IVF sega sum mngu smirena i velam kako sto saka gospod taka ke bide a jas se molam samo za edno bebence... Mila Zmej da jas sum vo Remedika megutoa jas odam na privatno nisto nemam preku fond ne sum ni prijavena za nevrabotena , dolgo vreme bev nadvor od drzavava, a za remedika i dr. Petanovski nadaleku se slusa, za dopolnitelno plakanje za onie koi se preku fondot za IVF, kaj sekogo e razlicno doplakanjeto, da se razbereme nie site imame potreba od razlicen vid na tretman t.e. terapija , nekoj pomalku nekoj poveke , po toa i se odreduva kolku ke se doplaka, zatoa nikogas ne se oslonuvajte na ona sto platile drugite, najubavo e po pregled kaj doktorot da se vidi kolku ke ima potreba od dopolnitelna terapija, no megutoa ne doagajte do odredena i nedefinirana suma ke ve molam site rr-ki sekoj si e poseben slucaj za sebe.... Sega na site vi posakuvam sreka i site da si imate bebence sto pobrzo...ve guskam i pozdrav do site rr-ki... [sm=bravo.gif] Za Zmej da i odgovoram, tvoj e izborot kaj ke se odlucic da pravis ifv, jas koga pravev vo sistina za 2 ifv, plativ samo 6000 den preku fondot pa znaete i sami potoa za anesteziologot, ne sum sigurna moze i za punkcjata, oti ako se zamaram kolku pari mi izbegaa po bolnici oti ne sum od skopje pa poveke od 700 evra sekako. I sto e do mene ako bidni [sm=rozacrtici.gif]kako sto veli edna rr togas se ke zaboravime. A za remedika edna pacientka koga bev tamu bese na pregled i mi kaza deka za nea za dopolnitelni inekcii i pri vrakanjeto plakala i taa mi rece za sekoja pacientka varira sumata od 500-700 evra. Se nadevam i odgovoriv i na Olivija se slagam sonea ama za sumata licno znam. I jas sum vo remedika i mislam deka se mnogu profesionalni i ljubezni. pozdravce do site i da si vidime [sm=rozacrtici.gif] brzo [sm=duda.gif] [sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|