wannna baby -> RE: Вештачко оплодување (8.11.2010 19:09:40)
|
Ti go preporacuvam dr.Tofoski od GAK. Jas koga primav pregnil primav na primer vo nedela vecer okolu 22h, a vo vtornik ookolu 12 ili 13 pravev inseminacija. Dosega imam 4 inseminacii, i sega cekam da vidam rezultati od cetvrtata. Pa zdravje ako ne bide nisto i ovoj pat ke napravam uste edna i posle na ivf. Znaci jas pravev se kako so treba, da ne pominat 40 h od primanje na pregnil do inseminacijata, mi gi sledea folikulite 4 dena pred ins. pa 2 dena pred inseminacija, me gledaa na eho vo postapkata za inseminacija, ama ete ne se fati. A se e vo red i so ovulacija kaj mene, redovna sekoj mesec, hormnoite site se vo red, i kaj mm se e dobro. Ama ete nisto. Pa moze da ne e tolku do doktorot. A na koj den ja pravese inseminacijata? Za dr. Jadranka mi imaat kazano deka e dobar doktor, no malku nervozna i "brza". Se nadevam deka malku ti pomognav. A moze da probas i kaj dr.Lazarevski vo Sistina, samo se cekalo, kaj nego imalo i uspesni inseminacii. Pa so sreka[sm=bravo.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr ne uspea inseminacijata ke vi kazam i zaso jas vo sabotata vo 14 casot ja primiv pregnil a duri vo ponedelnikot vo 14 casot mi pravea inseminacija imase pominato 48 casa od primanjeto na inekcijata a ne treba da poveke od 36 casa da pominat inseminacijata mi ja pravese doktor jadranka georgievska i sega sakam da ja smenam samo neznam kaj koj doctor da odam ako moze vie nekoj da mi preporacate bidejki stvarno ne sum zadovolna od nea i sega sum mnogu tazna
|
|
|
|