pinokio2010 -> RE: Вештачко оплодување (9.11.2010 19:00:21)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mareto zdr jas denes bev na pregled i se so misla deka se ke bidi ok i ovaj pat ke probuvam so zamrznati embrioni no mi rece endometriumot sluznicata mi bila tenka sega da pocekam duri da mi dojdi i ke mi prepisela apcinja.kolku znaete za sluznicata kolkava treba da bidi.dali mozibi zatoa ne mi bese uspesni inv????????????????????????? Mareto endometriumot za da se fati embrionot treba da bide najmalku 7mm, a idealno e ako e nad 10mm. Sekako ima zeni koi prirodno zabremenile i so potenok endometrium no toa e mnogu retko, pa najcesto o slucaj na potponmognato oploduvanje ne se rizikuva, tuku se ceka da bide kako treba. Pozz i ne se sekiraj mnogu, toa lesno se resava ili so Estrofem piluli, a prirodno mozes da jades cveklo(rendano, kiselo kako sakas ) i ananas koi isto go debelat endometriumot. Pozz i se nadevam na uspeh uste idniot ciklus. Jas i soprugot da ni stignat rezultatite i idnata nedela zdravje planirame da gi ispratime dokumentite vo Fondot. Drzete sreka, edvaj cekam odgovor i da pocneme so postapkata. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|