Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
bogdancanka mila so sreka na punkcijata ,da izvadat mnogu zreli kletki i sekako na kraj da gi vidis posakuvanite .pozz mila i so sreka uste ednas .ti ja isprakam seta ljubov i sreka na ovoj svet
fala na odgovorot... prasav deka i jas planiram vo sistina da s eprefrlam so 4 neuspesni ivf vo re- medika ama ne mozam do lazaresko da stignam nikako...
Зашто мила?Се имаш јавено и не те прима или? Јас кога се јавив закажав кај др.Лазаревски без проблем и без никакви врски незнам точно колку време чекав мислам дека беше околу две три недели не сум баш сигурна само знам дека по известувањето од фондот закажав и не чекав многу и започнав со прегледите само првиот пат кога бев докторот бил на службен пат и не беше таму па ме прими Адамовска.
Dragi rr jas se javiv vo fond i ne mi davaat na tovar na fond da pravam IVF, t.e. me teraat da pravam prvo inseminacii. Bi ve zamolila site sto ste pravele inseminacii i sto kaj vasiot soprug imalo slicna polozba na nasata spermogram so slednoto: - brza linearna podviznost-15% -normalna morfologija-38% - koncentracija- eden milion - bk.br. na spermatozoidi vo eakulatot 3 milioni vitalnost 60 % zivi , 40% mrtvi.
Dali ste imale uspesna inseminacija.so vakov spermogram? Veruvajte neznam sto da pravam dali so vakvi rezultati da odam prvo na inseminacija pa na IVF , ili direktno na IVF. Ve molam za vase mislenje-sovet. Pzdrav! besna sum na fondot sto od edna ustanova kako sto e Plodnos go zanemarija toj spermogram i dijagnozata od urologot i sto vrz osnova na sam oden spermogram od klinika od sk donesoja odluka
Bogdancanka ti ja isprakam celata sreka i iskreni zelbi da ostanes bremena ovoj pat....
Mareto i jas se podgotvuvam za embrio transver so zamrznati embrioni isto kako tebe, endrometriumot treba da bide minimum 8mm, toa se postignuva so terapija Estrofem tableti, jas gi pijam momentajno za edna nedela gi postignav tie 8mm a vo nedela ke mi bide transferot dotogas ke bide i poveke,jas nemav potreba od nikakva terapija no moram so estrofem poradi sto e taa procedurata za so zamrznati emrioni,ke vidis odma stom ke pocnes da primas estrofem ke imas brzi rezultati i se ke bide vo red ti posakuvam mnogu sreka i na tebe... pozz do site RR...
cece81 ne se maltretiraj ni so insiminacija ni so fondot .kolku da znaes deka koga ke se vratis nazat za se toa vreme sto ke go izgubis i site stresovi sto ke gi dobies,a ke imas mnogu sigurno,moja preporaka odisi privatno dodeka neznaes sto e bolka.koga ke se potsetis se kolku pari si potrosila za insiminacija i da baras preku fzo ke bide mnogu poskapo.veruvajmi odi privatno dodeka si cela vaka neskrsena od bolka.poz,ne zalete pari zatoa sto eden den ke gi najdes i pod kamen pa ke bides nesposobna .samo napret
zdr olivia jas pojdov na pregled za da mi go vidat endometriumot bev na 13 den od menstruacijata i znaci se planirase da bidi ili toj den ili drugiot den transferot so zamrznati embrioni.i koga mi vide deka sluznicata mi e tenka mi rece nisto ne prajme za ovaj ciklus imas tanka sluznica ke ti prepisam estrofen od 3 den na menstruacijata po edno a od 7 po dve i ke dojdis 10 den kaj mene da te vidam.inace ne mi spomna nikakva terapija deka ako odam so zamrznati embrioni treba da gi pijam ovie apcinja .neznam olivia se mi e matno vo pametot .neznam so prat doktorive.mesecite si vrvat i samo se odlozva denes ova utre to.pisimi ti dali odma ti gi dadoja apcinata bez da se proveri endometriumot.pozzzzzzzzzzzzz
citam i sakam samo eden sovet od pominato iskustvo da vi kazam...ne brzajte ne gledaj vreme dali minalo odi na sigurno ednometriumot e nan vazen za prifakanje na embrionite sto podobar toa poveke sansi ..estrofemot toj e regulatorr na end.ne brezaj i ne optovaruvaj mnogu bas sega ako si pocnala so taa procedura treba da se opustiss..prvo i naj vazno e da veruvas vo dr. drugoto ostavi samo po sebe ..ti posakuvam mnogu uspeh
Bogdancanka,mareto,site sto ste na pat vi pozeluvam da uspeete Jas ja odam devetta nedela,mi ja prekinaa proginovata sega zemam utrogestan,aspirin i folna kiselina.ajde da se zgolemuva brojot na bremeni,cekame ubavi vesti
Mareto jas kolku sto znam i od iskustvo na drugi pacienti koi pravat IVF t.e. ET so zamrznati embrioni procedurata e taa estrofem od prviot den na menstruacijata 3 po 2 apcinja od po eden miligram, kako sto veli chery33 endrometriumot e najvazen za imlantacija na embrionite i toa tvojot doktor mora da go znae cim pravi IVF,jas nemav nikakov problem so endrometriumot i sepak go primam za da go postignam najdobriot rezultat,vcera mi zavcera mi bese 8 mm a do transferot koj e vo nedela ke dostigne i do 10mm so ovaa terapija, jas pak ke ti kazam tvojot doktor znae najdobro sto treba no od iskustvo ti kazuvam da se opustis i da vnimavas da go postignes rezultatot za endrometriumot kaj koj doktor si ako ne tie problem da mi kazes ....pozdrav mila pisi ako mozam da ti pomognam nesto bidejki imame slicna situacija ...guski....
еве ме супер поминав на пункција ми беа извадени 14 јајце клетки докторот ми рече дека поголемиот дел ми биле здрели пункцијата ја прават со целосна анестезија неосекав ништо ама кога се освестив имав болки што е нормално и сестрата ми рече дека е поради тоа што сум имала многу јајце клети,одморив 4 часа и потоа ме пуштиа ми препишаа утрогестан вагинално,фолна киселина и Естрофем...денес ми се јавиа да ме известат дека јајце клетките се веќе оплодени и дека во Вторник може да биде трансферот али сепак чекам повторно да ме известат.Дај боже овој пат да биде успешен сите што чекаме побрзо да си ги дочекаме цртки
Zdravo na site So sreka Bogdanicka aj se da e v red i da se izdraduvas so , inaku jas bev na folikometrija i se imaa napraveno jajcekletki ama endometriuot mi bese 5,5 mm, dr rece deka e ok vo ovaa faza, neznam uste kolku inekcii puregon ke primam 7 dena do sega po 4 inekcii.Utre sum na kontrola pak. Me interesira ako za vreme na terapijava me fati esherihija koli so da pram so da pijam, zasto ko da imam nekoj simptomi? pozdravce
ti drzam sreka bogdancanka ovoj pat da ti uspee ivf na edna moja bratuceda i uspealo invitroto i sega ceka da se porodi ovie denovi invitroto go pravela vo sistina
Cece 81 So 1 milion koncentracija nikoj na svetot ne pravi inseminacija Tie sto te odbija ne znaat reprodukcija.Slobodno odi im vo komisija i kaj Ljubica i kazi im deka toa e taka Ti si klasicna indikacija na in vitro Sekoj sto pravi pod 5 milioni inseminacija znaci go manipulira pacientot Treba dasvatat site deka celta na fondot e da se namalat pacientkte za ivf oti nemaat pari Bogdancanka sreken da ti e cetvrtiot pat
Ajde sega bogdancanka ti drzam sreka sto poveke jajce kletki da se oplodat i da ni kazes pozitiven rezultat.I na mene mnogu mi e milo sto se sretnavme ajde mozebi vtornik pak ke se sretneme jas imam zakazano eho vo 10:15 casot i togas doktorot ke mi kaze dali da prodolzam so fostimonot po 4 inekcii ili ke mi namali.Ti ja pustam seta sreka
Zdravo na site So sreka Bogdanicka aj se da e v red i da se izdraduvas so , inaku jas bev na folikometrija i se imaa napraveno jajcekletki ama endometriuot mi bese 5,5 mm, dr rece deka e ok vo ovaa faza, neznam uste kolku inekcii puregon ke primam 7 dena do sega po 4 inekcii.Utre sum na kontrola pak. Me interesira ako za vreme na terapijava me fati esherihija koli so da pram so da pijam, zasto ko da imam nekoj simptomi? pozdravce
Kakva slucajnost Kik@ verojatno i jas vo vtornik ke treba da odam denes taka me izvestija deka transferot treba da go pravime vo vtornik,ako izleze nesto za porano ke me izvestat ako sme ist den ke se vidime pozzz
еве ме супер поминав на пункција ми беа извадени 14 јајце клетки докторот ми рече дека поголемиот дел ми биле здрели пункцијата ја прават со целосна анестезија неосекав ништо ама кога се освестив имав болки што е нормално и сестрата ми рече дека е поради тоа што сум имала многу јајце клети,одморив 4 часа и потоа ме пуштиа ми препишаа утрогестан вагинално,фолна киселина и Естрофем...денес ми се јавиа да ме известат дека јајце клетките се веќе оплодени и дека во Вторник може да биде трансферот али сепак чекам повторно да ме известат.Дај боже овој пат да биде успешен сите што чекаме побрзо да си ги дочекаме цртки
Bogdancanka mila, te molam za dve prasanja. Prvo, ako dobro svativ transferot ke ti bide vo Vtronik sto e na 5-ti den od punkcija, taka??? Moe licno mislenje e deka toa e najefikasno, a inace mene mi gi vratija na 3 den i mislam deka bese greeska,, no dobro. Isto taka i za Estrofemot sakav da te prasam - dali imas navistina potreba od nego - tenok endometrium, ili ti go dadoa preventivno da recam, za sekoj slucaj. Jas stavav samo Utrogestan, a mislam deka sepak imase potreba i od Estrofem iako endometriumot mi bese odlicen pred punkcija. Ti ja posakuvam seta sreka na svetot, dajj Boze naskoro da se raduvas na tvoite . Pozdrav