cleo -> RE: Вештачко оплодување (22.11.2010 19:04:47)
|
Mila Pile, eve me mene so sosema istata situacija. Posle ivf krvarev okolu 35 dena. Prvo 7 dena, pa pauza 5 dena, pa pak prodolziv ama oskudno, kafeavo. Prvo mi prepisaa Egrotil kapki 7 dena 2x15 kapki - nisto, ni malku ne mi pomogna. Posle Dabroston - 2x1, 11 dena - pak nisto. Odam na eho, mi se pojavuva mala crna tocka vo matkata, potocno vo endometriuomt. Neznaes kolku se izraduvav. Doktorot mi veli vednas na betahcg preku krv, ovde ima nesto plus i oskudnoto kafeavo krvarenje. No, nisto, izleze negativen. Mi veli ostavaj se, samo od sebe ke prestane. I taka i bese - gi trgnav Dabrostonot, pocnav epten da krvara obilno, ama posle 5 dena sosema se smiri. E sega posle 20 dena od togas imam mnogu jaki bolkiu vo polovinata i dolniot del na stomakot i jajnicite, odam vo wc na sekoj pola saat...pa se prasuvam mozno li e...??? Vo Cetvrtok odam na maticen, pa so Gospod napred! Moe mislenje e deka set_o ova mi se sluci zaradi prokletite policisticni jajnici. Dali si ti ist slucaj kako mene mila? Pozdrav do tebe
|
|
|
|