blue_blue -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (5.4.2011 13:34:33)
|
Humana, мислам дека навистина нема место за грижи. Премногу е рано за било што да се види. Јас се сеќавам дека тестот за бременост го правев во Ремедика на 2.01.2008 а трансферот на ембринони ми беше на 18.12.2007 Тестот беше позитивен и докторот ми закажа ехо дури за еден месец, рече дека сега нема што да се види, нема потреба. Можам дома да го погледнам датумот на тоа прво ехо ама мислам дека беше некаде околу 5 февруари. Тогаш немаше никаква срцева акција ниту пак ја бараше докторот, рече дека е рано. Значи мислам дека нема место за паника никаква а зошто докторите не објаснуваат како што треба навистина не знам. Ако во било што се сомнева треба само да ти направи тест преку крв BHCG и од вредноста ќе знае дали е се во ред или не без разлика што гледал односно не гледал на ехо. Така што уживај, нема зошто да се паничиш. Водичката, мислам дека опасно крварење е ако ти се полни сосем со крв улошка за еден час или помалку. Секое друго од типот на блед исцедок, неколку капки или линии не е за паничење. Најголем дел од трудниците прокрваруваат во периодот кога би требало да добијат во првиот месец или два од кога ќе забременат. Не велам дека за секое макар и најмало крварење не треба да с еконсултираш со гинекологот, само сакам да ти кажам дека нема потреба од грижи. И јас иамв некое такво слабо крварење во 7-ма недела и ниту мирував ниту ми препиша Петановски нешто посебно. Си терав се најнормално и терапијата што си ја земав си ја продожив, утрогестан вагинално, аспирин и не знам уште нешто пиев до крај на 16 недела (или така нешто - не се сеќавам точно)
|
|
|
|