Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 21.3.2012 16:16:14
јаготка
utre odam na pregled, bi trebalo da sum veke 8-ma nedela, jas odam na dva doktori, maticen i vo sv. Lazar, edniot mi kaza pri konstatacija deka sum 4-ta nedela drug deka sum 5,5 nedeli, pa sakav da prasam kako moze taka, poentata mi bese pred 10 dena ako sum bila 5.5 nedeli i bez srceva akcija sega sum??? lelle se mi e novo se mi e nepoznato meseto ne mozam da go soberam spic mi se pravi gledav sliki po forumive od mamicki pa nekoi od niv vo 6 mesec imaat pomalo mese od mene sega vo 8-ma nedela. a da i me interesira uste nesto, jas si pijam mnogu voda i obicno ama sega vo bremenosta cuvstvuvam konstantna zed, od wc ne mozam da izlezam:) ste imale vakvo iskustvo????
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.3.2012 8:53:08
Calisto
Здраво на сите, пред се да ве поздравам и посакам преубава и лесна бременост. Само што се зачленив инаку редовно ги читам сите постови. Последен циклус имав на 24.02 а утврдени на 26.03 Инаку прокрварев на 24.03 сосема малку. Веднаш бев на гинеколог и малку сум загрижена бидејки плодот не беше видлив на вагинално ехо, па Др ме испрати да направам Б-ХЦГ поради сомневање за вонматерична бременост, среќа резултатите беа позитивни за 4 г недела бременост. Контрола за 7 дена, малку сум испаничена, едвај чекам да помнат деновите. Симптоми си имам гадење, мачнина и отечени, болни гради, болка во левата страна која понекогаш е силна. Ве молам за совет ако некој имал слично искуство.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.3.2012 13:19:33
stela
Calisto, cestito, konkretno nemam iskustvo so tvojava situacija, no da ti posakam ubava druzba tuka na r-r, dilemite da ti zavrsat za kratko i pozitivno i da si ja teras bremenosta so lesno i so radost
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.3.2012 14:29:01
marijam
Zdravo na site ringerajki Jas posle napraveno in vitro sega se prefrlam tuka , kaj Vas da si gi spodelam iskustvata. Inaku ne znam tocno kolku sum bremena ,napraviv transfer na 5ti den toa bese na 13 mart i po ispituvanja ka krv na 26ti mart bhcg bese 152 . Navecer ne spijam imam nesonica moram da miruvam i lezam bidejki imav krvarenje nekolku dena ,me bocnaa progesteron depo i sekoja vecer stavam crinone. Bolki vo gradite nemam voopstosamo malku mi se oteceni,ne mi se losi seuste ,nemam nikakvi simptomi osven nekoja tapa bolka odvreme na vreme vo dolniot del na stomakot i kicmata. Se nadevam ke go zadrzam bebusot ,inaku ova mi e prvo in vitro se nadevam i posledno t.e mozebi za vtoro ke iskoristam bidejki imam zamrznati embrioni. Pozdrav na site ,se nadevam na interesna i vesela druzba i spodeluvanje na site mali i golemi simptomi.Ve pozdravuva edna nova trudnica..
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.3.2012 15:34:38
stela
zdravo i tebe marijam iskreno se nadevam na dobra druzba i deka tvoite zelbi ke se ispolnat, sega relaxiraj se i misli na ubavi, samo taka mozes da si go olesnis iscekuvanjeto, pozdrav i ubavi misli
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.3.2012 17:15:51
marijam
kade ste trudnickiii??? Nekako ve snema ...jas se osekam nekako trudno hehe na bugarski kazano
Po cel den sum pospana se prevrtuvam od krevet na krevet ,pa na fotelja i taka,ponekogas mi se losi a bolka vo gradite nemam, samo gi cuvstvuvam podueni ,se nadevam se e vo red vo ponedelnik ke odam da proveram bhch dali raste i taka. Calipso dali ti proveri bhcg i kolku i bese vrednosta na koj den ? Kako ti odi bremenostai na site ostanati..? Mojata na 13ti den od transfer bese 152 .
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.3.2012 18:44:36
Calisto
Calisto ili Calipso, чекај да не утнам да си прашам јас Инаку ако прашуваш за мене јас праев Б-ХЦГ на 26 ти март и беа 585, сепак не се гледаше ништо на ехо, следнава недела ке одам пак на преглед па ке видиме
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 31.3.2012 1:09:59
marijam
Me nasmea CALISTO navistina izvini heheh, imase nesto calipso ama sto bese ne se sekavam sega ke mi tekne sigurno ,pa najverojatno ke vi kazam. Inaku jas ne se osekam dobro denes hmm.. Cel den mi se losi, me bli celo telo ,nozete mi se kocat, za kicmata da ne kazuvam me sece kako so noz i vecerva se sokirav,,, pak prokrvarev ,dodeka se poraduvav malku ete ti pak,se javiv na dezuren nemase sto da kaze samo vika e pa si ja primas cela terapija toa ,nema drugo Ostanuva samo na toa deka ovie bolki se od denesnata promena na vremeto posle tolku operacii kojznae sto imam vo stomakov ...samo me maci toa tockasto krvarenje .nemam komentar veke Pozdrav na site !
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 31.3.2012 17:22:03
JanaMarija
Calisto ne se sekiraj, toa e normalno i da prokrvaris kolku sto znam zosto organizmot se spremal za ciklus a bebceto mu poremetilo termin :) i e normalno i sleden mesec koga ke bides veke 2 mesec e normalno da ima krvarenje, no sepak e dobro da ima konsultacija so doktor, neli.
Bolki i jas imam posebno vo levata strana, leviot jajnik i toa e normalno, toa e radi matkata sto se siri i koga si ja vidov na eho kakva e prosirena se mi stana jasno :))) i eve sega sum veke vo 13-ta nedela vlezena i uste imam grcevi- no toa e normalno-bez galje Ti posakuvam so lesno i ke si se druzime
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.4.2012 14:21:36
marijam
Zdravo na site ,nekako Ve nema kako vi pominuva bremenosta ,dobri li ste ve mislam i cekam da pisete nesto, Jas definitivno sum BREMENA vcera napraviv uste edna bhcg bese 2500 prv pat mi cestitaa i sum presrekna ,sega cekam da pomine ovaa nedela i da odam na eho srceva reakcija.odvaj cekam Ve pozdravuvam site bubkii
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.4.2012 15:21:41
temjana
ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam
Zdravo na site ,nekako Ve nema kako vi pominuva bremenosta ,dobri li ste ve mislam i cekam da pisete nesto, Jas definitivno sum BREMENA vcera napraviv uste edna bhcg bese 2500 prv pat mi cestitaa i sum presrekna ,sega cekam da pomine ovaa nedela i da odam na eho srceva reakcija.odvaj cekam Ve pozdravuvam site bubkii
Честиткиииии прекрасна вест, сега те чека најубавото искуство, срценцето кога ќе му го чуеш прв пат, па кога ќе го видите убаво човеченце на монитор аххххх мила уживај во најубавите
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.4.2012 19:29:36
ana_banana
zdravo na site.denes bev na eho i si go vidovme bebusot,dodusa edna tockicka malecka.sega sum vo 5ta nedela pa za 2 nedeli dr. mi zakaza za uste edno eho da mu go vidime srcenceto.presrekna sum :)) (a od izlivot ni trag,samo za dzabe stresot) pozz do site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.4.2012 23:18:22
marijam
Akice banankice bas mi e milo i drago!!! tocka po tocka si raste toa sigurno.i jas sum petta nedela t. 5 nedeli i 5 dena ama mojov doktor mi rece ke pocekame do pondelnik.Odvaj cekam i jas da odam ,sto bilo so izlivot jas ne sum videla izgleda posto sea brzo se prefrliv na ovaa tema . se nadevam se e ok stom ti taka vikas normalno ti posakuvam lesna bremenost i na site ostanati Ajde pa pisi koga ke odis na kontrola Pozdrav!!!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.4.2012 12:00:42
JanaMarija
Lele jas koga prvpat mu go slusnav srceto se rasplakav i od sto placev ne mozese ubavo da mu go fati cukanjeto :))))
Placka sum si :))) i vo toj moment duri sfativ deka sum bremena i nosam zivot vo mene-neverojatno cuvstvo, a vcera bev na pregled i bebusot bil razvien kako da e 2 nedeli postar :))))) ke ima maki na poragaj
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.4.2012 13:28:24
temjana
ејјејхехе ние денеска одиме на преглед и се надеваме дека ќе се намести убаво за да дознаеме што е Колку што со нетрпение чекам да одам и да го видам толку и се плашам да не нешто не е како што треба. Ајде држете ми среќа па ќе ви кажам како сум поминала
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.4.2012 13:50:14
ana_banana
Zdravo Marijam.Pa koga bev za navodno prv pat da mi utvrdat bremenost na eden den pred oficijalno da mi zakasni (napraviv test) me isplasi dr. deka navodno imalo izliv vo matkata koj mozel da bide od vonmat bremenost,duri i lezev 3 denana bolnica.Ama spored vcerasnoto eho se e super,sega uste srcenceto da mu go cueme pozz
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.4.2012 13:57:02
MinaBT
женски ве молам за еден совет, сигурно некоја од вас има поголемо искуство од мене...значи секој месец континуирано добиваав на 26тиот ден...овај месец добив на 27миот, мегутоа не со таков интензитет како претходните месеци...значи не беше баш бледо кафеаво како што читам дека на некоја од нас и се случило, но наместо 5 имав два дена, со псолаб интензитет...ве молам, што ми препорачувате, да праам тест или не???ви благодарам однапред
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 6.4.2012 13:13:18
marijam
Cestito na site sto si gi vidoa malite bebuski heheh.Bas mi e milo,i jas vcera bev ama ne na zakazano ,otidov bidejki iskrvarev mnogu i se preplasiv nemav bolki nikakvi ama iskrvarav,Me vide doktorot na eho imase edna tocka hehhe jas ne ja vidov samo soprugot ,rece ima bremenost ama krvarenjeto ni go mati umot ... inaku jas zabremeniv so in vitro i mi vratija 2 taka da mozno e ednoto da go zagubiv za zal. Sega treba mnogu da miruvam sansite mi se 50 na 50 i sum mnogu tazna ,duri naredna nedela vo sreda imam zakazano za srceva akcija .doktorot vika toa e sto mozeme da napravime ,terapija so crinone navecer i na sekoi 4 dena progesteron depo inekcii.Sam se molam da ostane vo mene da izdrzi da prezivee ,ke bide teska borba znam ama ke se boram do kraj. Pozdrav na site trudnicki mamicki ,ne dozvoluvajte stresot da ve butne kako mene ,miruvajte i bidete srekni i veseli.Mene seto ova mi se sluci od preeegolem stres. Pozdrav