|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
15.6.2012 22:20:12   
Zoja
Dechki zdravo
imam edno prashanje za vas ve molam za odgovor
jas sum 11ta nedela i denes bev na pregled a imam malku belo pranje, pa doktorot mi prepisha vaginaleti Canesten 3
pa ve molam za odgovor dali se bezopasni za plodot vo volku ran period da se koristat? Blagodaram mnogu na odgovorite
pozdrav do site idni mamichki

(Одговор на членот Loza)
Непосредна врска до пораките: 1201
16.6.2012 7:31:12   
Zoja
uuu fala vi na odgovorite, ne ste trebale vo tolkav broj :)

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1202
16.6.2012 9:05:28   
Luci
Канестен 3 штом ти ги препишал твојот матичен гинеколог сигурно не се штетни по плодот. Јас последните 2 месеци ставав по препорака на гинекологот еднаш неделно превентивно

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1203
16.6.2012 12:40:03   
maicka_
Fala vi na cestitkite , taisa mene terminot mi bil 23.01.2013 , samo so dobra misla i so lesno da go mineme periodov user posted image Sega sum vo 9-ta nedela

< Поракaта ја уредил maicka_ -- 16.6.2012 12:48:37 >

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 1204
16.6.2012 15:20:00   
nadbet
Ti blagodaram Loza! So sreka i tebe, da si imash lesna user posted image ! Kazi mi dali lezish postojano? Se plasham da ne treba da lezam 9 meseci, neznam kako ke izdrazam! Ima user posted image so ivf koi lezat site 9 meseci pa me interesiraat i drugite iskustva Vashi rrki mili!
Pozdrav

(Одговор на членот Loza)
Непосредна врска до пораките: 1205
16.6.2012 17:51:35   
bate
jas sum od tie sto moraat da lezat postojano. imam po malku krvarenje i moram da miruvam, stanuvam samo za vo wc. sakam da prasam koja e najdobra pozozba na lezenje. mi kazaa pretezno da lezam na levata strana. ama ne mozam da izdrzam poveke, celata strana mi e zdrvena i nogata me boli, ama mora da se izdrzi. ako imate nekoj sovet pomagajte.
vi posakuvam udobna bremenost user posted image

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1206
16.6.2012 19:09:01   
new york
jas ja zavrsuvam 9 nedela i pocnuvam 10. bev na lekar i se e vo red so gravcetouser posted image Sakam da ve prasam onie sto ste vo prvo tromesecie, dali ve boli na momenti stomakot kako za dobivanje. Mene me boli cesto, no nema fala bogu krvarenje ili slicno. Stavam redovno utrogestan i doktorot mi rece deka se sirela matkata, ama jas pak sum zagrizena. do koga ke me boli vaka stomakov user posted image Inaku nema fala bogu gadenje i povrakanje, samo malku macnina ako se najdam poveke. Aj pisete mi gi vasite iskustva, deka se plasam za sekoja sitnica

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1207
16.6.2012 19:09:53   
new york
a i da dodadam mi dade doktorot da pijam magnezium, vcera se napiv edno no ne sum osetila nekoja promena, kako opustanje ili sl.

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1208
16.6.2012 23:40:28   
slip
ИЗВОРНА ПОРАКА: new york

jas ja zavrsuvam 9 nedela i pocnuvam 10. bev na lekar i se e vo red so gravcetouser posted image Sakam da ve prasam onie sto ste vo prvo tromesecie, dali ve boli na momenti stomakot kako za dobivanje. Mene me boli cesto, no nema fala bogu krvarenje ili slicno. Stavam redovno utrogestan i doktorot mi rece deka se sirela matkata, ama jas pak sum zagrizena. do koga ke me boli vaka stomakov user posted image Inaku nema fala bogu gadenje i povrakanje, samo malku macnina ako se najdam poveke. Aj pisete mi gi vasite iskustva, deka se plasam za sekoja sitnica

New york, i jas sum 9 nedela i nekoj den, i da ti kazam deka i mene stomakot me boli taka cesto, ist odgovor dobiv deka se sirela matkata, ne bilo dobro ako imas jaki grcevi. A plus i ako imas zapek ili gasovi uste poveke ke boli normalno user posted image Jas mislam da ne se sekiras, site sto sum gi prasala i sto se trudni vikaat deka i niv gi boli.
Za magneziumot da ti kazam deka jas go piev do 9 nedela ama mnogu mi se gadese od nego i go prekinav. i odma ima razlika. Pomalku mi se gadi ama bolki imam pogolemi. Pocekaj nekoj den i ke osetis promena, veruvaj. Sega zemav nekoja alternativa, namesto kapsuli magnezium ke probam so sumlivi tableti pa ke vidime. Ti posakuvam se najdobro.Cmok

Непосредна врска до пораките: 1209
16.6.2012 23:56:11   
miana
Jas imam dve decinja.,.Ednoto ima 4 godini a drugoto 6 meseci..Prvata bremenost bese postojano so takvi bolki vo stomakot ( duri i do krajot na bremenosta ) ..Piev spazmeks,magnezium...Vtorata bremenost isto taka zapocna no osven utrogestanot piev i aspirin 100 i mnogu mi pomogna.,..Normalna e taa bolka vo stomakot,nemoj da se sekiras....
ИЗВОРНА ПОРАКА: new york

Непосредна врска до пораките: 1210
17.6.2012 8:36:48   
new york
fala devojcinja..nisto znaci toa e mora da se izdrzi. sreka ne se nekoi jaki bolki, onaka tapi kako pred dobivanje. na momenti si se tesam, si vikam aj barem znam deka ima nesto vo mesevo user posted image da ve prasam nesto, moze glupo prasanje ama kako prva bremenost se me sekira. jas posto sum alergicna na prasina cesto kivam. dali toa mu steti na bebcevo..da ne mu prvu turbulencii vo matkata? lele fala vi uste ednas i se citame tuka

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1211
17.6.2012 8:39:29   
new york
slip za magneziumot, znam deka ne e temava..ama meni mi gi dadoa vo prasok od biolektra 300 mg i mn se vkusni. kako cedevita. go isturas prasakot na jazik i odma se topi. mene duri me osvezuvaat

Непосредна врска до пораките: 1212
17.6.2012 19:16:39   
new york
da ve prasam vo koja nedela prv pat ispitavte krv i mokraca? jas pocnuvam 10 nedela i uste ne sum ispitala

Непосредна врска до пораките: 1213
18.6.2012 8:25:47   
Zoja
New York mache jas urinokultura i krvna slika napraviv vo 10ta nedela, edna nedela pred pregled pa so rezultati neli za da vidi doktorot... imash vreme da gi napravish, ne se grizi
Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1214
19.6.2012 13:45:15   
maicka_
Cestitiki new york, nie sme zaedno , jas deneska vleguvam vo 10-ta nedela, jas nemam nikakvi macnini i gadenja, i isto osekam
nekogas blagi bolki vo stomakot isto kako za dobivanje, nemaj gajle toa se normalni simptomi...pozdravuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1215
19.6.2012 13:48:02   
maj25
Nadbet, cestito bremenost od se srce. Okolu lezenjeto, dokolku e normalna bremenost bez ogled sto e po pat na IVF nema potreba od lezenje. Jas ne lezev, vnimavav samo da ne digam teski raboti i gledav da ne se zamoruvam premnogu. Inaku normalno funkcionirav.Uste ednas so sreka i uzivaj vo ovoj period.

Непосредна врска до пораките: 1216
19.6.2012 18:16:01   
new york
super maicka, zaedno ke terame..a i so ostanative trudnici tuka negde sme. ni jas nemam gadenje i povrakanje,samo me boli stomakot kako za dobivanje, sto mnogu me sekira.inaku ne sum imala krvarenje do sega fala bogu,ama ova od sto boli vakauser posted image na lekar vo petokot se bese ok so plodot..

(Одговор на членот maj25)
Непосредна врска до пораките: 1217
20.6.2012 13:33:08   
nadbet
Fala ti maj25.
NewYork bash pred da go otvoram sajtov so drugarka pravev muabet za bolkite vo stomakot i ete gledam deka go nemam samo jas toj problem. Isto ne se jaki bolki ama me plashat. Izgeda deka se siri matkata i toa go cuvstvuvame. Blaze si ti sto nemash gadenje. Ic ne e lesno so macninite posebno i so toplovo vreme.
Ajde so lesno i bez sekiracii
Pozdrav na siteuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот maj25)
Непосредна врска до пораките: 1218
20.6.2012 13:38:10   
nadbet
Bate i jas zaradi krvarenjeto koe sega fala bogu prekina moram da lezam no iskreno mnogu tesko mi paga. Sto se odnesuva za lezenjeto ne sum cula deka treba da se lezi na leva strana. Jas postojano se vrtam, mesto ne me drzii i mislam deka mozesh da lezish kako ti e zgodno samo da ne sedish i stoish dolgo.
Kako ti pominuvaat denovite? Mene me faka nervoza i sklet i veke mi zdosadi. Leele, valda nema da treba non stop da lezime!user posted image user posted image Pozdrav i ubav den

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1219
20.6.2012 16:05:27   
kikibt
Zdravo na site majki i idni majki,nov clen sum i novo pecena idna majka,veke cetvrta nedela bremena so bliznaci so IVF prv pat i uspesno se e ok nemam nikakvi tegobi nemam macnini odam na rabota iako mi e dosta teska rabotata se e ok samo me plasi toa so znam deka imam dva miomi edniot bese 1 sm drugiot skoro 2sm uste koga se spremav za IVF doktorot mi gi vide na 4de i mi kaza deka ne e problem, i ete sum bremena so se miomite vo mene na eho pred nekoj den mi gi spomna pak samo deka se tuka i nisto drugo po dve nedeli sum pak na eho,dali e normalno tolku brzo pregledi da se pravat ili nesto se raboti za miomite. Se plasam ve molam da mi kaze nekoja mamicka dali ima slicno iskustvo so bremenost i miomi pred se neznam na koe mesto se postaveni vo matkata citav za miomi i bremenost i uste poveke sum vo strav dali se ke bide vo red se nadevam ke imam odgovor pozdrav od idnata mami

Непосредна врска до пораките: 1220
20.6.2012 18:51:25   
bate
kikibt, dobredojde na forumovuser posted image , na forumov ima mnogu soveti, ke ti pomognat RR, uzivaj vo bremenosta mila....

nadbet i jas nemam veke krvarenje fala mu na boga, ama moram da miruvam.user posted image . obicno sum mnogu aktivna i sega tesko mi paga. po cel den gledam tv , filmovi, internet, spisanija, knigi i sl. , ama celata se zdviv, ne se izdrzuva. ponekogas i sedam ama poveke lezam. cela bremenost najverojatno ovaka ke ja pominam ama mi e mnogu vazno ova, se za nasiteuser posted image . znam deka e tesko i zesko ama ke izdrzimeuser posted image .
uzivaj mila

(Одговор на членот kikibt)
Непосредна врска до пораките: 1221
21.6.2012 15:29:56   
Фиданче
Zdravo na site. Jas sum 11 ipol nedeli i vo vtronik treba da idam za brisevi da mi zema doktorot i mi reche ke gi nosam u Proleche. Bil nekoj tamu ? Zosto jas znam samo za drzavna na mikrobiologija i vo institut za javno zdravje! :)

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 1222
21.6.2012 15:32:52   
Фиданче
A! Mi reche tamu ne se zakazuvalo!

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1223
23.6.2012 12:09:17   
padme
Ringerajki eve me i mene odamna ne sum vi pisala veke sum 10-ta nedela od bremenosta i ok sum osven sto imam mnogu gadenje i povrakanje sega pred nekoj den ke zavrsev i na infuzija pa duri i dr. me iskara zosto ne sum otisla da primam, i jas imam bolki vo stomakot ne cesti ama ponekogas duri i od son me budat ama toa e sirenje na matkata taka da ne se skirajte, za dve nedeli sum na prv skrining sakav da ve prasam sto treba da ocekuvam da vidam?

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1224
23.6.2012 18:59:42   
new york
znaci jas od simptomi nemam nisto osven sto me boli stomak kako pred da dobijam i mn me nervira. I kao aj normalno bilo, ama jas ziva panika me frkna denes nesto i se nacrtav na lekar i se e ok. Bebevo ok, postelkava se formirala, se bese ok. Samo sto me boli stomakot, tapa bolka i me nervira. Do koga ke trae ova veke neznam. Vikate i drugive custvuvate tapi bolki a? Inace kakvo bese sltako veke lici na covece malce i mrdase so racinjata user posted image Od ponedelnik pocnuvam 11 nedela, aj neka mi pomine stomakov veke, da si setam na raat..puknav veke

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 1225
Страница:   <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

/
Jana9

Sto poveke sakaat vasite deca da vozat?

Tocak (67%)

Trotinet (33%)

Kola na akumulator (0%)

Roleri (0%)

Skirol (0%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!