|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
14.12.2010 17:30:24   
Lidina
heba za mene fajde nemase, morav da kupam site farmerki i pantaloni me stegaa:) jas gi kupiv od trgovski "Premaman" 1500 den. Prvo mi ponudi od 2700!! Hello so e mnogu, mnogu e. Ke baras od najobicnite vo tri boi se:kafeni , crni i sivi. Ne se nesto naj naj ama vrsat rabota. Jas od cetkata za zabi povrakam mi nema spas, mora da se izdrzi uste malku.:))

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 176
15.12.2010 14:34:21   
heba
kaj se naogja dukjanov u trgovski ja se svrtev nema... a za pasta i chetka ne kazuvaj vaka preku den epten ako zamirisa ili se prejadam mi se loshi ama sabajle i navecher mijam zabi i zeludnikot do nos mi se krevaa mora so onaa lacalut da gi mijam posho mi se skapaa epten od toa zeludochnanakiselina a taa mi beshe gadna i koa ne bev trudna....leleee neka doe 22ri samo da vidam deka dishe...

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 177
15.12.2010 15:14:45   
eli07
Dragi trudnici, jas povtorno imam malo problemce....Pred edna nedela malku prokrvarev (mnogu malku)dve,tri kapki i toa ne bese crvena tuku kafeava tecnost.Doktorot mi prepisa Utrogestan i toa od najakite i odma mi prestana.Eve sea posle edna nedela povtorno istoto mi se slucuva ama malku pogolema kolicina (kafeav iscedok).Ima li mesto za panika ili da ne se zamaramuser posted image Ako ova mi se slucuva sekoja nedela ke poludaaaaaaaaam.....inaku sum 7 nedela veke) Pozdravceee.....

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 178
15.12.2010 15:21:04   
Beatris
Ели оди веднаш на лекар. Можеби не е ништо страшно, на другарка ми баш скоро и се случи нешто такво, исто како што кажуваш кафеав исцедок. И рекоа повеќе да одмара. Потоа за една две недели и се повтори и пак не беше ништо страшно, со плодот се беше во ред. Колку што јас имам прочитано поопасно е доколку има крварење со светло црвена боја. Во секој случај провери си веднаш на доктор за да не се оптеретуваш со лоши мисли без потреба.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 179
15.12.2010 15:23:42   
arh_diz
eli se soglasuvam so Beatris, utrogestanot obavezno zemaj go neznam kaka doza imas i kolku pati no rasporedi go ramnomerno.Zasega poveke odmaraj stanuvaj samo ako moras ,lezi na grb so nozete malku potkrenati.

Биди тоа што си

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 180
15.12.2010 18:30:53   
heba
jas zemam utrogestan ushte pred da zabremenam bidejki bev so ivf procedura pa piev i ushte edni apchinja samo da nemam krvarenje tie treba da se koristat do 12 nedela najmalku nekoi gi koristat u povekje ako vekje vtor pat prokrvsruvash koristi gi podolgo ili dodeka ne pomine kritichniov period - tromesechie  i lezi si pochesto. inaku mene od utrogestanot mn me cheshaaaa.... do besvest 

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 181
15.12.2010 19:34:54   
arh_diz
heba da ne imas nekoja bakterija , mislam deka od utogestanot nemoze da te cesa.

Биди тоа што си

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 182
16.12.2010 13:29:29   
lete
luge jas bev zavcera i slusnavme srceva akcija jasna i se bese vo red sega za sega imam mnogu nizok pritisok pijam samo caj i jadam samo mandarini i nisto drugo pritisokot mie 60/90 mnogu nizok i taka inace sve mi mirisa sve mie strav da izlezam pred vrata imam eden svez parfem so nego se setam naokolu i nisto ne jadam 

Heba i mene me cesa osobeno navecer neznam so ke e ali osma nedela sum i rano mie za mikrobioloski testovi i si kupiv nivea intima i toa me smiri cesto mijse so mlaka voda i susija povrsinata kese smiri za dva dena i taka pozdrav do site idni mamicki i pisujte ako ima nesto protiv mirizbite se desocijalizirav sekoj poedinec mi mirisa

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 183
16.12.2010 13:36:35   
arh_diz
lete jas cela bremenost imav nizok pritisok ne e strasno samo treba da go kontroliras i dokolku koristis MG vo pogolemi dozi vnimavaj on go namaluva pritisokot.Jas mislam deka netreba da koristite gelovi za intimna nega bar sega. Svari caj od kamilica izmij e ke ti pomine

Биди тоа што си

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 184
16.12.2010 15:04:08   
Lara2224
Ne znaete kolku mi e milo sto go najdov forumov. poslednive nekolku dena bev pod postojan stres, mislev deka e mozno nesto da mu se ima sluceno na deteto bidejki voopsto ne cuvstvuvam gadenje ili nagoni za povrakjanje. Site drugi simptomi se tuka i se vo red, no ete jas nekako mislev deka losenjeto e glavno. Sega koga gledam deka ima mnogu kako mene mi olesna.
Inace sum vo 7ma nedela (na kraj)! Sekoj den sum se posrekna, edvaj cekam da pocne da mi raste stomace (makar so i sega sum malku prosirena vo polovinata i kaj kolkovite)

Naredniot pregled mi e poslednata nedela od godinava... Edvaj cekam! user posted image

* you are my hearthbeat *

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 185
16.12.2010 15:24:12   
Maca25
Лара имај лесна бременост и да знаеш дека секоја е различна. Не мора да ти се лоши, врти, да имаш зголемен апетит и не знам што. Ич не се замарај со тоа и само уживкај си. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 186
16.12.2010 17:23:06   
heba
da de nekoja ne ni znael do 3 meseci deka e bremena, a inaku za svrbezov go prashav doktorot i mi reche deka e od utrogestanot , non stop nosam sekojdnevna i non stop e mokra stavam tri pati na den a sum vo dvizenje cel den i mi e vospaleno i me svrbi mnogu od nadvor se do prepon.sea se machkam so pavlovicheva i mi se smiri inaku mi oteche i pochna kozana da mi se ljupi dole :(, i gadenjevo pa mi se podvrati  

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 187
16.12.2010 21:26:40   
Olivia
Heba probaj da gi izbegnuvas dnevnite vloski od neiv ti se vospaluva i pojavuva svrbez ..mojot gin mi veli da ne gi koristam voopsto nikogas vo zivotot, probaj da nosis iskljucivo 100%pamuk gakicki i menuvaj gi pocesto vednas stom ti se izmokrat od utrogestanot...uzivaj vo bremenosta..pozz

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 188
17.12.2010 0:05:26   
viki87
Здараво драги мои. Штотуку станав член. Ги прочитав скоро сите ваши разговори. Јас сум во петтата седмица од бременоста немам некои проблеми освен некои пропратни веројатно и вообичаени проблемчиња кои мислам дека ги поминавте и вие, а ако случајно ми затреба некој совет се надевам на Ваша помош. Најискрени честитки до сите трудници, да имаме сите убава бременост, јас сум пресреќна и затоа сакам да го споделам тоа со Вас.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 189
17.12.2010 0:22:15   
veckasr
viki 87 imaj si ubava i lesna bremenostuser posted image i edno zdravo i zivo bebenceuser posted image

(Одговор на членот viki87)
Непосредна врска до пораките: 190
17.12.2010 11:31:00   
eli07
Juhuhuhuuu imame srceva reakcija konecno...... se e ok....user posted image user posted image user posted image Devojki dali moze da mi kazete informacija kolku cesto idete na pregled vo prvoto tromesecje pa i ponataka,oti jas idam na eho sekoja nedela (znam deka na vakvi raboti ne se stedi) ama se otkornav pari davajki sekoj pat po 1000 den.na eho i dr.stvari.Pozdrav do site

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 191
17.12.2010 12:45:08   
blond
Сакам да прашам нешто.
Јас сум во 12 недели и 6 дена бремена. Гинекологот ме советуваше да ги направам испитувањата за Даунов синдром (но ми рече не се задолжителни). Мене ми е големо малтретирање од Струмица да одам во Скопје само крв да ми земат ( овде ги направија мерењата).
Сега ме копка дали правилно постапив. Инаку добро се развива бебето, темпераментно е, гинекологот ми рече дека мрда многу, му ги видов рачињата, ножињата, мешето... Цело го видовuser posted image
Прашав други трудници и сите што ги прашав никоја не била на таквите испитувања. До душа, мене ништо нема да ми смени ако ми кажат дека шансите да има Даунов синдром се 1:500 или 1:3000.
И слушнав само дека кажа големината на тој дел што го мерат и според кој вршат испитувања за ДС била 0.81. Што значи тоа ?

Инаку Ели и јас имав таков кафеав исцедок, и јас примав Утрогестан 200 вагиналетки и по една терапија пак се повторуваше исцедокот и јас си продолжував со терапијата. Последен пат ја примав во 10-11 недела, сега сум 13 и фала богу немам такви исцедоци пак. Спека би ти препорачала да си ги купуваш и да ги примаш до крајот на првото тромесечие. Е знам дека се скапи малку и плус за 5 дена мораш нови да земаш, ама парите во овие случаи не се битни.

< Поракaта ја уредил blond -- 17.12.2010 12:55:51 >

Непосредна врска до пораките: 192
17.12.2010 13:02:29   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07

Juhuhuhuuu imame srceva reakcija konecno...... se e ok....user posted image user posted image user posted image Devojki dali moze da mi kazete informacija kolku cesto idete na pregled vo prvoto tromesecje pa i ponataka,oti jas idam na eho sekoja nedela (znam deka na vakvi raboti ne se stedi) ama se otkornav pari davajki sekoj pat po 1000 den.na eho i dr.stvari.Pozdrav do site

Na pregled odi sekoj razlicno se zavisi od situacijata. Jas do 12 nedela odev na sekoi dve nedeli , a polse toa ednas mesecno.

Биди тоа што си

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 193
17.12.2010 13:54:59   
mamicki
Веќе не ми се гади и помалку ме болат градитеuser posted image  Сеуште најнормално си се облекувам, од меше немам ни М!, ама задников почна три дена по мене да оди, а во килажа не сум поправена, нормално ли е тоа?! Со душа чекам да биде 24, па повторно да појдам на ехо (така ми рекоа во 6 недела, за 20 дена, на ехо!)... Имам малку бело прање, што да правам? Смеам ли да употребувам нешто? Имала ли некоја од вас такво искуство? Да појдам ли на лекар?

Непосредна врска до пораките: 194
17.12.2010 14:43:56   
lady_bug
Zdravo na site
JAs sum vo 4ta nedela i 3 dena lugje dali e vo red sto osecam blagi bolki epten blagi vo dolniot del na stomakot kako pred da dobijam ama mnogu e kratko toaa i me bolat gradite user posted image mi se vrti vo glava i mi se gadi,i samo se prozevam kako da nemam spiemo edna nedela haha pa do koga ke e vaka ????inaku vcera go vidov na eho mnogu e malecko kako orizovo zrnce za 2 nedeli doktorot rece deka ke bilo pogolemo i ke se vidi poubavo

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 195
17.12.2010 14:51:16   
blond
Lady bug и јас ги имав истите такви тегоби како тебе. Нормално е да ги имаш симптомите на доаѓање во тој период кога треба да добиеш. А ти си таман за добивање менструација. Не грижи се, одмарај малку повеќе и ќе се среди се. Ќе видиш за 3 недели ќе ти личе веќе на бебенце, ќе му се познава главата, рачињата ....
А за спиењето претежно кај сите е така. И јас ете уште си спијам по 12 часа и пак сум ненаспиена.

< Поракaта ја уредил blond -- 17.12.2010 14:52:58 >

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 196
17.12.2010 15:12:59   
lady_bug
Ti blagodaram mnogu na odgovorot se nadevam na se najdobro ajde sega odam da se odmaram da te poslusam hehehe pozdravce do tebeuser posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 197
17.12.2010 18:40:08   
viki87
dragi ringerajki ne znam dali ima porteba od zagrizenost ama i mene mi se pojavi takov cuden iscedok so kremova boja. zacesten e ama nema los miris imam denes i blago pecenje pri mokrenje  vreminja porano imav echerichija coli vo mokracata koja mi sozdavase mnogu problemi, dobiv duri i vospalenie na besikata ama ete nekolku meseci otkako e pod kontrola bakterijava i sega ne znam dali pecenjeto pri mokrenje se pojavi zatoa sto povtorno se javi bakterijava ili zaradi iscedokot e. za edna nedela treba da odam na ginekolog i sega ne znam dali toa da go storam porano. pozz do site 

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 198
18.12.2010 15:12:57   
heba
dechki denes si kupiv farmerchinja i pantaloni trudnichki vaka mi lichat golemi ama me ubedija deka brzo kje doshle taman ednite gi zemav bidejki bea 500 den ne nesho shik zeleni ko za shumar ama kje ima za po komshii :)) edvaj cekam da dojde sreda da go vidam da mi kaza deka e ok bidejki mn se isplashiv od sonovive shto gi sonuvam pred nekoj den sonuvav ko demek morale da go vadat ne bilo dobro a denes deka imalo forma na ananas i dve nogichinja i edno oko :/ cc c c.....

Непосредна врска до пораките: 199
19.12.2010 10:37:54   
MMM27
Zdravo viki87. I jas go imav istiot problem so e.coli i besikata pred bremenosta, i na prviot pregled za urina vo bremenosta mi pokaza mnogu bakterii. No, po testot na mikrobiologija izleze deka ne postoi bakterijata. Sepak, mi preporacaa doktorite redovno da jadam susena brusnica i da pijam uvin caj. Jas bi te sovetuvala da odis kaj maticnata doktorka, da ti dade upat za da ispitas urina, za sekoj slucaj, da si bides mirna se dodeka ne odis na ginekolog.

Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali mislite deka brzata hrana e stetna?

Da (50%)

Ne (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!