blond -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (5.2.2011 19:44:17)
|
Јас влегов во 21 недела. И јас си имам проблеми со столицата, но една трудница ми препорача ленено семе, една лажичка на ден со јогурт или млеко, и навистина ми помогна. Еве овие 2-3 дена си одам секој ден во ВЦ да си ги испразнам цревата. А постојано се мачкам со Бекутан масло за бебиња и Елдена, но осеќам како да сакаат стрии да ми излезат под градите. Во понеделник ќе си купам и Павличева маст, иако мислам дека маслово и млеково ми се доволни. Бебушчево мрда секој ден се повеќе и повеќе. Почна да ми реагира и на музика. Јадам нормално, пијам течности ама мешето ми е големо бааги [sm=smiley13.gif] ама ајде да сме живи и здрави, по порагај ќе мислам на симнување килограми. Ама ај се тешам дека не одам на работа (на комисиско боледување сум, бидејќи ниско го носам малово) и не се движам многу, па поради тоа качив повеќе кг. А хеба и лидина, ги осеќате каде ви се наоѓаат [sm=duda.gif] ? Моево главичката му е скроз долу, 3-4 прста над клиторисот, и плус таму и најчесто прета со рачињата. Премногу ниско е тоа ? И уште нешто, дали имате бело прање многу? Сите брисеви ми се негативни, се е во ред со мојот организам, ама имам зголемен секрет со бела боја без некој посебен мирис. Немам чешање, ниту пецкање, ама ме нервира што морам најмалку два пати во денот да се замијам.Го има ова кај вас? Позз
|
|
|
|