Annet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 20:25:10)
|
МММ27 јас уште во вториот месец имав ненормални болки позади ама на десната страна ниско,докторот ми рече ништо не е рано ти е за болки..но еден месец многу ме болеше,никако неможев да лежам на грб,да одам слободно ме стегаше долж по целата десна нога и одвај функционирав .потоа отидов на тријач но кажав дека сум бремена и дека дојдов да се консултирам несакам никакво триење.тријачот ме виде ,опипа на местото,ми рече некој нерв имаш повредено само со мраз во малечко пластично чашиче ке се триеш по 2-3 мин на местото со кружни движења до 4 пати во денот,барем една недела.правев така една недела и осетив подобрување,ама не во целост.почнав да одам на јога и од првите неколку часа мене болката скроз ми исчезна,верувала или не така е. ова го кажувам од лично искуство,немој да применуваш мраз на своја рака,а ако не практикуваш јога од срце ти ја препорачувам.ќе видиш како болките исчезнуваат полека.ти си знаеш пак ќе кажам КОНСУЛТИРАЈ СЕ ,да не ме сватиш ти и некој друг погрешно.поздравче ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27 zdravo na site. Dali nekoja od vas ima problemi pri dvizenjeto? Doktorot mi kaza deka bebeto mi pritiska na nervot, pozadi nad levata noga [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Znam deka e cest problem vo bremenosta, citav i na internet, no Ve molam ako ima nekoja vakov problem, da mi kazete po nekoj sovet .
|
|
|
|