RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Annet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.2.2011 11:57:08)

фала ви на одговорот heba i lilicka
да си имате лесен пораѓај[sm=smiley31.gif]

prettygirl -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.2.2011 12:22:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

ima nekoja trudnica od bitola da mi kazi kaj koj doktor odi na kontrola oti jas ne sum zadovolna od mojot maticen lekar pozzz

nelaa jas odam vo plodnost kaj dr.Tashe na privatno i mnogu sum zadovolna

nelaa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.2.2011 12:27:32)

prettygirl a imas maticen ginekolog, i kolku ti naplaka tase za na privatno?pozz

prettygirl -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.2.2011 12:47:18)

ke ti pisam pp[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

prettygirl -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.2.2011 13:11:20)

nelaa ti stigna porakata?

nelaa -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.2.2011 13:23:45)

ne mi stigna porakata

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.2.2011 14:24:53)

mamicki jas sum kaj dr Popovik ama 4 D go pravev kaj dr Dimchev vo sistina i dvajcata me chineshe 3000 den doktorite se super pozitivni. devojche e 100% imam i slika tocno od toj del. pozz

blond -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.2.2011 17:46:21)

[sm=nosecka.gif] крвната слика ми е во ред, се ми е нормално, а триглицеридите ми се 6 [sm=zmeden.gif] (а границата е 0-1 ). Матичната ми рече дека било нормално кај трудници. Ајде,можеби е нормално, ама шест пати повеќе покачени триглицериди ?
Има некој вакво искуство ?

libra.n -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.2.2011 9:58:30)

Мислам дека во текот на бременоста не се испитуваат триглицериди затоа што нема да показат реална вредност. Јас баш гледав во резултатите, и мене не ми испитувале а и читав на нет исто дека е така 

Lara2224 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.2.2011 10:08:26)

Dragi RR! Jas sakav uste vcera da si se pofalam, no ete ne uspeav... Go vidov, imam i slika, masko e! Moeto milo malo bebence sega vekje moze da si go narekuvame since. Sonce moe, kolku smeski samo ni pravese, prvo ne sakase da zastane, pa se kriese, pa gi smukase prstitee i posle ne znam dali ke vi se veruva od koga se pokaza posle pola saat brkanje niz stomak, zema da si go tegne skrotumceto. Sonce moe sakase izgleda da se pofali i da ni kaze za sigurno. Sakav zdravo i zivo bebence no od samiot pocetok znaev deka e momcence, sice na mama... :D

Lara2224 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.2.2011 10:15:39)

Ve molam za mislenje. Zakazuvav 4D za 22ra nedela pa maticnata mi ja preporaca Elena Petrova bidejki sakav da odam vo Remedika. No ispadna deka Petrova bas vo toj period ke bide na odmor pa mi zakazaa kaj Gordana Adamova. Ima li nekoj nekakvo iskustvo so nea? Znae li nekoj dali e dobra? Nesto se mislam da odam vo druga bolnica..? [sm=zmeden.gif]

libra.n -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.2.2011 11:14:41)

A za D-r. Trajcevski vo Cair dali nekoja bila na 4D kaj nego?

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.2.2011 13:29:25)

Adamova e edna od najdobrite vo Makedonija, vrski se fakjaat za pregled kaj nea, slobodno odi na pregled, kje bides pregledana od dobar strucnjak [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lara2224 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.2.2011 14:11:41)

fala [sm=smiley1.gif]

mamapi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 17:43:51)

Zdravo majki i trudnici!Nova sum na forumov i milo mi e sto mozam da komuniciram so nekoj zasto ova mi e prva bremenost!Inaku sum vo 21 nedela,ama sakam da ve prasam mozebi nekoj imal slicno iskustvo,stomakot mn cudno mi raste,nad papokot mestoto mi e nadueno,a kade sto e papokot si stoi vdlabnato,mnogu mi e cuden stomakov,do sega ne sum videla trudnica so ovakov stomak i se plasam po malku da ne ne e vo red nesto!Aj ve molam kazete mi mislenje,bi zakacila i slika od mojot stomak ama neznam kako!

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 18:18:52)

Без паника mamapi и мојот е исто таков не се секирај без причина со текот на времето како расте бебето ке се измени,впрочем познавам многу трудници со ваков стомак......уживај си драга во бременоста......поздрав!!

ljupkagoran -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 18:31:35)

zdravo idni mamickiiiiiiiiii,
se prasuvam denes dali go osekam sinceto da kloca??????????
postojano sum nesvesno skoncentrirana na toa cuvstvo(inaku sum vo 19 nedela) i ne znam dali e toa TOA!!!
kako malo treperenje, kako gasovi da imam ponekogas...
prva bremenost mi e pa moze uste mi e rano, a imam uste 2(dveeeeeee) nedeli do slednata kontrola koga ke pravam i 4d...
aj tie sto osekaat veke neka go opisat malku poveke toa cuvstvo koe odvaj go cekam[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

blond -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 18:53:12)

zdravo idni mamickiiiiiiiiii,
se prasuvam denes dali go osekam sinceto da kloca??????????
postojano sum nesvesno skoncentrirana na toa cuvstvo(inaku sum vo 19 nedela) i ne znam dali e toa TOA!!!
kako malo treperenje, kako gasovi da imam ponekogas...
prva bremenost mi e pa moze uste mi e rano, a imam uste 2(dveeeeeee) nedeli do slednata kontrola koga ke pravam i 4d...
aj tie sto osekaat veke neka go opisat malku poveke toa cuvstvo koe odvaj go cekam

Да, тоа е тоа, како гасови да имашш внатре. Набргу ќе почнеш да чувствуваш и нежни удари по мешето...

ljupkagoran -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 19:48:44)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]jeeeeeeeee thanx blond

MMM27 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 20:04:34)

zdravo na site. Dali nekoja od vas ima problemi pri dvizenjeto? Doktorot mi kaza deka bebeto mi pritiska na nervot, pozadi nad levata noga [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image].  Znam deka e cest problem vo bremenosta, citav i na internet, no Ve molam ako ima nekoja vakov problem, da mi kazete po nekoj sovet .

Lidina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 20:15:22)

MMM27 jas sum 23 nedela i veke 2 nedeli imam problemi so grbot, ne mozam da stojam poveke od saat i pol, mi se zdrvuva desnata noga i me boli kicmata. I od sedenje i lezenje me boli[sm=jezicek.gif].
Koga imam bolki mi pomaga da sednam nekoe vreme i da odmaram.I dvizenje kolku sto mozes ne e na odmet. Se e normalno pa nosime teret a sega raste od den na den.Pozz[sm=smiley1.gif]

Calypso -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 20:22:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi

Zdravo majki i trudnici!Nova sum na forumov i milo mi e sto mozam da komuniciram so nekoj zasto ova mi e prva bremenost!Inaku sum vo 21 nedela,ama sakam da ve prasam mozebi nekoj imal slicno iskustvo,stomakot mn cudno mi raste,nad papokot mestoto mi e nadueno,a kade sto e papokot si stoi vdlabnato,mnogu mi e cuden stomakov,do sega ne sum videla trudnica so ovakov stomak i se plasam po malku da ne ne e vo red nesto!Aj ve molam kazete mi mislenje,bi zakacila i slika od mojot stomak ama neznam kako!

Не плаши се мамапи, не е ништо страшно. Кај сите е различен стомакот. Мене цела бременост ми е таков каков што го опишуваш, еве веќе направив полни 37 недели, и се уште ми е таков, горе како подуен, кај папокот вдлабнат. И фала му на Бога, се е во ред, така ми кажаа вчера на контролата.

Annet -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 20:25:10)

МММ27 јас уште во вториот месец имав ненормални болки позади ама на десната страна ниско,докторот ми рече ништо не е рано ти е за болки..но еден месец многу ме болеше,никако неможев да лежам на грб,да одам слободно ме стегаше долж по целата десна нога и одвај функционирав .потоа отидов на тријач но кажав дека сум бремена и дека дојдов да се консултирам несакам никакво триење.тријачот ме виде ,опипа на местото,ми рече некој нерв имаш повредено само со мраз во малечко пластично чашиче ке се триеш по 2-3 мин на местото со кружни движења до 4 пати во денот,барем една недела.правев така една недела и осетив подобрување,ама не во целост.почнав да одам на јога и од првите неколку часа мене болката скроз ми исчезна,верувала или не така е.
ова го кажувам од лично искуство,немој да применуваш мраз на своја рака,а ако не практикуваш јога од срце ти ја препорачувам.ќе видиш како болките исчезнуваат полека.ти си знаеш пак ќе кажам КОНСУЛТИРАЈ СЕ ,да не ме сватиш ти и некој друг погрешно.поздравче
ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27

zdravo na site. Dali nekoja od vas ima problemi pri dvizenjeto? Doktorot mi kaza deka bebeto mi pritiska na nervot, pozadi nad levata noga [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image].  Znam deka e cest problem vo bremenosta, citav i na internet, no Ve molam ako ima nekoja vakov problem, da mi kazete po nekoj sovet .

mamapi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 21:48:37)

Fala mnogu calypso i fala mnogu ilicka veke se cuvstvuvam mnooooogu podobro!Inaku vo sabota odam na 4d vo sv.lazar i edvaj cekam da go vidam bebushot kako izgleda,dali e se ok i se razbira polot da go doznaeme!Posakajte mi sreke mamicki!!!!!!!![sm=bravo.gif]

aleksandra90 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.2.2011 21:59:19)

So srekja mamipapi.. Ubavo da pomines na pregledot i sekako da go doznaes polot na bebushot pa da ni pises [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>