RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Bethany -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (12.3.2011 21:16:28)

Pozdrav mamicki!!!
Eve i jas da pisam malku. Ve citam, citam i citam, ali evo nesto i da napisem.
Denes bev na taa obavezna kontrola (vo 14 nedela sum) i doktorka ni kaza, bez da ja prasam, vika
Sega ke vi go kazam i polot, i ni kaza deka e masko! Ja prasav 3 pati da li e sigurna, taa mi veli: DA 100%.
Duri i ni pokazaa, ali jas se nadevam deka vidovme prava stvar :)))
Me interesira mozno li e ovaka rano da kazaat so sigurnost, oti sum tek 14 nedela.... Mislam ne ja prasav za polot, ali sega na
site im kazavme i ne bi sakala da posle se promeni nesto. Ne deka ke bide nesto uzasno, mislam bitno e deka e zivo i zdravo, tuku ima li neko iskustvo da vi se kazale polot ovaka rano, a posle da e greska? [sm=smiley1.gif]

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.3.2011 0:13:07)

Da, ako vi tvrdela deka e momcence, togas sigurno ubavo videla, ne se sekiraj, no vo 20 nedela na 4D pregledot uste poubavo kje go vidite petleto, neka ti e so lesno bremenosta.

Bethany -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.3.2011 9:44:12)

Blagodaram [sm=smiley1.gif]

Andriance -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (14.3.2011 10:17:29)

Dragi RR imam ja edno prashanje..od pred 2-3 dena..osekjam kako da mi lazat bubacinj aniz stomakot [sm=smiley1.gif] inace ja teram 15 nedela..znam deka e rano za bilo sto da osetam ama si vikam ne znam da prasjam..ili mozebi e sepak toa kozata na stomakot shto mi se tegne?? edvaj cekame nareden pregled duri za 3 nedeli..

Bethany -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (14.3.2011 11:09:02)

Mene mi imaat taka opisano deka ke go custvuvas bebeto kako peperutkite vnatre... taka da mene mi toa lice na bebence [sm=smiley36.gif]
Uste edno prasanje [sm=smiley1.gif]
Primetiv deka sega mi e mnogu zgolemen vaginalen sekret, ama mi e taka prozirno do cisto bela boja... a imam procitano da ne treba da bide bela boja? [sm=zmeden.gif] Ima li nekoj iskustvo so toa? Inaku nema miris, cesanje, peckanje, nisto, samo e zgolemen so bela boja? Blagodaram [sm=smiley1.gif]

maki1 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (14.3.2011 12:41:15)

Stom nema miris ,i boja ne e opasen ,a vo tekot na bremenosta ke imas se pocetso takov iscedok toa e normalno.Pozdrav.

blond -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (14.3.2011 17:11:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Mene mi imaat taka opisano deka ke go custvuvas bebeto kako peperutkite vnatre... taka da mene mi toa lice na bebence [sm=smiley36.gif]
Uste edno prasanje [sm=smiley1.gif]
Primetiv deka sega mi e mnogu zgolemen vaginalen sekret, ama mi e taka prozirno do cisto bela boja... a imam procitano da ne treba da bide bela boja? [sm=zmeden.gif] Ima li nekoj iskustvo so toa? Inaku nema miris, cesanje, peckanje, nisto, samo e zgolemen so bela boja? Blagodaram [sm=smiley1.gif]
Primetiv deka sega mi e mnogu zgolemen vaginalen sekret, ama mi e ta

Јас сум 26та недела и некаде после првиот триместар почна да ми се појавува засилен исцедок( се влажнам без причина). Ама ете ги направив сите брисеви и се е во ред. А и што сум прашала други трудници-нормално било ова во бременоста.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Dragi RR imam ja edno prashanje..od pred 2-3 dena..osekjam kako da mi lazat bubacinj aniz stomakot [sm=smiley1.gif] inace ja teram 15 nedela..znam deka e rano za bilo sto da oset_am ama si vikam ne znam da prasjam..ili mozebi e sepak toa kozata na stomakot shto mi se tegne?? edvaj cekame nareden pregled duri za 3 nedeli..

Најверојатно тоа е [sm=duda.gif], јас моето почнав да го осеќам тука некаде, околу 14-15 недела. Сепак поактивно движење се осеќа подоцна.

lete -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (14.3.2011 22:18:11)

zdr na site odamna nesum pisala denes bev na kontrola sum 22 nedela i sve e vo red so bebeto e tesko 420 grama bev na 2d eho no eve da spodela edno loso iskustvo koga bev na kontrola minatiot pat bev 14.5 nedela bremena i doktorkata mi rece deka nosam maski plod ne so 100% sigurnost no 80% bese sigurna i ja prasav dali moze da pocnam da kupuvam mi rece da i denes povtorno ja prasav rece nesum sigurna skrieno e no plodot mi izgleda ko zensko i taka mene mie najvazno dami zdravo za polot najmalku se sekiram no sakav da znam sigurno prvo mie i site sakaat da znaat prvo vnuce i babite kupuvaat od sega inace bev na 2d eho moze nekoj da preporaca nesto podobro pozdrav

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (15.3.2011 7:14:14)

Лете, мојот прв син, Филип, до пораѓајот се викаше Константина [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] затоа што од почеток до крај, а бев кај тројца лекари, ми тврдеа дека е женско! Го носев карлично цела бременост, и поим немам што гледале, но знам дека кога се породив настана општа паника меѓу бабите кои трчаа по продавници и заменуваа тоа што купиле! Но тоа беше пред 15 години, верувам дека денешните ехо апарати се поточни, т.е подобро може да се види полот.

libra.n -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (15.3.2011 12:01:53)

I mene vo 13- ta nedela mi kazaa deka e masko pa vo 19-ta trojca doktori kazaa deka e zensko.Sepak na 4d mislam deka sigurno moze da se vidi polot [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (15.3.2011 15:08:38)

na 4D e najsigurno a na obichno eho tek posle 21 nedela ama i vie ne se optovaruvajte ushte od sega bashka ne  znaete za shto sek kje vi potrebaat pari taka da ne gi troshete ushte od sega za se neshto. da merakot e golem i mene kje mi bide prvo pa i dolgo cekano pa i od vtoro invitro ama nisto ushte ne sum mu kupuvala za oblakanje pa tek ima pred nas period koj sto kje bara ispolnuvanje na vremeto so pazarenje sega ugoduvajte na teloto za da si raste bebeto kako shto treba

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (15.3.2011 19:27:29)

Денес бевме на 4D го видовме бебенцето ни покажа дека е девојче овој пат не се срамеше[sm=smiley36.gif].......колку ми олесна кога видов се е во ред и дека супер си напредува!!
Едвај чекам да го гушкам[sm=duda.gif]

Andriance -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (15.3.2011 23:25:07)

Lilicka,a kade beshe na 4D?? ja bi sakala zdravje da odam kaj Adamova na klinika..moze li nekoj da mi kaze deka kako da zakazam? nekade procitav deka mora da odam licno, tamu bila ona sekoj cetvrtok?? toa e kaj rizicna bremenost? pozdrav

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (15.3.2011 23:44:14)

Адрианче, кај Адамова на ГАК, само ако лично закажеш со неа. Инаку, во вторници работи во „Ремедика“, јас имам закажано таму 4Д, за 29.3.

Andriance -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (16.3.2011 1:44:17)

mamicki..fal ti najmnogi..mozebi sum dosadna [sm=smiley36.gif] ama dali toa znachi deka za kaj Adamova mi trebaat vrski ili mozam regularano da pojdam vo cetvrtok koga e on ana GAK i da zakazam...ja sekako kje otidam 2 nedeli prethodjo vo slucaj da treba da cekam

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (16.3.2011 14:22:12)

Андријанче јас одам во Промедика кај Черапналковска многу сум задоволна од неа....поздрав!!!

Lara2224 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (16.3.2011 15:55:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Lilicka,a kade beshe na 4D?? ja bi sakala zdravje da odam kaj Adamova na klinika..moze li nekoj da mi kaze deka kako da zakazam? nekade procitav deka mora da odam licno, tamu bila ona sekoj cetvrtok?? toa e kaj rizicna bremenost? pozdrav

Andriance, jas ke odam kaj Adamova na 22ri i ke spodelam iskustvo. No jas ke odam vo Remedika. Na klinika da ja zakazes e katastrofa, a za vo Remedika velat deka bila mnogu po fina i top si pominuvale. E sega ostanuva da vidime. Ako mozes da si dozvolis jas ti preporacuvam da odis vo Remedika namesto 4 ke ti posveti 40 minuti i ke mozes da prasas se sto ke posakas... Kako sto vi e poznato na klinika rabotat na norma... Ne znam dali sum vo pravo, neka pisat i drugite mamicki, no jas taka mislam. A za toa deka e fenimenalna doktorka i profesorka mnogu vekje potvrdija.

Andriance -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (16.3.2011 15:59:50)

Lilicka, ako ne e tajna kolku e cena...posto e privatno mislam deka ne e bitno maticen/nematicen?

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (16.3.2011 21:59:57)

Adriance, cenata na pregledot e 3000 denari, a se zakazuva 15 dena porano. Adamova vo "Remedika" raboti samo vo vtornik popladne, taka sto zakazi si na vreme, treba da si 20 do 22 nedeli bremena.

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (16.3.2011 22:39:16)

Andriance ти пишав п.п види[sm=smiley1.gif]

Andriance -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (16.3.2011 23:27:32)

Vi blagodaram na site za informaciite..sekako kje pisham kade i kako sum pominala.pozdrav

mamapi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.3.2011 20:10:17)

decki denes bev na kontrola kaj maticniot i ocekuvav da bidam 25 nedela,ama on vika 24 si!Koga bev na 4d eho na 26.02 mi rekoa deka sum 21 i 6 dena!I sega izleguva kako da mi zaostanuva bebeto za edna nedela!Doktorot vika abe ne mora da znaci deka bebeto zaostanuva,pa mozebi pokasno si ostanata bremena i tn.....I sega so da pravam?Epten pocnav da panicam i pritisokot mi se kaci 150 soi 90,kazete sovet mamicki?????

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.3.2011 20:59:36)

mamapi не паничи не си создавај стресови.....сигурно си останала бремена покасно без паника!
Поздрав

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.3.2011 21:49:42)

abe ajde ne kachuvaj pritisok za toa nemoze do gram tocno da pokaze ehoto pa i oni greshat vo procenkite i mene eden vtornik mi smali pa naredniot mi kazchi dve nedeli. ti so pritiskot belja kje sinapravish ajde zemi najadi se ubavo cokalado da te potsmiri i sekoj den pijsi gi vitaminchinjata  i krkaj blakce. jas si rachunam po moe nedelite bidejki i jas sum skoro 26ta a na pregled nekogash se pogagja so moeto nekogash ne. neee se sekiraj i nerviraj ako imalo mesto zapanika kje te izvadele od pamet si kazuvaat dr se i seshto

mamapi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.3.2011 22:00:42)

Znam i jas deka malku preteruvama ama so da pravam ako ne mi kazat se tocno ako ima i najmal znak za somnez,tolku mi treba mene odma panicam![sm=smiley13.gif] Ako nekoj drug imal ovakvo iskustvo slobodno neka pise,bas mi treba ohrabruvanje inaku tolku od mojot spokoj!!!!!Fala vi mamicki

Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>