blond -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.3.2011 0:45:23)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance Dragi moi...da ve prasham..dali nekoj ima iskustvo so iznafrlan stomak??? ja ne znam ni shto mi e i od shto mi e??? ednostavno od dvete strano na strukot se iznafrlav i me cesa kako ludo..se pojavi pred 3-4 dena malku, mislev mi e od hrana ili neshto me polazalo...ama eve ne pominuva..se reshiv utre posekako da odam na maticen ama vikam cekaj i tuka da gi prasham ringerajki?? pozdravce Не си единствената. И кај мене се појавија ситни малечки како гноенички, но напред на стомакот имам 4-5, а додека на страните ги имам многу. Јас си претпоставувам кај мене дека е како последица од прекумерно потење (кога спијам многу се потам) и иако секое утро се туширам, сепак ете си се појавуваат. А пак можеби и претпоставката ми е грешна. Да не ти е тебе од млеко за тело, сапун, шампон, прашокот со кој што ги переш алиштата да не ти смета ? Mamicki јас од почетокот на бременоста сум на боледување, па би ти препорачила да си одмараш ако можеш. Првиот месец искористив стар одмор и цел месец седев дома. Потоа една-две недели на работа бев и си го земав новиот одмор (уште еден месец седев дома). Наредниот месец ми даде матичниот гинеколог 2 недели боледување и плус специјалист ми даде уште една недела (пак ми се фати еден месец седење дома). И кога веќе ме убеди гинекологот дека треба да одмарам (беше ниско поставено малото + плацентата ми беше од долу, крварев повремено и примав Утрогестан 200, а потоа Дабростон) ми даде упат за на комисија и сега сум на комисиско боледување и секој месец ми го продолжуваат. Си лежев дома, потешко од чаша сок не кревав. Е сега, малку е тешко дома, врзана постојано за креветот, ама нели се за [sm=duda.gif] . Што се однесува на возењето, сеуште не сум ја оставила колата [sm=jezicek.gif] . До душа, се трудам почесто мм да ме вози, но кога тој не може, јас можам [sm=smiley36.gif] . Точно е дека се намалени рефлексите, но јас пу пу да не ми се уроци, до сега немам никакви проблеми. А често знам да си запалам колата и да се "прошетам" до кај моите (80км во еден правец). Сепак, која како се чувствува. [sm=smiley20.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|