RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

AneLav RR -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.1.2012 16:48:42)

Јас треба да одам за две недели во ГАК кај Адамова на 4Д, можам ли да закажам по телефон и дали се чека?Инаку планирам таму да се пораѓам па не знам дали некој има искуство од таму, нека пише.

Dimana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.1.2012 18:34:55)

Pozdrav mamicki,od denes se prefrlam vo vtoro tromesecje ,posle napravena Priska,mikro,i site potrebni analizi ,uzpesno ja teram 13 nedela .

andrea20 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (26.1.2012 2:31:51)

jas sum 26 nedela i pred 2 dena bev na ginekolog mi kazaa deka se e vo red so plodot i tezi 1kg samo mi bilo spusteno ponisko i da sum se pazela da ne pravam nagli dvizenja da ne krevam tesko da se pazam koga odam po skali i slicno ...jas premnogu se grizam zaradi toa i navecer pozadi krstot me naboluva a nasabajle kako da mi tezi cel stomak i sum mnogu zagrizena..a inaku plodot denonokno me kloca premnogu kloca neznam ni dali e normalno tolku da kloca...neznam dali ima pricina da sum zagrizena...sovet...

dve bebusi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (26.1.2012 22:38:51)

Zdravo na site rr.Jas sum sega 24 nedela skoro cel mesec pominav po bolnici zatoa sto dobivav kontrakcii de vo dolniot del na stomakot de vo polovinata,sega sum 3 dena doma pijam verapamil i ginipral.Lezev i vo skopje na klinika primiv 10 kleksani i mi najdoa streptokoka i ispiv dve dozi amoksicilin i potoa d-dmerite se stabiliziraa a vo ponedelnik pak mikrobioloski brisevi.se cudat doktorite i nemozat da utvrdat od sto moze da imam kontrakcii .inaku i dvete srcenca dobro napreduvaat ednata postelka mi e nisko ama mi rekoa deka ne e stasno se nadevam se ke bide ok.pozz do site

AneLav RR -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.1.2012 11:21:12)

Леле си се изнамачила. Не плаши се сигурно се ке биде во ред штом те пуштиле дома. И јас носам две бебиња уште не знам со сигурност какви се 21-ва недела сум и јас треба сега нареднава недела да одам во Скопје на преглед на 4Д! И мене малку ми е страв прва бременост ми е ама до сега се беше во ред ќе видиме! Поздрав и само да бидеме храбри и да издржиме за да си родиме здрави бебиња!Кога ке ги видиме ке заборавиме на се што сме поминале.

dve bebusi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.1.2012 12:17:34)

zdravo Anelav se nadevam se da bide ok samo da izgurame da bidat zivi i zdravi a makite so gi minam sekako ke se zaboravat jas sum so ivf i so mm se macime veke 11 godini niz se i sesto imam pominato ama koga ke dojdat na svet nasite malecki srcenca se se zaborava samo Gospod da ne cuva golem pozz

AneLav RR -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.1.2012 12:36:37)

Се ќе биде во ред само треба да се има волја и добра мисла! Одмарај се веќе го имаш поминато критичниот период. Поздрав и со среќа! Ќе правиме муабет здравје кога ке ни се родат ке имаме доста заеднички теми за дискусија[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

margos -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.1.2012 14:18:16)

Andrea20.I jas sum 26 nedela i 3 dena i nosam 2 bebinja.Ne mi e nisko, mi go izmerija grloto na matkata i dobro e, ama i jas osekam tezini vo dolniot del na stomakot.I kazav na doktorkata i mi rece da si kupam pojas za trudnici i koga setam ama samo koga setam da go nosam.Probaj ako sakas i ti so pojasot.Inace jas ne sum go kupila, kosta 1900 denari i nekako ne mi se davaat tolku pari, ama ke vidam ako mora, mora.

dve bebusi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.1.2012 17:07:33)

margos normalno e nie so dve bebinja ednoto da e nisko nemaat mnogu prostor za razlika mamickite sto se so edno i jas go osekam ednoto mnogu nisko duri koga ke me klocne silno mislam daka ke ispadne[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image].inaku jas non stop sum vo krevet a i serkllaz imam napraveno pozz

mama toci -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.1.2012 21:25:39)

Margos,i jas vo sestiot mesec imav bolki vo dolniot del od stomakot i custvuvav golema tezina koga se dvizev,nosev pojas i mnogu mi pomogna.Sega go pobarav i na nego pisuva firma ok *made for Spil-golemina xl.Zborot mi bese ako ti treba takov.mozam da ti go pozajmam,i jas go kupiv 1900 den,a malku vreme se koristi.Pisi mi ako mozam da ti pomognam

margos -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.1.2012 22:16:41)

fala ti mnogu, mama toci, se rasprasav po drugarkive i najdov kaj edna treba da mi go dade.uste ednas fala ti mnogu.Pozdravce

mama toci -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.1.2012 0:45:49)

nema problem,ako na nekogo mu treba,stojam na raspolaganje

margos -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.1.2012 11:08:27)

Moze li nekoj od vas da mi pomogne, kade mozam da najdam iskustva okolu skrien seker.Vcera bev i mn. me uplasija.Na pocetetok mi bese 5 vrednosta, a posle sekerot i vodata i 1 saat cekanje se kaci do 9.2, a kako sto vidov treba da bide do 7.8.Utre treba da se vidam so endokrinolog i mn. sum uplasena

arh_diz -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.1.2012 11:16:31)

http://www.ringeraja.mk/forum/m_8757/mpage_1/key_/tm.htm tuka mozes da procitas za dijabetes vo bremenosta

dve bebusi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (30.1.2012 16:40:42)

zdravo margos sto napravi se nadevam se e ok pozz i pisi

margos -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (30.1.2012 21:59:26)

dve bebusi, bev na endokrinolog i mi rece nisto strasno, da jadam pomalku blago i testenini, i da proveram Xba1c(hemoglobin a1c), taka mislam deka e.Ako toj e nad 6,5 da mu se javam, a ako ne e da si teram so pomalku blago i testenini i nareden mesec pak da go proveram sekerot.Pozdrav

dve bebusi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (31.1.2012 13:40:01)

dobro e margos stom ne e strasno ke vodis red na ishranata i se ke bide ok.Jas sega vo cetvrtok odam za skopje na gak imam zakazano za skrining kaj dr.jadranka i se nadevam se da bide ok inaku sinoka pak mi se javija nekoi bolki vo polovinata ama za sreka so ginipral mi pominaa mnogu me faka strav do koga so tie kontrakcii da vlezav vo 28 nedela potoa po drugo e a imam uste 3 nedeli golem pozz

margos -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (31.1.2012 13:58:07)

dve bebusi, ne se sekiraj, jas postojano imam bolki i vo nozete i bockanja vo stomakot i sekakvi bolki, i mislam deka ke gi imam do kraj, a valjda e i normalno pa osobeno za nas so dve bebinja.Stalno koga imam bolki se sekiram i naredno odenje koga ke mi kazat deka se e vo red, se opustam i gledam deka se normalni bolkite.Ti pies ete i nekoi apcinja , jas prvpat slusam za tie i ne znam ni za sto se.Pred nekoj den dignav panika, me bolese od preponite pa se nakaj karlicata levo i desno.Bolkite traeja 4 saati, ne mozev na noze da zastanam, i od strav otidov, me pratija na kontrakcii, ama nisto nemase.Isto taka bese od prilika 25 nedela.Taka sto ne se sekiraj i ke vidis se ke bide vo red koga ke dojdes na pragled.Jas od utre vleguvam vo 28 nedela ili kako nekoi sto racunaat 27 nedela i 1 den.Pozdrav.

margos -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (31.1.2012 14:05:05)

dve bebusi, zaboraviv da te prasam, dali ti predlozija da odis na transfuziologija za D-Dimeri? Mene maticniot mi rece da odam, a vo Sistina doktorkata mi vika da ne 'rckam tamu kaj sto ne mi e rabota, normalno bilo da bidat pokaceni, a osobeno so 2 bebinja.Pa mene mi e malku vo misla toa.A od druga strana pa ova so sekerot i D-Dimerite e nekako vo poslednive 2 godini aktuelizirano i samo ne opteretuvaat so takvi raboti.Vo vrska so sekerot, do sega si jadev mn. ovosje, a sega zaradi seker i takvite ispituvanja, treba da brojam samo po 2-3 ovosja dnevno, i mn. se nerviram.Treba i da pesacam, a mene mi e malku strav i gledam poveke da odmaram a i jas imam sirklaz naraveno

dve bebusi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (31.1.2012 14:08:02)

vcera jas bev kaj maticnata za brisevi  ne me gledase na eho ama mi rece dobro e grloto na matkatas e zatvoreno konecot dobro drzi i vcera sto malku poveke se razodiv preponite i kolkovite mi bea kako skapani i me bolea ama toa e so nemam cirkulacija oti non stop lezam.dali ti kazaa koga ke imas polni 28 nedeli da ja primis inekcijata za zreenje na plukata na bebcinjata,mene mi rekoa deka mora da ja stavam vo 28 i 32 nedela

margos -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (31.1.2012 14:13:54)

dve bebusi, sega vidov deka pogore imas napisano za D-Dimerite, zosto te pratile tolku rano da ispitas? i ne mi e jasno, kako ti zemaat mikrobioloski brisevi koga imas serklaz i zosto da imas baketrija? mene otkako mi go napravija sirklazot mi rekoa 2 pati nedelno da se prskam so Octenisept, kolku pomaga ne znam.

margos -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (31.1.2012 14:16:31)

eve sega i toa prvpat go slusam od tebe, ne mi spomnale takvo nesto a na pregled sum duri za 2 nedeli znaci koga ke vlezam vo 29 nedela ili 28 i 2 dena.Ke ja prasam togas doktorkava, togas treba da primam i inekcija za Rh faktorot, zatoa sto sum 0-.Prvata ja primiv koga pravev amniosinteza a sega ke mi stavi uste edna.

dve bebusi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (31.1.2012 14:27:29)

obavezno da i reces zatoa sto nie so dve bebcinja sekako ne odime do kraj na cela bremenost tie bile ubavi zatoa sto i da dojde do predvremeno poroduvanje so inekciite mu se otvatrale belite drobovi i da mozat sami da disat 

AneLav RR -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (31.1.2012 18:30:40)

А во која недела ќе треба да ја примам инекцијата за развој на белите дробови?Јас утре одам на клиника па арно ќе биде да си прашам.

dve bebusi -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.2.2012 10:50:03)

margos pravev ismituvanja na D-Dimeri toa obavezno tocno e toa deka se pokaceni no znaat da otidat mnogu visoko jas primav kleksani 10 i mi se normaliziraa zatoa sto toa se mere za cirkulacija na krvta i ako se nakaceni ne mu odi dotok na krv na bebcinjata i nemaat dovolno kislorod a toa moze da dojde do kontrakcii pozz

Страница: <<   < Претходна страница  62 63 [64] 65 66   Следна страница >   >>