Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 20.1.2013 0:48:22
Mia malecka
Немај гајле, мене исто така ми беше тој период, може и порано и до подоцна ми траеше. Еве сега сум 36, уште бешиката ме боли, сега нормално е свртено и нема бодежи. Се тоа е нормално. Поздрав.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 20.1.2013 1:14:38
anailisav
fala mila,a togas osekase li istovremeno i pritisok na besikata,bidejki mene i kako da me tera da idam vo wc?blagodaram uste ednas,me smiri malku,isplasena bev.pozdrav4e
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 20.1.2013 7:13:25
Mia malecka
Da, da i pritisok vrz besika i mokrev mnogu cesto. Poradi toa mokrenje mi se ostetila sluzokozata na vaginata i eden den vo wc gledam krv posle brisenje i toa cela lokva. A bev 25 nedela. Ispaniciv normalno i pravo na ginekologijs. Koga me pregleda eden doktor vika ama ti si izgrebana, ova e nadvoresno podole od usnite na vlez vo vag. Jas mu kazav deka mokram mn cesto i bas vo toj polaa saat kaj nego dva pati mi se soide. Toj vika sto e ova tolku mocanje hehe. Demek me prati da napravam urinokultura, nemav nisto i nisto ne mi prepisaa za pienje samo uvin caj i brusnica. Taka mi podpomina. Probaj so caevi ana dodeka ne smeni bebeto poxicijs ke imas maka. Pozdrav i se nadevam ti pomognav.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 20.1.2013 12:16:06
slavicav
Jas od vitamini pijam mamavit,magnezium i vitamin c isto kako i prvata bremenost.Isto i jas pochesto mokram vo ovoj period polni 14 ned i togash chustvuvam pritisok vo dolniot del od stomakok,mislam deka e normalno toa.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 21.1.2013 16:31:39
SREKNA M
ZDRAVO NA SITE.Da vi kazam bev na 4d eho i se e vo red so bebeto si go vidov i sega sum mnogu srekna. SO raceto si go pokrilo liceto i doktorot veli se krie,se srami.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 21.1.2013 17:32:53
Veneraa
13 недела сум и 6 дена, веќе 14 значи, денес осетив некоја болка во грлото, некој народен лек препорачајте или некои таблети на природна база. Ако веќе имам поголеми болки ќе одам на лекар ама незнам дали е препорачливо да се пијат лекарства
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 21.1.2013 20:20:11
bebuv4eto
venera probaj pijaj mnogu caj mozes od prepecen seker i margarin, potoa limonada i med so propolis ama od onaj propolis bez alkohol jas imav ne pripremen surov i si rendav vo medot... inace ako treba da pijas lekovi ne e strasno jas po druga pricina poradi bakterija na brisovite pijav augmentin vo 15 nedela potoa ampicilin vo 17 nedela i sto da ti kazuvam.... i najtragicno bakterijata si ostana,.. ali ova kaj tebe e grloto i e nastinka pretpostavuvam site ne fati toj virus ne se sekiraj ke pomine.... a sega ovde ke go postavam i moeto prasajne, pred malku go pisav vo ispituvajna za vreme na bremenost no i ovde ke go postavam da vidam sto misllite... Imav problem so nisko nosejne na bebeto i dosega mi bea napraveni prilicno mnogu eha 7 vkupno od koj poslednoto eho i toa 4 d mi bese pred skoro 2 nedeli na tocno 21 nedela, e sega me faka strav da odam na skrining sto trebase po pravilo vo 22 nedela da ne dojdat mnogu eha na kratko vreme. bas ova posloednovo eho koga go pravev go gledavme bebeto kako e na kogo lici :) i koga zavrsi ehoto mu velam na doktorot dali ova bese skrining i mi veli ne ...treba pak da dojdis aman si rekov sto e ova zar ke odam sekoja nedela ... zar ne vide se, polasaat me pregleduvase mu vidovme glavce stomace srcence licence,, i sega stvarno se prasuvam da odam li pak za t.n skrinig ili toa e isto 4 d eho i me vikaat pak samo za pari?? aj ve molam pomognete so mislejne ...a i plus trebalo vo 23 nedela da odam i kaj eden drug doktor za da mu go vidi srceto, site odele kaj nego, i sega ako pojdam na skrining i ako pojdam i za srcevo znaci vo rok od 2 nedeli ke mi se soberat 3 eha, a 9 vkupno za 23 nedeli hmmm stvarno me faka ludilo p.s izvinete za dolgiov post
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 23.1.2013 23:46:38
Mia malecka
Ne, bebuv4eto, voopsto ne e stetno ehoto za bebeto, zatoa ne grizi se voopsto. Ne znam kade odis na kontroli, no na GAK skrining e 550 denari so plav karton. Te gleda samo eden doktor, a najvazno od se e sto pravi dopler na krvni sadovi okolu srceto i detalna analiza na srceto (komori, pretkomori itn...) Ova e mnogu vazen pregled i ti preporacuvam da odis bez razlika kade ke odlucis.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 24.1.2013 9:44:18
Sajna
Jas napraviv PRISCA ehoto bese super dimenziit se normalni , krvta pokaza isto super rezultati low risk 1: 10000 vo AVICENA pravev ... ima li nekoj vo AVicena praveno kakvi bea vasite rezultati?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.1.2013 22:08:48
anailisav
kako ste? nie sme dobri,fala mu na Gospod,eve od denes vlegovme vo 26 nedela,se nadevam da isterame vaka i do 40nedela. me maci samo vaginalniot iscedok i pokraj vginaletite sto gi koristev ne mi pomina,no sepak ke izdrzime se sto treba samo da e se vo red so bebuskata guki do site i
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.1.2013 23:35:10
Simona_k
anailisav срце јас од 23-26 недела имав таков исцедок,не ставав таблети прочитав дека чај од брусница е убаво за него па пиев една недела и ми помина Пробај не е штета пиј 2-3 пати на ден и пиши за 3-4 дали има подобрување поздрав се надевам и тебе ќе ти помогне
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.1.2013 14:35:01
anailisav
fala duso,pijam caj od brusnica no ovoj sto go imam doma e so samo 20% brusnica,ke se potrudam da najdam denes nekoj sto ke sodrzi poveke brusnica,i ke pijam redovno,vaka si piev koga mi tekne,ama stom velis deka moze da pomogne ke probam pa ke vi kazam. pozdravi puno
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.2.2013 22:39:23
bebuv4eto
zdravo, jas konecno se resiv da odam na skriningot , pojdov odrucekva i si go gledavme bebuv4eto saat i poveke, se e super, dr veli mnogu e pametno znae deka go snimame i se krie celo vreme racinata mu bea na liceto, od 120 sliki na nekolku samo se pokaza i pak so raceto na muceto:) dusice slatko, inace mnogu se izraduvav koga slusnav deka se e ok deka si odgovara tocno na gn, testisite mu bea veke spusteni i si go prcese kureto pak :) sekoe eho ni se pokazuva ama liceto si go krija :))) isto taka dr mi kaza vika super e i so racinata go drzi ispraveno i rasireni mu se, i vika nedaj boze kaj bebinata so imaat cerebralna paraliza ku bile pocesto vo tupanica, svitkani a kaj zdravite bebijna mu se rasireni i toa e so zapamtiv od informaciite, mi kaza da prodolzam so multivitaminite i magneiumot, no se zagrizivme pritisokot mi bese visok verojatno od vozbuda, prvo 140 so 70 a posle se kaci i na 160 so 80 i po tret pat pak isto i mi prepisa metil dopa da pijam po potreba i da meram pritisok 3 pati dnevno, i isto taka mi zaokruzi mnogu raboti da proveram utre vo laboratorija od glikemija trigliceridi mokraca serumsko zelezo i slicno i da vidime sto ke pokazi...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 2.2.2013 17:45:08
Simona_k
бебувчето,мене првото бебувче така ми се криеше ама го изедов откако е родено кога се роди си помислив кај ќе се криеш сега А сега второво и јас долго го гледав на скринингот и рачињата му беа покрај лицето имам топ фотка си го гледам стално ми се исполни срцето сега кога одам на ехо не сум толку возбудена не се гледа она што сакам да го видам
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 5.2.2013 14:26:19
princessa
ima li nekoj sikustvo so pienje na merz specijalnite drazei vo vtoro tromesecje? Sakam da prodolzam da gi pijam a neznam dali se stetni za bebeto. Citav vo upatstvoto sto sodrzat no pretezno se vitamini.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 5.2.2013 14:33:04
dostickage
Ne ti treba Merz Special, zemaj si multivitamini za trudnici. Vo niv ima se sto sodrzi Merz Special. Inaku jas sum gi piela i ne se gleda rezultatot za mesec dva. Treba podolg period da se zemaat i plus teraat na jadenje zasto se baziraat na B complex.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 7.2.2013 15:40:43
princessa
a be kaj ste trudnici, nesto ic ne ste aktivni ili ne ostana nikoj tuka...da ne otidovte u 3 teto tromesecje? Ajde dajte da pozboruvame, do kaj se mesinjata?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 7.2.2013 17:27:34
temjanuska2
princeza moeto mese e mnogu golemo se zaboravam da go izmeram obemot ama koga ke najdam vreme ke go izmeram sakam za mene da si znam a tvoeto kolkavo e
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 7.2.2013 18:34:09
princessa
kaj mene uste ne se poznava mnogu, rano mi e, tek 18ta nedela sum . 87cm mi e , pred tri nedeli mi bese 85cm. . Ama od nareden mesec ke pocne da se poznava, taka mi bese i so prvoto bebe.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 7.2.2013 21:17:55
Sajna
Jas da vi kazam ovaa bremenost mi e vtora i mnogu porazlicna od prvata, so prvoto mese pocna duri vo 6 mesec da mi se poznava a sega sum 15 nedela a meseto mi e celo napred i site mi vikaat "da ne si poveke trudna?"