|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  96 97 [98] 99 100   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
7.2.2013 21:22:13   
anailisav
dragi user posted image jas zaminav vo 3 tromesecje,vo vtornikot vlegovme vo 27 nedela,zdravje so Gospod napred se nadevame do kraj da isterame kako sto treba.
pozdrav4e do site vas i ve c ekam vo 3 tromesecje da spodeluvame,daj Boze,ubavi vesti.
inaku naseto user posted image e devojce potvrdeno ni e na poslednata kontrola i fala mu na Gospod dobro si napreduva,samo sto ne e zavrteno dobro,so gazeto e dolu,no kako i da e neka e se vo red da ni se rodi zdravo i zivo se ke istrpime.
guski do site user posted image i user posted image
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 2426
7.2.2013 23:08:59   
slavicav
Eve sme i nie,vo mesheto ne sme golemi,edvaj se poznava.Napraviv amnio i sega chekame rezultati se nadevam ubavi.

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 2427
7.2.2013 23:42:45   
Nate76
Da vi kazami jas sum 15+3 nedela i pocna ubavo da mi se poznava stomakot kako poslednive nedela dena da mi porasna poveke, prva bremenost ama mozebi zatoa sto se bliznaci zatoa user posted image Sledniot cetvrtok sim na kontrola i edvaj cekam user posted image

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 2428
8.2.2013 10:51:49   
princessa
neka e so sreka pa ajde za nekolku nedeli ke se sretnemeuser posted image . Jas sum 18ta nedela i mi rekoa deka e momce, prvoto mi e zensko. Sega treba se da menuvam na novouser posted image . Mnogu sakav i jas uste edno dunde ama aj ke si se ponadevam uste malku, moze ke se smenat rabotite na naredniot skrining vo 22ta nedela. Ama kako i da e najsrekna ke sum na svet se da e vo red. Jas sum izrasnata so sestra i zatoa taa pusta zelba za uste edno devojce.
ИЗВОРНА ПОРАКА: anailisav

dragi user posted image jas zaminav vo 3 tromesecje,vo vtornikot vlegovme vo 27 nedela,zdravje so Gospod napred se nadevame do kraj da isterame kako sto treba.
pozdrav4e do site vas i ve c ekam vo 3 tromesecje da spodeluvame,daj Boze,ubavi vesti.
inaku naseto user posted image e devojce potvrdeno ni e na poslednata kontrola i fala mu na Gospod dobro si napreduva,samo sto ne e zavrteno dobro,so gazeto e dolu,no kako i da e neka e se vo red da ni se rodi zdravo i zivo se ke istrpime.
guski do site user posted image i user posted image
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2429
8.2.2013 11:59:39   
temjanuska2
princesa i jas go izmeriv 84 sm a 20 ned sum ,malku pogolemko e od sto treba posto mi e prvo ama neka raste samo :)

Непосредна врска до пораките: 2430
8.2.2013 13:18:35   
angelce83
Ringerajki kje moze li nekoja da mi kaze od iskustvo, sega sum 20nedela i za 2nedeli treba da go pravam 2skrining eho na vnatreshni organi, zakazav vo Sistina kaj Dimcev. E sega prasanjeto mi e bidejki toj neli se pravi od 22-24nedela, jas kako sto zakazav mi doaga vedenas denta koga vleguvam vo 22nedela togas da go pravam, dali e rano treba da go prezakazam pregledot ili e ok? Ve molam pisete ako znaeteuser posted image

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 2431
8.2.2013 14:08:13   
anailisav
angelce 83 ne se sekiraj voopsto ok si e terminot,toj skrining moze da se pravi posle 20nedela i zatoa uzivaj i ne mu ja misli,daj Boze samo se da e vo red.
princessa duso kako sto velis samo neka bide se vo red ,a polot sekako i ne e najvazen,znam kolku e ubavo da se ima sestra bidejki i nie sme 2 sestri i nema nisto poubavo od toa,no zdrav je samo neka bide se kako sto treba najsrekni ke bideme.
so lesno neka ni e na site
pozdrav4e do site vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 2432
8.2.2013 14:47:21   
princessa
angelce83 skriningot za organi se pravi od 19-22 nedela, mene taka mi pisuva vo majcina kniska. I mene mi se paga da go pravam vo 22 nedela, bas si e na vreme, uzivaj i da stiskame palci se da e vo red na toj skrining posto toa e final diagnostic veke i mozat mnogu raboti da se vidat.

Непосредна врска до пораките: 2433
11.2.2013 11:15:55   
angelce83
Fala vi mnogu anailisav i princessa, znaci terminot e ok, samo uste da pominam kako sto treba da kazat deka se e ok, togas moze malku da se opustam user posted image a i da pocnam da kupuvam za bebcetouser posted image Mnogu sakam da kupam nesto vaka koga setam po prodavnici, no si vikam uste ovoj pregled da pomine da bide se ok, pa posle mozeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2434
11.2.2013 14:58:10   
Фиданче
Super ti e zakazan skriningot, jas go pravev kraj na 21 nedela. E posle toa mi zakazaa za 3 nedeli kontrola za srceto zosto togas se razvivalo pa da se proveri, Vo privatnite kliniki obichno ne odat zosto pak ke ti zemat 3000 a i site d-r ne ti zakazauvaat, jas bev vo Gak i super gledaat zosto imaat novi aparati. Mene mi reche d-rkata vo Gak za srce najdobar e nekoj d-r specijalist sto e vo sistina, ama neznam koj user posted image toj sto ke rekol sigurno e 100%. Pozdrav i so lesno !!!user posted image

Непосредна врска до пораките: 2435
11.2.2013 17:35:22   
temjanuska2
Angelce 83 i jas veke 4 ned so seta dusa go cekam utresniot den da pomine skriningot da slusnam deka se e ok i jas da pocnam da kupuvam za bebusot.Mozebi e rano no srce ne me trpi sakam nesto da mu kupam user posted image

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 2436
11.2.2013 18:48:41   
slavicav
Skriningot se pravi od 19 do 22 bedela,mene mi rekoa deka najubavo se gledalo vo 22 nedela pa i jas sakam togash da odam.A kade ke go pravite kaj matichniot ako ima 4d,na gak ili???

Непосредна врска до пораките: 2437
11.2.2013 18:54:27   
temjanuska2
jas sum 21 ned i skriningot ke go pravam na gak,nesakav kaj maticniot posto vo drzavna d-rite imat pogolemo iskustvo,pa taka da so gospod napred utre odam pa ke vi pisam kako pominav user posted image

Непосредна врска до пораките: 2438
11.2.2013 20:30:30   
princessa
i jas edvaj cekam da dojde skriningot....vo 19ta nedela samo sto vlegov, za tri nedeli imam termin, duri vo 22 nedela. Ajde te cekame utre da pisesuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2439
12.2.2013 9:37:46   
angelce83
Jas planiram da pravam kaj Dimcev vo Sistina, pa kje vi kazam kako kje pominam- se nadevam deka se kje bide vo red
user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2440
12.2.2013 13:32:30   
majka na eva
и јас сум во 16та недела од бременоста,ама планирам овие денови да се јавам за да закажам за скрининг за еден месец.во првата бременоста бев кај Органџиски на приватно,а и сега ми е во план таму...со 1000ден ми излегува поскапо,ама бидејќи сум од радовиш да доагам во скопје,па по пат ке се измалтретирам,па гужва во болница и овојпат таму...

Непосредна врска до пораките: 2441
12.2.2013 15:25:48   
slavicav
Jas moram da gi chekam rezultatite oa amniosintezata bi trebalo da bidat gotovibash za 3 nedeli pa najverojatno ke odam na gak.Tuka da ve prasham neshto,dali imate bolki vo dolniot del od stomakot pri sednuvanje ili pri stanuvanje,taka nekako pri pritisok???user posted image

(Одговор на членот majka na eva)
Непосредна врска до пораките: 2442
12.2.2013 16:11:18   
majka na eva
чувствувам некои мали болки ама мислам декА е нормално такво нешто.и со ева ми беше така па ништо страшноuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2443
13.2.2013 10:04:05   
temjanuska2
jas pisav i vo temata ispituvanja ama i tuka ke pisam.Iskreno malku sum razocarana od vcerasniot skrining,ne deka mi rekoa neso loso naprotiv se bese dobro verojatno poveke od toa sto jas cekav 4 ned( plus da ve potsetam na priska 2 mi izleze zgolemen rizik od down-sy ) i bev malku povozbudena. Doktorkata bukvalno nisto ne mi kaza ,samo mrmlase ova ona da da .. se e vo red samo za 3 ned dojdi da go videme srceto ne se gledalo ubavo bebceto bilo loso svrteno user posted image .I kazav za priska2 i taa bile razlicni ispituvanja so skriningot mi rece samo, ne bil tocen ,samo 70 % i nisto poveke ni dali ima sansi da rodam so down dali da odam na dr ispituvanja bukvalo si premolce.Iskreno mozebi e do mene mozebi jas premnogu ocekuvav da kaze da zbori neznam,i sega se mislam dali da odam vo sistina???user posted image

(Одговор на членот majka na eva)
Непосредна врска до пораките: 2444
13.2.2013 10:25:39   
temjanuska2
zaboraviv da ve prasam dali znaete na koj forum na prasanjata odgovarase doktorka od sistina mislam ako ne se lazam,pred nekoe vreme slucajno najdov a sega koga mi treba ne mi teknuva user posted image epten sum zaboravena

Непосредна врска до пораките: 2445
13.2.2013 10:41:49   
princessa
temjanuska2 d-rkata dobro ti rekla za prisca i mene mi rekoa isto deka toj triple test sto se pravi izmegu 16-18 nedela ima verojatnost od 70% i deka mnogu zeni so zgolemen rizik da rodat dete so daunov nakraj rodile zdravo dete. Jas ne ni pravev prisca ni vo prvata bremenost nitu sega. A ako ti rekle deka se e vo red opusti se malce, a d-rite se takvi ne zboruvaat mnogu, jas na toj mojot zborovite od usta so klesti mu gi vadam,, ama zatoa za ultrazvuk e ekspert ovde. Ako d-rkata e dobra vo svojata rabota sigurno ne te izlazala a veke ako ne i veruvas odi da pobaras vtoro mislenje. Site kopneeme da rodime zdravo dete, gospod neka gi slusne nasite molbi.
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2

jas pisav i vo temata ispituvanja ama i tuka ke pisam.Iskreno malku sum razocarana od vcerasniot skrining,ne deka mi rekoa neso loso naprotiv se bese dobro verojatno poveke od toa sto jas cekav 4 ned( plus da ve potsetam na priska 2 mi izleze zgolemen rizik od down-sy ) i bev malku povozbudena. Doktorkata bukvalno nisto ne mi kaza ,samo mrmlase ova ona da da .. se e vo red samo za 3 ned dojdi da go videme srceto ne se gledalo ubavo bebceto bilo loso svrteno user posted image .I kazav za priska2 i taa bile razlicni ispituvanja so skriningot mi rece samo, ne bil tocen ,samo 70 % i nisto poveke ni dali ima sansi da rodam so down dali da odam na dr ispituvanja bukvalo si premolce.Iskreno mozebi e do mene mozebi jas premnogu ocekuvav da kaze da zbori neznam,i sega se mislam dali da odam vo sistina???user posted image

Непосредна врска до пораките: 2446
13.2.2013 11:32:57   
princessa
i na mene toa mi se slucuva duri i koga naglo ke se svrtam dodeka lezam. Normalno e izgleda stom na mnogu ni se slucuva. A jas ama sum zaboravena, ne mi teknuvaat nekoi stvari i si vikam koga bev trudna prviot pat mi se slucuvase li toa?user posted image user posted image user posted image user posted image . Ama toa e milicki moi na se se zaboravalo ete koga ke dojde bebce.
ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Jas moram da gi chekam rezultatite oa amniosintezata bi trebalo da bidat gotovibash za 3 nedeli pa najverojatno ke odam na gak.Tuka da ve prasham neshto,dali imate bolki vo dolniot del od stomakot pri sednuvanje ili pri stanuvanje,taka nekako pri pritisok???user posted image

< Поракaта ја уредил princessa -- 13.2.2013 11:33:36 >

Непосредна врска до пораките: 2447
13.2.2013 11:35:05   
moe_bebe
zdravo na site mamicki. eve i jas da se nadovrzam so temava,jas i mojot bebus ja terame 17 edela i sega za sega dobro ni odi.jas sum super deneska bev na kontrola isto i mojot bebus e dobro,seuste neznam sto ke bide masko ili zensko ama zamene sosema nebitno.meseto veke pocna se poveve i poveke da raste i edvaj cekam da se porodam.ovaa mi e prva bremenost i ne sum tolku mnogu iskusna o se adevam se ke bidi dobro poz da site mamicki :D

Непосредна врска до пораките: 2448
13.2.2013 14:06:24   
temjanuska2
fala za utehata princeza user posted image ne deka ne i veruvam na d-rkata verojatno jas premnogu ocekuvav.I jas znam mnogu sto imale zgolemen rizik na priska2 a potoa rodile zdravo dete,ama barem nesto da recese.Ustvari koga ke razmislam podobro ako bese nesto strasno samata ke me upatese nekade .Ajde sega brzo ke dojdat 3 ned pak ke odam i na GAK i kaj mojata meticna i se nadevam ke bide se ok,jas sum veciti optimistuser posted image

(Одговор на членот moe_bebe)
Непосредна врска до пораките: 2449
13.2.2013 22:38:14   
iviv
Zdravo rr-ki eve i jas da se prefrlam vo vtoroto tromesecie posle edno golemo premrezje za mene i moite bebinja sega sme dobri deneska bevme kaj prof Adamova i odlicno se razvivaat inace se dve bebinja (borci na mama) user posted image po pat na IVF sega sme 13 nedela i 3 dena

Непосредна врска до пораките: 2450
Страница:   <<   < Претходна страница  96 97 [98] 99 100   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  96 97 [98] 99 100   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?