RE: Стерилизација на приборот за бебе (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Ikana -> RE: Стерилизација на приборот за бебе (19.2.2013 18:03:31)

Во ДМ дрогериите имаш специјален сјај за садови бебешки на НУК. А зошто уште ги превриваш? Не се препорачуваат средства против бигор, освен неколку капки лимон или оцет во водата која ги вариш. Не знам колку месеци имате, ама после 6 месеци слободно можеш со врела вода од чешма и со бебешки сјај да ги миеш, а имаме тука и мајки кои од прв ден само со врела вода и сјај ги мијат садовите бебешки.
И те молам не ставај средства против бигор во водата тоа е исто ко со прашак за перење или пулирапид да си му ги измила садовите на бебето[sm=smiley36.gif]
Капка оцет или лимон, запамти!!!!

Felly RR -> RE: Стерилизација на приборот за бебе (26.9.2015 12:21:15)

Ние немаме многу прибор, сега за сега, само едно шишенце за чај, и две цуцули лажливки. Ги превривам на неколку дена, и добро што ја отворив темава, да се потсетам за бигорот[sm=smiley36.gif] зошто скрос побелени ги вадам.
Оцетот може било каков, или најдобро јаболков? И треба уште на почеток да ставам, или кога ќе зоврие водата да капнам?

deluxe -> RE: Стерилизација на приборот за бебе (26.9.2015 15:00:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Ние немаме многу прибор, сега за сега, само едно шишенце за чај, и две цуцули лажливки. Ги превривам на неколку дена, и добро што ја отворив темава, да се потсетам за бигорот[sm=smiley36.gif] зошто скрос побелени ги вадам.
Оцетот може било каков, или најдобро јаболков? И треба уште на почеток да ставам, или кога ќе зоврие водата да капнам?

FellyRR mozes na pocetokot da stavis nekolku kapki alkoholen ocet(bel) ili nekolku kapki sok of limon.Jas koristev limon,bidejki doma ne koristime alkoholen ocet,so vinski mislam deka nema efekt....Zatoa zamena ti e limonot.

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]