baby_bump -> RE: Паричен надоместок (24.3.2011 13:38:17)
|
Не се согласувам со тебе од причина што секој официјален документ, треба да има точни податоци за лицата на кои се однесува, бидејќи во спротивно нема да биде валиден и ќе наведува на погрешни заклучоци. Друго, мислам дека фондот не го интересира дали детето е посвоено или не бидејќи правото за породилно боледување ги следува и родителите на посвоени деца исто како и останатите родители, ако ги исполнуваат условите според законот за породилно боледување, па и нема потреба да ги прашуваат родителите дали е или не е посвоено детето. Исто така мислам дека законот за посвојување, сепак го гарантира правото на дискреција при посвојување. Впрочем, се јавив во централата во Ск и лицето со која разговарав, беше прилично вознемирено од мојата информација, бидејќи ми објасни дека постојат повеќе опции при изготвувањето на овие документи, но треба да се чекираат или отчекираат зависно од случајот и разговорот се заврши со ветување дека ќе ги проверат решенијата кои се изготвуваат за целата република и ќе ја поправат настанатата грешка. Што ако детето е навистина посвоено и на ваков начин дознае за тоа? и обратно ако еден ден ме праша мамо јас сум посвоен/на?
|
|
|
|