|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
16.2.2012 11:40:24   
stojanoskad
molam za odgovor,dali nekoj znae dali ima isplata za noemvri?

(Одговор на членот Ina11)
Непосредна врска до пораките: 1526
16.2.2012 14:01:29   
miana
dali znae nekoj da mi kaze kako se isplatuvaat sredstvata za porodilno boleduvanje,odnosno kolku procenti od platata se isplatuvaat???

(Одговор на членот stojanoskad)
Непосредна врска до пораките: 1527
16.2.2012 14:07:39   
Ljubovce
Jas mislam deka e 100 % plata za porodilno,mada seuste ne sum zemala eve veke 6 meseci ama mislam deka e 100,e sega mene ne mi e jasno dali toa sto bev na patoloska 4 meseci ke igra uloga da mi bide isplatata poniska?

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1528
16.2.2012 14:37:04   
Luci
Се изнапишував и ми се исклучи компјутеротuser posted image Доколку последните 12 месеци пред да ви се отвори породилното сте земале иста плата тогаш ќе имате ист износ, значи ако сте земале 20.000 и породилното ќе ви биде 20.000. Е сега, ако сте имале различен износ на плати во текот на последните 12 месеци тогаш ќе земете просек од сите нив, соберете го вкупниот износ од сите 12 плати и поделете го со 12user posted image Патолошката исплата јас не сум сигурна, но мислам дека е 80%

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 1529
16.2.2012 19:54:41   
Anonimen
Stojanoskad za Noemvri odamna e isplateno,poslednata isplata bese za Dekemvri,no mozebi treba da si prasas dali kaj tebe na rabota redovno plakaat pridonesi.A ako seuste voopsto ne pocnale da ti go isplakaat porodilnoto togas znaj deka od koga ke podneses dokumenti obicno se ceka okolu 3 meseci do prvata isplata.Od kade si?

(Одговор на членот stojanoskad)
  Непосредна врска до пораките: 1530
16.2.2012 22:58:05   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Се изнапишував и ми се исклучи компјутеротuser posted image Доколку последните 12 месеци пред да ви се отвори породилното сте земале иста плата тогаш ќе имате ист износ, значи ако сте земале 20.000 и породилното ќе ви биде 20.000. Е сега, ако сте имале различен износ на плати во текот на последните 12 месеци тогаш ќе земете просек од сите нив, соберете го вкупниот износ од сите 12 плати и поделете го со 12user posted image Патолошката исплата јас не сум сигурна, но мислам дека е 80%

mislam deka od pred nekoe vreme i patoloshkata e 100% ama ne sum sigurna...ako ne e togash sigurno e 90%

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1531
17.2.2012 1:04:07   
jagodica
Zdravo mamicki user posted image Sakav da ve prasam edno prasanje mozebi ne e za tuka ama ke go napisam . Porodilnoto boleduvanje mi zavrsuva krajot na mart .Moeto prasanje e " za da mi se prodolzi porodilnoto t.e. da bidam na patolosko boleduvanje sto treba da pravam dali treba ginikologot ili maticniot na deteto da mi postavi dijagnoza pa posle na komisija ili kako "??? A znam deka na komisija mn tesko se vrvelo t.e. ti odobruvaat
Dali nekoja od mamickite znae nesto vo vrska so ova i ako znae neka mi pisi
fala i pozdrav

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1532
17.2.2012 11:32:23   
Anicka82
Patoloskata e sigurno 80%,

Непосредна врска до пораките: 1533
17.2.2012 11:47:28   
Cipi Ripi
Да ве прашам, како можам да дознаам кој ми пушта пари на сметката а да не морам да одам до банка? Мозе ли тоа преку интернет, или да го пратам мм дали ке му кажат или нема да му кажат пошто мора лично? Јас чекам пари од патолошка за октомври, пред еднанедела имав 25оо на сметката и ги извадив,кога вчера гледам 9000. Ама пак нешто не ми е рачуницата на место. Ако знае некој нека ми објасни како ги пуштаат паритеuser posted image

(Одговор на членот Anicka82)
Непосредна врска до пораките: 1534
17.2.2012 15:49:46   
strelec 8
prvo da kazam deka pataloskata bremost za novi baranja e 70 % os 1 fevruari

i vtoro i ubava vest pustija pari i do vtornik mora da se ima na smetkata(a moze i vo ponedelnik ako pominaa preku trezor denes)

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 1535
17.2.2012 16:56:50   
Anonimen
Strelec 8 ako dobro razbrav,pustija pari za mesec Januari?Te molam ako e taka,vazi za site gradovi ili?Blagodaram.

(Одговор на членот strelec 8)
  Непосредна врска до пораките: 1536
17.2.2012 18:08:56   
mamatea
strelec8 sakam da znam zosto isplatata na nega na dete e so eden mesec zakasnuvanje od porodilnoto
jas na pocetokot na mesecot zedov samo za dvadena od dekemvriporodilno a ostatokot mi e nega na deteke go zemam ponedelnik ili vtrnik

Непосредна врска до пораките: 1537
17.2.2012 19:07:51   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

Zdravo mamicki user posted image Sakav da ve prasam edno prasanje mozebi ne e za tuka ama ke go napisam . Porodilnoto boleduvanje mi zavrsuva krajot na mart .Moeto prasanje e " za da mi se prodolzi porodilnoto t.e. da bidam na patolosko boleduvanje sto treba da pravam dali treba ginikologot ili maticniot na deteto da mi postavi dijagnoza pa posle na komisija ili kako "??? A znam deka na komisija mn tesko se vrvelo t.e. ti odobruvaat
fala i pozdrav

Bas taka jagodica..kje mora maticen )pedijatar na bebe ili tvoj ) da ti dade prvo edno boleduvanje od 15 dena..pa potoa da te upati i na komisija ako ima potreba za povekje

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 1538
17.2.2012 19:09:08   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi

Да ве прашам, како можам да дознаам кој ми пушта пари на сметката а да не морам да одам до банка? Мозе ли тоа преку интернет, или да го пратам мм дали ке му кажат или нема да му кажат пошто мора лично? Јас чекам пари од патолошка за октомври, пред еднанедела имав 25оо на сметката и ги извадив,кога вчера гледам 9000. Ама пак нешто не ми е рачуницата на место. Ако знае некој нека ми објасни како ги пуштаат паритеuser posted image

Mozes da proveris preku e-banking ako imas elektronska smetka...ako ne pobaraj si na shalter..ama i za toa kje mora licno..nema da mu kazat na maz ti..

Непосредна врска до пораките: 1539
18.2.2012 1:29:50   
jagodica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

fala i pozdrav

Bas taka jagodica..kje mora maticen )pedijatar na bebe ili tvoj ) da ti dade prvo edno boleduvanje od 15 dena..pa potoa da te upati i na komisija ako ima potreba za povekje

fala Andriance pozdrav user posted image

Непосредна врска до пораките: 1540
18.2.2012 12:40:06   
Cipi Ripi
Fala ti Andriance i za mojot odgovor. Jas nemam elektronska smetka, a ne mozam ni da otidam licno do banka. kako i da e oni neka pustaat,pa od kogo e i ne mi e bas bitno.user posted image

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 1541
18.2.2012 13:00:35   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: strelec 8

prvo da kazam deka pataloskata bremost za novi baranja e 70 % os 1 fevruari

i vtoro i ubava vest pustija pari i do vtornik mora da se ima na smetkata(a moze i vo ponedelnik ako pominaa preku trezor denes)

Ќе има пари??????????????

Стрелец те сакам user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1542
18.2.2012 13:13:13   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi

Fala ti Andriance i za mojot odgovor. Jas nemam elektronska smetka, a ne mozam ni da otidam licno do banka. kako i da e oni neka pustaat,pa od kogo e i ne mi e bas bitno.user posted image

Ако сметката ти е преку Тутунска банка не мораш да одиш на шалтер, online преку веб страната се отвара

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1543
18.2.2012 19:51:50   
Cipi Ripi
Lele Luci mnogu ti blagodaram, epten si mi pomognala Backi backi do tebe!user posted image Ne znam kako ne sum znaela za ova do sega. Mozebi bidejki nemam nikoj okolu mene sto e na tutunska.:)))

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1544
20.2.2012 9:04:55   
libra.n
Женски, пишете ако има кај некој пари стигнатоuser posted image и за кој месец сте добиле. Јас последно имам за ноември.

Непосредна врска до пораките: 1545
20.2.2012 9:28:53   
sitalia
Ina11 i jas cekam da vidam sto ke se sluci so isplatata od januari pa da vidam dali ke treba da se pisuva prigovor. Se nadevam deka nema pak da ne macat i ke si postapat soglasno zakonot. No kako sto cuv ke odat so isplata po staro pa koj znae ke se zali koj ne ke im pomine taka. Da se nadevame deka se samo zlonamerni glasini. I taka uzasno me nervira sto sme diskriminirani i obespraveni zatoa sto poveke zarabotuvame, a od druga strana se isto si plakame na drzavata. Sega i otrpnav ama za prvoto dete bas pred da se porodam go izglasaa zakonot. odednas nemozev ni rata za kredit da si platam a kamoli nesto da mi ostane. Jas neznam dali imame zeni vo politikata koi bi porabotile na ova. A posle ragajte.user posted image

(Одговор на членот Ina11)
Непосредна врска до пораките: 1546
20.2.2012 11:38:42   
Anonimen
Strelec 8 te molam kazi mi dali za site gradovi treba da ima pari ?

Непосредна врска до пораките: 1547
20.2.2012 12:10:04   
Ljubovce
Kaj mene vo petokot imase pusteno za septemvri ama toa mi e posleden mesec od patoloska,od oktomvri mi pocnuva porodilnoto seuste nemam zemeno,se nadevam deka mozebi denes utre ke mi pustat i od porodilnoto...
inace sum podracna Skopje taka da ima nekoi isplati,strelec se sto kazuva e vistina :)
ako nekoj od sk dobie denes utre pari neka pise...
pozdrav

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1548
20.2.2012 12:21:50   
mamatea
vo Bitola stignaa pariuser posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1549
20.2.2012 13:03:34   
libra.n
Mamatea za koj mesec ti stignaa?

(Одговор на членот mamatea)
Непосредна врска до пораките: 1550
Страница:   <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?