minerva -> RE: Паричен надоместок (9.3.2012 12:43:01)
|
Go pustiv denes mm da prasa vo socijalno i mu kazale deka mojata presmetka e napravena uste na 29.02 i deka ili denes ili slednata nedela ponedelnik/vtronik ke ima pari. Jas iskreno mislam deka lazat, ocigledno e deka ovoj mesec nie sto sme so pogolemi iznosi ne` imaat skoknato namerno i najverojatno ke ni pustat pari zaedno so tie sto se nadvor od Skopje, t.e. ocekuvam nekade okolu 20-ti. Sramota, ne znam veke sto da kazam, za nisto covek ne moze na im veruva! Devojki, sakav da ve prasam za resenieto za porodilno. Jas sum veke 4.5 meseci na boleduvanje, a uste ne mi stignalo resenie. Denes prasal i za toa mm mu kazale pusteno bilo. Istoto ova mi go kazaa i porano, a eve resenieto nikade go nema. I toa tetkata mu rekla deka ubavo se sekava deka go pratila, kako pa da ne, od tolku iljadi trudnici, bas na mene se sekava. Lazat susat kako cigani. Prasanjeto mi e dali znaete sto treba da napravam za da mi dadat kopija od resenieto, bidejki mm prasal i mu rekle deka nemaat poima, rakovoditelkata ne bila tuka. Kako se iznervirav, neli e ova ednosalt_erski sistem, ne moze da ne znaat, ocigledno ne sakaat da kazat. So vakvoto nivno odnesuvanje se plasam samo deka namerno go docnat resenieto, da ako ima nekoja rabota za koja sakam da se zalam, da ne mozam, bidejki rokot za zalba e pominat. Osobeno sto sega so sumite treba da se promenat presmetkite, samo od toa mi e strav, deka na ovoj nacin ke probaat da eskiviraat. Dali znae nekoj kako da si dobijam kopija od resenieto? Jas sekako ke odam vo ponedelnik da gi dignam na kloci, me interesira dali postoi nesto sto treba da go znam predvreme.
|
|
|
|