RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

jagodica -> RE: Паричен надоместок (15.3.2012 1:32:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ina11

jagodica, ne znam moze si pisala pogore ama dali si sigurna deka firmata platila pridonesi za januari bidejki jas kolku sto znam site (vklucuvajki gi i drugite gradovi) dobija za januari. Pretpostavuvam deka vo dekemvri si zemala za noemvri. Znaci ti nemas zemeno nitu za dekemvri nitu za januari. Ili gresam? Mora da ima pricina

Ina11 [sm=smajl.gif] do sega firmata redovno plakala i nikogas ne mi kasnelo porodilnoto samo eden mesec mislam deka pokasno zedov a posledno za dekemvri imam zemeno vo januari
mozno e i za dvata da ni isplatat naednas [sm=smiley20.gif]( se nadevam )
a inaku na 31 ovaj mesec mi zavrsva porodilnoto [sm=smiley19.gif] Sakam usteeeee[sm=smiley36.gif]

fetusce -> RE: Паричен надоместок (15.3.2012 13:25:51)

Mm gi podnese dokumentite za porodilno. A isto taka i mi gi podnese dokumentite za nadomest od trud i socijala i opstinata. Pa navistina me interesira koga ke mi stignat parite za zvezdan , pa i porodilnoto. Pa ke vi pisam. Vazno ovoj mesec se e podneseno za porodilno, a za nadomestocite uste pocetok na fevruari.

Ina11 -> RE: Паричен надоместок (16.3.2012 20:06:22)

nesto novo od UJP dali im se opravil sistemot pa da zemem i nie pari za januari [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

sitalia -> RE: Паричен надоместок (19.3.2012 14:50:27)

E koj ceka ke doceka. Samo prasanje e KOGA. Nema pari nema informcii, a sto e najsmesno jas parite nedojdeni veke si gi istrosiv. Malku od ovaa kartica, malku pod onaa i ete nedojdeni otidoo. I moze i poveke od potrebnoto zosto neli ke dojdat. Aj moze nedelava ke ne oparat, projde i 15ti i eve utre e 20ti, i nie uste si cekame za januari a i fevruari treba da pocne da se isplaka. Aj da odam da ispeglam nesto dur ne sum stanala pateticana.

Ina11 -> RE: Паричен надоместок (19.3.2012 16:07:17)

problemot so UJP uste ne e resen, UZAS! Zakonska odredba od pred 2 godini a oni ne spremni da ja implementiraat! Nemam komentar!

sitalia -> RE: Паричен надоместок (19.3.2012 16:29:48)

E sega da ima pravdina pa nekpoj na niv da im udri edna kazna kako sto ujp i drugi drzavni institucii pravat. Em ke ti donesat izmena na zakon od denes za utre em zadutre ke te kaznat. A nas koj ne sisa. Stvarno nezna kako e vo druga drzava ne sum ziveela, bar ne dolgo i kako turist sto ne se vazi, ama kaj nas strav da ti e da ti zatreba nesto od naseto zdravstvo ili sudstvo odnosno zakonodavna i izvrsna vlast.

mamicki -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 10:40:07)

Ne ocekuvajte nadomest za dva meseca odednas. Sega na red e isplata za januari, do krajot na nedelava kje bide. Inaku, fondot za zdravstvo e tolku prazen, sto vekje bolnive sto treba na boleduvanje da ostanat gi tretiraat kako voeni zlocinci [sm=zmeden.gif], 70% plata, konzilijarno mislenje vo slucaj na podolgo boleduvanje....

mami21 -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 11:09:01)

Здраво на сите сакам да Ве прашам како е процедурата за отворање родилно боледување многу Ви благодарам унапре [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mamatea -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 16:52:16)

strelec8 dali ima pari za ostanatite gradovi osven skopje

sitalia -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 18:14:21)

mami21 eve go linkot od sajtot na fzo kade se obrascite koi treba da se potpolnat i se sto treba da se odnese.

http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=AFCEBD1C4148A34EA9769F757FF69E7F

Mazot mi odnese samo toa sto go pisuva tuka i tolku. Kolku i sto nosele od rabota i dali treba da se nosi pojma nemam. Ama na ovoj sajt mozes se da si procitas. Se nadevam deka ti pomognav. pozdrav

Ina11 -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 18:38:13)

sitalia, za nas uste nisto novo...definitvno ova treba da se alarmira na povisoko nivo vo Fondot, zatoa sto ova veke ne moze da se tolerira.

sitalia -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 20:39:57)

Ina11 ke se angaziram utre i ke dobijam tocna informacija i od UJP i od FZO pa ke Vi kazam. Aj sega na mene e redot za info. Zavisno od odgovorot ke se dogovorime sto ponataka. Navistina ova pocnuva da stanuva seriozno, osobno so komentari od tipot deka ke se raduvame samo so januarska. A mene sto mi seplanirani sredstvata? Sto da pravam sega kredit da zemam?

Ina11 -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 21:15:54)

sitalia dobi pp od mene? Ne sum sigurna deka se isprati

sitalia -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 21:24:36)

Ina11 nemam poraka, probaj pak.

Ina11 -> RE: Паричен надоместок (20.3.2012 22:00:31)

pak ti prativ :)

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (21.3.2012 15:39:40)

Strelec 8 ke pocnat li so isplati mesecov?

strelec 8 -> RE: Паричен надоместок (21.3.2012 18:33:52)

navistina ne znaeme.i nie gi cekame na izvod da stignat pa i nie da gi isplatuvame

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (22.3.2012 9:51:53)

ke ima li isplati denes ili utre?koj ima informacija?[sm=smiley19.gif]

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (22.3.2012 12:26:39)

Zarem nikoj veke ne go cita forumov?Kade ste luge?

Luci -> RE: Паричен надоместок (22.3.2012 13:46:21)

Anonimen претходно ти одговорила стрелец 8, а сега ќе ти одговорам и јас по мое лично искуство и искуството на сите рр-ки кои можеш да ги прочиташ од првата пишана страна па се до последната
- Исплата за породилно има вообичаено на крајот на месецот почнувајќи од 27 па натаму. Минатиот месец парите беа пуштени на повеќето на 29-ти февруар за Јануари

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (22.3.2012 13:59:44)

Znam Luci:)))))))))),no nekako ovie datumi poveke luge se aktivni na forumov,obicno e taka.:)))))))Pozdrav.

mamatea -> RE: Паричен надоместок (22.3.2012 15:36:51)

parite za porodilno vo skopje se isplakaat na 29 a vo drugite gradovi isplatata od 20 vo mesecot so toa sto nie od drugite gradovi zemame eden mesec unazad od skopjani
nie uste nemame zemeno za januari a skopjani cekaat na 29 za fevruar

majmunce -> RE: Паричен надоместок (22.3.2012 17:04:52)

oooooooo tesko nas samo cekame paricki ja proveruvam smetkata na sekoe od 20 navamu i nisto, i cel den cekam koj nesto ke pise ovde si cekam za oktomvri i noemvri samo me preskoknuvaat, i posledno bev sega i mim gi obrabotija dokumentite .... pa ce cekame strelec 8 kazuvaj ako ima nesto za drugive gradovi so dusa te cekame[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

libra.n -> RE: Паричен надоместок (25.3.2012 10:16:08)

И јас чекам за ПП, ајде од утре може ќе се израдуваме, пишете ако има нешто[sm=smiley1.gif]

fila -> RE: Паричен надоместок (26.3.2012 10:55:05)

ima li nesto novo vo vrska so isplatite za januari veke nemam trpenie sekoja minuta ja proveruvam smetkata i nema nisto

Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>