RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

mama m -> RE: Паричен надоместок (15.6.2012 14:36:55)

eve kaj mene za uste eden mesec mi pustile dobro e trgna rabotava [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

anaana -> RE: Паричен надоместок (15.6.2012 16:36:12)

eve i kaj mene nekoi pari stignale. da ve pprasam prvata isplata mi bese 20163 den. a sega mi stignaa 17716den.
jas sum od 5ti na porodilno, za 3 dena od mart dobiv plata od na rabota.
dali moze prvo da mi isplatile za april pa za mart?
bidejki vtorava suma e pomala od prvata?
imal li nekoj iskustvo vakvo do sega?

livi -> RE: Паричен надоместок (18.6.2012 10:20:18)

KE IMA LI PARI DENESKAOVA GI PO MINA SITE GRANICI

anaana -> RE: Паричен надоместок (18.6.2012 12:51:42)

livi moj sovet javuvaj se na tel. pisuvaj mail sekoj den ako treba i po dva pati. ako si vo moznost odi i do fondot. jas deka sum na skopje osigurana a sum vo ohrid se javuvav pisuvav mailovi. mislam deka epten sum im dosadna. do sega imam dve isplati, najverojatno za mart i april.
taka da bidi epten dosadna moze ke isplatat

Ljubovce -> RE: Паричен надоместок (18.6.2012 14:02:12)

A da prasas vo firma kaj sto rabotis dali tigi odnele dokunentitte?jas bev 6 meseci bez isplata na kraj koga maz mi otide se isporasprava so site tamu,edvaj gi nateral da mi gi pobaraat dokumentite i posle 2 dena baranje gi nasle vo papka zatvoreni so veke zavrseni isplati.do togas prefrlaa deka od firma ne se odneseni. odi vo fondot i na lice mesto baraj gi,neka ti kzat samo brojce od firma i opobrzo ke zavrsis rabota.

livi -> RE: Паричен надоместок (20.6.2012 20:20:02)

se javiv vo fondot vo kocani mi kazaa deka se mi bilo isknizeno sam,o pari falele e kade se parite hahha

livi -> RE: Паричен надоместок (20.6.2012 21:06:43)

strelec 8 nemas li nekoja informacija da ne izraduvas[sm=smiley1.gif]

strelec 8 -> RE: Паричен надоместок (21.6.2012 15:04:03)

denes se pustaa pari za utre

livi -> RE: Паричен надоместок (21.6.2012 17:02:26)

STRELEC 8 ZA SITE GRADOVI LI KE PUSTAAT

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (23.6.2012 23:11:38)

nekoj od Sk da ne zede pari za Maj?

elenak -> RE: Паричен надоместок (23.6.2012 23:30:05)

Кај мене имаше вчера за два месеци јухууу частовка[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/sloncek.gif[/image]

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (23.6.2012 23:38:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Кај мене имаше вчера за два месеци јухууу частовка[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/sloncek.gif[/image]

elenak so Sk si?Mislam deka za Sk nema seushte pari.

elenak -> RE: Паричен надоместок (24.6.2012 11:54:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Кај мене имаше вчера за два месеци јухууу частовкаuser posted image

elenak so Sk si?Mislam deka za Sk nema seushte pari.

Од Гевгелија

cleo -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 11:25:39)

Devojki, neznaev dali ovde da go postavam prasanjevo, ve molam dokolku nekoj znae da mi odgovori, bidejki ovie od kaj mene od fitma nikakov odgovor ne mi davaat i samo se nerviram [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]. Bozeeee, kako da im baras od nivni dzeb pari
Znaci potrebna mi e slednava informacija: Jas imam komisisko boleduvanje (patoloska bremenost) od 17/05 do 17/06. Moeto prasanje e dali mojata firma treba da podnese dokumenti vo Fondot dva pati - ednas za periodot za Maj i ednas za periodot za Juni, ili samo ednas posle isplatata na Junskata plata?? Ve molam za odgovor ako nekoj ima informacija ili bil vo ista situacija! Jas vekje sitno brojam pred poragjaj i znaete kolku mnogu mi se potrebni pari, pa da znam koga da si gi ocekuvam. Ama za zal onie moine me matkaat samo, nikoj nejke da mi odgovori na prasanjevo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Blagodaram mnogu!

bari2 -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 11:40:08)

Cleo so ogled deka mnogu brzo zakonive se menuvaat vo drzavava,jas da sum na tvoe mesto bi otishla do Fzo da mi kazat kako e zakonskata procedura ili javi se na tel. imash broevi na oficialnata strana na FZO pa javi se.Isto taka mozesh i e-meil da im pratish na kontakt formata,ke ti odgovorat.

mama_sk -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 11:46:36)

Cleo 90% сум сигурна дека секој месец посебно се доставуваат документи за исплата на боледување. Сепак јави се во ФЗО или пиши им за сигурно.

anaana -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 12:07:42)

kaj mene nema za maj :( jas sum na skopje

cleo -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 12:26:08)

Devojki fala na odgovorite. Inaku, pisav na FZO vekje dva pati na kontakt formata, no ne dobiv nitu ednas odgovor [sm=zmeden.gif] Ne znaev deka moze i telefonski da se javam, ke go pobaram brojot na sajtot na FZO. A da pojdam tamu mozebi e najdobro, ama pustovo toplo me utepa, mislam ako izlezam ke padnam vo nesvest. Kako i da e, se nadevam ke go najdam odgovorot nabrzo. Gushki do site [sm=smiley31.gif]

Natasa981 -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 12:28:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

nekako mnogu rano gi cekas parite za mesec maj..[sm=smiley1.gif] tie ke stignat na kraj na juni, da ne recam posledniot den od mesec juni.Taka barem po iskustvoto dosega.Isplakaat so eden mesec zadocnuvanje,ili kako veke da go narecam.

Andriance -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 14:36:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Devojki, neznaev dali ovde da go postavam prasanjevo, ve molam dokolku nekoj znae da mi odgovori, bidejki ovie od kaj mene od fitma nikakov odgovor ne mi davaat i samo se nerviram [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]. Bozeeee, kako da im baras od nivni dzeb pari
Znaci potrebna mi e slednava informacija: Jas imam komisisko boleduvanje (patoloska bremenost) od 17/05 do 17/06. Moeto prasanje e dali mojata firma treba da podnese dokumenti vo Fondot dva pati - ednas za periodot za Maj i ednas za periodot za Juni, ili samo ednas posle isplatata na Junskata plata?? Ve molam za odgovor ako nekoj ima informacija ili bil vo ista situacija! Jas vekje sitno brojam pred poragjaj i znaete kolku mnogu mi se potrebni pari, pa da znam koga da si gi ocekuvam. Ama za zal onie moine me matkaat samo, nikoj nejke da mi odgovori na prasanjevo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Blagodaram mnogu!

еве јас да ти помогнам...ако е тоа единственото боледување кое го имаш ( си била ли претходно 30 дена на товар на фирма?? ) тогаш воопшто и не треба фонд да ти префрла пари...првите 30 дена секако форма ти ги плаќа....ако веќе поминале 30 дена на товар на фирма, па ова се наредни, тогаш фирмата во фонд треба да достави документи за плата и за мај и за јуни ( штом земе палта нели?)

ако имаш нешто нејасно слободни пиши

Lara2224 -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 15:29:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

nekako mnogu rano gi cekas parite za mesec maj..[sm=smiley1.gif] tie ke stignat na kraj na juni, da ne recam posledniot den od mesec juni.Taka barem po iskustvoto dosega.Isplakaat so eden mesec zadocnuvanje,ili kako veke da go narecam.

za maj? Jas uste nemam posledna isplata za april.....

cleo -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 15:42:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

еве јас да ти помогнам...ако е тоа единственото боледување кое го имаш ( си била ли претходно 30 дена на товар на фирма?? ) тогаш воопшто и не треба фонд да ти префрла пари...првите 30 дена секако форма ти ги плаќа....ако веќе поминале 30 дена на товар на фирма, па ова се наредни, тогаш фирмата во фонд треба да достави документи за плата и за мај и за јуни ( штом земе палта нели?)

ако имаш нешто нејасно слободни пиши

Andriance, da-bev prethodno na tovar na firma, no sto e mnogu nejasno bev samo 15 dena od maticen, a ne 30 kako sto si e po zakon [sm=zmeden.gif] I firmata mene mi gi isplati vekje tie 15 dena od 2/05 do 16/05. I posle od 17\05 do 17\06 preminav pod komisisko boleduvanje odnosno pod Fond [sm=zmeden.gif] Zatoa i jas sum mnogu zbuneta, neznam ni koj treba sega da mi isplakja, ni koga, nisto ne znam... Zosto maticniot mi go izadade prvoto boleduvanje samo za 15 dena koga trebase za 30 i potoa me prati na komisija?? Ili nema vrska negovoto boleduvanje, tuku ednostavno firmata treba da mi isplati plata za 30 dena? I me interesira dali taa isplata e 100% ili 75% plata? Fala mnogu za odogovorot!

kikamika -> RE: Паричен надоместок (25.6.2012 22:20:14)

Za april nemam uste (veke neznam ni za koj mesec nemaat pusteno), a za maj pa ne se ni nadevam.

strelec 8 -> RE: Паричен надоместок (26.6.2012 10:49:52)

vcera se pustaa uste pari ...pa zatoa ti sto dobija ili ne dobija voopsto ne e loso da si proverat denes pokasno moze ke se iznenadat[sm=bravo.gif]

Andriance -> RE: Паричен надоместок (26.6.2012 12:32:29)

Ова не е за СК нели??? ние стандард си чекаме последен ден од месец

Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>