|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Најубави имиња
27.5.2012 8:32:22   
srekna mama
Prvoto since se vika Ilija-staro biblisko ime(i dedo mu se vika taka),a vtoroto since,e rodeno predvreme i pomina niz site prepreki,izdrza se,pa zatoa jas sakav da se vika Petar sto znaci kamen,cvrst kako kamen-isto biblisko ime

(Одговор на членот *Bucka*)
Непосредна врска до пораките: 476
28.5.2012 3:01:14   
lavche_oh
Nie se dvoumime pomegu Iva,Ema i Eva

(Одговор на членот srekna mama)
Непосредна врска до пораките: 477
28.5.2012 11:49:00   
AnnaMolly RR
Лавче, кое име и да го изберете од овие три, нема да згрешите! Јас мааааалку повеќе го бендисувам Ива од останатите зашто сестра ми се вика Ивана и многу си го сакам тоа име!

Live and let live

(Одговор на членот lavche_oh)
Непосредна врска до пораките: 478
30.5.2012 17:11:42   
lavche_oh
Hhehe ti blagodaram draga i mene Iva mi e favorit;)

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 479
7.6.2012 11:40:34   
**nana**
HIIIII. PREDLOZI I FAVORITI.SEKOJ PO SVOJA ZELBA.AKO ZA SINCETO GI SLUSAV KUMOVITE MOJOT MAKSIM CE BESE BOSKO ILI GORAZD.NA SO MM RESIVME MAKSIM I TOCKA I BI MAKSIM.SEGA PAK NE ZNAEME KAKVO Euser posted image NO FAVORITI MI SE MATEA ILI DARIA ZA DEVOJCE A JAKOV ILI PAVEL.user posted image HELP MALKU PRI IZBOROT A MOZE I NEKOJ PREDLOG.POZZZ

(Одговор на членот lavche_oh)
Непосредна врска до пораките: 480
7.6.2012 11:51:06   
JovanaJ
Sin mi se vika Maxim i mene mnogu mi se dopaga imeto...user posted image
Inaku Pavel mi se dopaga poveke od Jakov. user posted image
A pomegu Matea ili Darija, i dvete mi se podednakvo ubavi. Ama ako treba da izdvojam bi rekla Darija...user posted image

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

(Одговор на членот **nana**)
Непосредна врска до пораките: 481
7.6.2012 11:54:10   
**nana**
MMM ZANACI PRV PAT DOBAR IZBOR SME NAPRAVILEuser posted image user posted image HAHAHA,CE VIDIME SEGA AMA IMA USTE MNOGU VERMEuser posted image

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 482
25.6.2012 17:15:13   
aklif
site se ubaviii iminja user posted image user posted image user posted image user posted image do pred nekoe vreme bev sigurna deka moeto user posted image ke se vika Leonora (osven ako ne ne iznenadi vo posleden moment user posted image ) za masko ne sum razmisluvala no Marko e ubavo ime

(Одговор на членот **nana**)
Непосредна врска до пораките: 483
26.6.2012 11:19:19   
maicka_
nie se odlucivme konecno napravivme presek od iminijata so gi predlozivme i ako e masko ke bide Marko , a ako e zensko ke bide Mila user posted image user posted image

(Одговор на членот aklif)
Непосредна врска до пораките: 484
30.7.2012 16:32:04   
majka na tri deca
Masko ime LUKA, zensko LINA, JANA, KATJA, KAJAuser posted image

(Одговор на членот maicka_)
Непосредна врска до пораките: 485
22.8.2012 2:50:07   
*MAJKA*
Здраво мамички,нова сум на форумов, но како член, а како посетител сум редовна одамна...

Многу ми е интересна темава за имиња,но никако неможам да разберам како може на сите мајки да им се допаѓаат исите имиња...сите ли деца исто ќе се викаат кога ке одат во школо...??? Лука,Матеј,Максим и Андреј...и Софија, Мила, Сара и МИхаела...каде се имињата како на пр.Дејан,Владимир,Ненад,Жарко,Даниел...или ајде еве Арсение,Аврам,Христос...за жески никаде не прочитав Ирена,Адриана,Милена,Марина,Маја, Јулија(на)...???

(Одговор на членот srekna mama)
Непосредна врска до пораките: 486
22.8.2012 12:35:02   
sandriana RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: *MAJKA*

Здраво мамички,нова сум на форумов, но како член, а како посетител сум редовна одамна...

Многу ми е интересна темава за имиња,но никако неможам да разберам како може на сите мајки да им се допаѓаат исите имиња...сите ли деца исто ќе се викаат кога ке одат во школо...??? Лука,Матеј,Максим и Андреј...и Софија, Мила, Сара и МИхаела...каде се имињата како на пр.Дејан,Владимир,Ненад,Жарко,Даниел...или ајде еве Арсение,Аврам,Христос...за жески никаде не прочитав Ирена,Адриана,Милена,Марина,Маја, Јулија(на)...???

Интересен став *МАЈКА*, и јас често размислував/м за ова, особено и кога требаше да изберам име моето дете....Сметам дека секоја генерација (подразбирам период од 3-4 години) си има свои актуелни имиња, кои се повторуваат најчесто. Ете, мојата генерација има многу Александри(овци), Дејановци, Владимировци, Тањи, Маји...потоа, нешто помлади од мене се чести Ивани, Катерини, Кристини, Ивици...
Како и да е, секој со својот вкус и став, нели user posted image

(Одговор на членот *MAJKA*)
Непосредна врска до пораките: 487
22.8.2012 12:47:48   
Annet
sandrijana potpolno istoto sakav da go pisam,navistina e taka,sekoja generacija,uste od naseto vreme imalo nekoi aktuelni iminja,za mene bile Biljana,Daniela,Aneta.....za maski Sasko Kire,Darko.... toa e.........
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana

ИЗВОРНА ПОРАКА: *MAJKA*

Интересен став *МАЈКА*, и јас често размислував/м за ова, особено и кога требаше да изберам име моето дете....Сметам дека секоја генерација (подразбирам период од 3-4 години) си има свои актуелни имиња, кои се повторуваат најчесто. Ете, мојата генерација има многу Александри(овци), Дејановци, Владимировци, Тањи, Маји...потоа, нешто помлади од мене се чести Ивани, Катерини, Кристини, Ивици...
Како и да е, секој со својот вкус и став, нели user posted image

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 488
22.8.2012 13:37:52   
Melanija RR
И мене до пред 5 години ми беше најубаво машко име Марко и сакав ако имам машко така да се вика,ама тогаш се појави мојот мм Марко и планот пропадна user posted image
Па сега друга варијатна бидејќи сакам да биде на М ми е Михаил

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 22.8.2012 13:39:03 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 489
22.8.2012 18:24:23   
*MAJKA*
Точно...не викам не...ама стварно мислам дека е претерано со Лука,Матеј и Максим...:)))))))) Се шегувам, секој со својот вкус...Еве една приказна од моја другарка - доаѓа детенцето од градинка ,и и вика на мајка му - Мамо се степав во градинка со Лука! - кој Лука бе мамичка? - Епа мамо не тој дебелиот,не тој од Аеродром, не тој мајка му што е забарка, не тој со наочарите, тој што остана...:)))))))Хахахаха ,поздрав мамички, и изберете си име какво сакате...и тоа со кумот ми е многу смешно...па со пишувањето имиња на ливче,па муабетот дека кумот се погодил либерте, па ве оставил сами да си го изберете името...многу е смешно и заостанато....одберете си бре име за вашето дете, каков кум, какви циркузи...седнете си дома, па употребете малку фантазија, па гледајте да ви се совпаѓа со вашите имиња, или да ви има некакво значење...тоа е само ваше, и дел од вас, и вие си одлучувате и за име, и за се понатаму ... Поздрав мамички!!!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 490
22.8.2012 19:05:30   
*Elena*
Uste pred da imam dete mi se svigaa iminjata Mila i Matej user posted image ...megutoa bratuced mi i snaa mi dobija devojce i si ja krstija Mila, i mene taa opcija za ime mi otpadna. Posle nekoe vreme i jas ostanav bremena so masko, i normalno si go kazav Matej user posted image ...Najiskreno ne pravev nikakvi istrazuvanja ili pak gledav koe kolku e zastapeno ili popularno, ednostavno toa ime mi se dopagase uste poodamna...a imavme uste 3-4 iminja vo opcija, za na kraj da ostaneme na Matej i Damjan, i veke koga se porodiv, jas na boks, mm na mobilen, presece i rece Matej ke bide user posted image ...morase da mu dade ime pred da pocne da se javuva za da ja soopsti vesta na najbliskite user posted image . I sega voopsto ne mi pravi razlika sto ima mnogu Matejovci vo negova generacija, pa jas sum Elena, 1 ton ne ima vrsnicki imenjacki, a za Aleksandar da ne praam muabet, i maz mi i brat mi se vikaat isto...taka da ima mnogu ubavi iminja, ama za toa sto ke se odlucime i spored nas bilo najubavo, mu bilo najubavo i na nekoj drug, taka da nema sto tuka user posted image

< Поракaта ја уредил *Elena* -- 22.8.2012 19:07:36 >

Непосредна врска до пораките: 491
22.8.2012 20:53:04   
humana
Моето бебувче се вика Алексеј се разбира за мене е најубаво user posted image user posted image

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 492
29.8.2012 1:25:40   
bucko mal
Golemiot sin se vika Filip,drugiot sin ke se vika Marko po zelba na masmi ama nekako i jas si go zasakav imeto sega.ako bese zensko ke se vikase Doris,mene najubavi iminja mi se Kalin i Kalina neznam zosto ama gi obozavm ovie iminja.

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 493
29.8.2012 9:16:55   
tanjuskaaa
Нашата принцезичка се вика З.а.н.а. С.о.ф.и.а (читајте го без точките, точките го ставив за приватност-да неможе постот да биде пронајден преку google search). И двете имиња се со посвета на личности што се битни во нашите животи, најчесто го користиме првото име а ретко и двете. З.а.н.а по свекрвами (Снежана накратко Жана) и Софиа по бабами која што ми го спаси животот и загина во сообракајка кога имав 3 год.

Мене оваа тема за имиња ми е од омилените :) еден тон идеи имам за женски имиња, еве некои: Малиа/Калиа, Калина, Теса, Клара, Зара, Каиа/Маиа/Каја, Амалиа, Ема, Ања, Елла, Ава, Максима, Пела, Димитра, Далиа, Мела, Диамона, Алекса/Алексиа, Луциа/Лусиа, Хана, Вила, Фиона, Марбела, Уна, Енна уфффф колку многу женски имиња има што ми се допаѓаат а со машките ми оди малки потешко еве некои: Дарин, Калин, Максио, Иан/Јан, Луцио/Лусио/Луциан, Амарио, Аматео/Матео, Лука не ми текнуваат други машки имиња. Мм сака покласични македонски имиња а јас вкус-урнебес и мака немам, свеста му се зеде кога ја виде мојата листа со имиња :) најбитно е родителите да си одберат имиња а сите имиња се убави и имаат посебно значење за родителите и нормално името на своето дете е најубаво за секој родител.

П.с еве уште еден бисер што би рекол мм (за грев страв му беше кога биравме име и ке му речев ново име ми текна), мислев дека името Бело е убаво име за машко :) мм ми кажа дека ми се споиле жичките :) понекогаш стварно и ми се спојуваа :)) хахаха

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 494
3.9.2012 3:11:53   
*MAJKA*
Hahahaha,bravouser posted image I mene ovaa mi e omilena tema,i se raudvam na tvojata kreativost...Mnogu e ubavo cuvstvoto koga deteto ti ima unikatno ime...mnogumina mislat deka toa ne e ok, deka ke mu se smeat vo skolo, deka neznam sto blabla bla...a ne se svesni kolku moze covek poveke da uspee,samo ako ima nevoobicaeno ime...user posted image sekao...so isklucoci user posted image

(Одговор на членот tanjuskaaa)
Непосредна врска до пораките: 495
3.9.2012 12:23:35   
mama toci
a ne se svesni kolku moze covek poveke da uspee,samo ako ima nevoobicaeno ime...user posted image

Potpis!!!!!
Jas imam mnogu nevoobicaeno ime i nema sansa da me pomesaat so drugauser posted image
Inaku moite decinja imaat mnogu voobicaeni iminja no bidejki sekoe e dadeno so znacenje,mene mi se najubavi

Непосредна врска до пораките: 496
3.9.2012 12:50:53   
AnnaMolly RR
Немојте да ме сфатите погрешно, ама мене не ми се допаѓаат тие „уникатни“ имиња. Јас повеќе сакам најобични, македонски, традиционални имиња. А мора да признаете дека такви се многу! Има стари, македонски, традиционални, историски имиња кои биле и секогаш ќе бидат „модерни“.

Повеќе ми се допаѓаат имињата како Александар, Никола, Јован, Ангел, Петар, Стефан, Давид, Дамјан, Борјан, Марија, Александра, Андреа, Јана, Сара, Јована, Катерина, Ивана....
Ама кој како сака нека си го крсти детето, тоа е одлука само на родителите и не смее никој да ви го промени мислењето.

На пример, јас ако имам ќерка ќе се вика Јана, па што сака нека биде. На моите ич не им се допаѓа името, особено на татко ми. Ама јас така си решив и тоа е тоа :))) Иако секоја втора сега е Јана.

Live and let live

(Одговор на членот mama toci)
Непосредна врска до пораките: 497
3.9.2012 12:58:25   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Немојте да ме сфатите погрешно, ама мене не ми се допаѓаат тие „уникатни“ имиња. Јас повеќе сакам најобични, македонски, традиционални имиња. А мора да признаете дека такви се многу! Има стари, македонски, традиционални, историски имиња кои биле и секогаш ќе бидат „модерни“.

Повеќе ми се допаѓаат имињата како Александар, Никола, Јован, Ангел, Петар, Стефан, Давид, Дамјан, Борјан, Марија, Александра, Андреа, Јана, Сара, Јована, Катерина, Ивана....
Ама кој како сака нека си го крсти детето, тоа е одлука само на родителите и не смее никој да ви го промени мислењето.

На пример, јас ако имам ќерка ќе се вика Јана, па што сака нека биде. На моите ич не им се допаѓа името, особено на татко ми. Ама јас така си решив и тоа е тоа :))) Иако секоја втора сега е Јана.

Потпис Ана Моли и јас сум повеќе по традиционални и православни имиња..,иако немам против за овие измодернизирани имиња ако им се свиѓаат на родителите, зошто да не

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 498
3.9.2012 13:28:51   
mama toci
Повеќе ми се допаѓаат имињата како Александар, Никола, Јован, Ангел, Петар, Стефан, Давид, Дамјан, Борјан, Марија, Александра, Андреа, Јана, Сара, Јована, Катерина, Ивана.

Drago mi sto i dvete iminja na moite decinja se naogaat vo tvojot spisok-Nikola i Marija.

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 499
3.9.2012 19:14:07   
*MAJKA*

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama toci

Повеќе ми се допаѓаат имињата како Александар, Никола, Јован, Ангел, Петар, Стефан, Давид, Дамјан, Борјан, Марија, Александра, Андреа, Јана, Сара, Јована, Катерина, Ивана.

Drago mi sto i dvete iminja na moite decinja se naogaat vo tvojot spisok-Nikola i Marija.

(Одговор на членот mama toci)
Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?