RE: Најубави имиња (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Во очекување на детето >> Имиња

Порака

Bethany -> RE: Најубави имиња (21.11.2012 19:26:12)

Mihaela [sm=smiley1.gif]

Zoja -> RE: Најубави имиња (24.11.2012 8:47:48)

Мешиња и мамички како сте ми? [sm=rozica.gif]
Мене ММ штотуку ми го предложи именцето Кирана за нашиот бебуш- го има во православен календар (Sv.m~-ca Kirana Solunska ) и првпат го слушам искрено и многу ме заинтригира пошто не сум го чула некој да го има тоа име до сега ми легна некако пошто и сакам стари древни православни имиња иако сакав пред тоа да се вика Дарија - ама Дарии и Дариј и Даријан е нешто доста хит во последно меѓу бебињата, па да не се повторувам и викам ова ми е моќно некако а православно сепак (што ми е многу важно)
Вие што мислите?

Maca25 -> RE: Најубави имиња (24.11.2012 10:39:23)

Мене ми се свиѓа. Несекојдневно, а лесно за памтење [sm=smiley36.gif]

*Elena* -> RE: Најубави имиња (24.11.2012 12:30:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja

Мешиња и мамички како сте ми? [sm=rozica.gif]
Мене ММ штотуку ми го предложи именцето Кирана за нашиот бебуш- го има во православен календар (Sv.m~-ca Kirana Solunska ) и првпат го слушам искрено и многу ме заинтригира пошто не сум го чула некој да го има тоа име до сега ми легна некако пошто и сакам стари древни православни имиња иако сакав пред тоа да се вика Дарија - ама Дарии и Дариј и Даријан е нешто доста хит во последно меѓу бебињата, па да не се повторувам и викам ова ми е моќно некако а православно сепак (што ми е многу важно)
Вие што мислите?

LIKE [sm=smiley36.gif] Mi se sviga, prv pat go slusam kako Kirana, megutoa postoi slicno kako Keira(citaj "Kira") kaj stranskite iminja [sm=jezicek.gif]

Zoja -> RE: Најубави имиња (24.11.2012 19:46:22)

[sm=bravo.gif] fala na ohrabruvanjeto [sm=bravo.gif]
Kira nagaleno sekako bi bila [sm=smiley27.gif]
Mnogu mi znachat i vashite mislenja sepak [sm=smiley36.gif]

Snowhite RR -> RE: Најубави имиња (24.11.2012 20:41:30)

Како Кирана првпат го слушам, ама Кирјана го знам и мене ми е убаво и размислувам и јас за тоа име за моето момиче[sm=smiley1.gif]

Фиданче -> RE: Најубави имиња (24.11.2012 23:13:28)

Eve da vidis za znachenjeto na imeto pobarav, me zainteresira, jas znam za imeto - Kirjana, po pesnata :) Pozdrav

imas i na Wikipedia(- Kira (given name) - prochitaj poveke)

KIR – KIRA – KIRILO – ĆIRILA – ĆIRILO
Tumačenje imena | Početno slovo K
Srpsko, hrišćansko nasleđe. Kir izvodi poreklo iz grčkog “kyros” u značenju “gospodin, gazda”.Upotrebljava se kao sastavni deo ličnih imena npr. Kir-Janja.

Zoja -> RE: Најубави имиња (24.11.2012 23:40:08)

Фала ви дечки - да ви се враќа поубаво
ММ го предложи како Кирјана- ама не е правилно така според нашето календарче - маченицата е Кирана - и се консултирав со еден отец од Бигорски ми кажа дека Кирана е правилно и дека со Ј е модификација на народот и не е правилно православно како светицата што е вистински... a башка Кирана ми е секако поубаво каде каде [sm=bravo.gif]

Zoja -> RE: Најубави имиња (24.11.2012 23:43:38)

ВЕРСКИ КАЛЕНДАР
православен календар
Св. новомаченица Кирана Солунска

Света Кирана потекнуваше од селото Ависока до Солун, од побожни родители. Беше многу убава и чесна. Во селото имаше еден јаничар што го собираше државниот данок, во кого се распали силна страст за Кирана. Тој се обидуваше на секој начин да и се доближи, но Кирана не го ни погледнуваше. Тогаш тој со некои свои пријатели ја грабна и ја одведе во Солун и лажно сведочеше дека ветила да му стане жена и да прејде во исламот. Кога ја запрашаа за тоа, света Кирана го исповеди Христа, ги разобличи лагите и не сакаше ништо повеќе да каже. Проследија повеќедневни мачења, од кои света Кирана го испушти духот. Нејзините мошти христијаните ги зедоа од затворот и чесно ги погребаа. Света Кирана пострада во 1751 година. (МИА)

nadbet -> RE: Најубави имиња (27.11.2012 13:03:25)

Zoja navistina ste odbrale prekrasno ime za vasheto [sm=duda.gif]. Mnogu sakam retki iminja i sekoja cest za izborot.
Kaj nas seuste se mislime za ime na [sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif] i zasega nekako ni e vo preden plan imeto Dorijan. Dali Vi se dopaga? Samo toa sto ima grcko poteklo me koci malku ama imeto mi e ubavo.
Pozdrav

Zoja -> RE: Најубави имиња (28.11.2012 7:32:02)

fala natbet [sm=smiley1.gif]
inaku Dorijan e isto retko=top izbor , mnogu mi se dopagja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
a za potekloto ich da ne te odvrakja, poshto ako prochepkash poubavo kje vidish deka 80% od nashite iminja vlechat grchko poteklo [sm=smiley36.gif] shto da pravime sea koa bile podominantni - jbga [sm=smiley36.gif] uzivaj i plivaj- top imence[sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif]

Kori -> RE: Најубави имиња (28.11.2012 11:30:15)

Zoja s[sm=jezicek.gif]uper imence ste i izbrale na bebuska, bas mi e nekako razlicno. Nie seuste ne sme 100% sigurni ama Ilina, se smeni so Irina i sega toa ni e favorit, ama ke vidime sega sum 34 gn, ima vreme da se predomislime pak

nadbet -> RE: Најубави имиња (28.11.2012 12:02:51)

Fala ti Zoja.
Inaku Kori Ilina e ubavo ime ama mislam deka poslednive godini e epten cesto, sekoe 3to dete e Ilina taka da mislam deka Irina e podobar izbor. POzdrav!

Zoja -> RE: Најубави имиња (28.11.2012 12:36:06)

Kori i mene Irina mi se svigja mnogu
duri i jas edno vreme go mislev toa vo opcija [sm=smiley36.gif]
go for it [sm=bravo.gif]

AnnaMolly RR -> RE: Најубави имиња (28.11.2012 13:23:12)

И мене Ирина многу ми се допаѓа :))) Ама пристрасна сум, зашто така се викам јас [sm=jezicek.gif]

Simona_k -> RE: Најубави имиња (29.11.2012 21:44:01)

MASKO: VALENTINO- I TAKA BIDNA [sm=smiley36.gif]
ZA ZENSKO-JANA...AMA POSTO PAK E [sm=modricrtici.gif] OVOJ PAT OSTAVAM NA TATE TOJ DA ODLUCI PA KE VI NAPISAM [sm=bravo.gif]

Kori -> RE: Најубави имиња (30.11.2012 12:17:44)

Fala zenski izgleda taka ke bide, a so toa sto prvata mi e Andrea i Irina si odgovaraat neli????[sm=smiley1.gif]

zzaa -> RE: Најубави имиња (30.11.2012 13:43:47)

zensko EVA-i taka bidna,taka se vika kerka mi a masko LEO ILI LEON

KALA84 -> RE: Најубави имиња (30.11.2012 20:43:51)

Koga bev bremena samo edno ime mi se vrteshe vo glava, znaev shto sakam, bez dvoumenje, normalno ja imav podrshkata od mm i kumovite, taka sega nasheto sinche se vika Markijan[sm=smiley1.gif]

padme -> RE: Најубави имиња (1.12.2012 16:54:13)

Eve i jas da vi se priklucam i ovde nie imame dve iminja mm saka Anika a jas Sofia ama bez j sakam pa ke vidime cie ime ke pobedi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Најубави имиња (1.12.2012 17:01:19)

mene mn mi se dopaga Melek,vo prevod angel,mislam deka e muslimansko ne sum sigurna

Нивеа -> RE: Најубави имиња (1.12.2012 22:40:07)

Ах колку ми се свиѓа името Лана за женско, а за машко најмногу ми се свиѓа Андреј

Maria -> RE: Најубави имиња (1.12.2012 23:29:11)

Моето помало синче се вика Андреј и мене многу ми се допагаше, а на мм,не баш,тој сакаше Филип,но на крај попушти и излезе по мое.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
А ако еден ден имам ќерка незнам за кое име би се одлучила има еден куп што ми се допаѓаат :Михаела,Ива,Јана,Лина,да и Аника е многу убаво именце,а за машки и не размислувам [sm=smiley36.gif]редно е после две машки да имам девојче,нели?[sm=jezicek.gif] Ах фантазии...што би се рекло : Нероден Петко капа му кројам [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Најубави имиња (2.12.2012 3:38:31)

da imeto melek e muslimansko. sto vo prevod znaci Angel. isto taka i sara e muslimansko ime
taa biila zenata na abraham ili kaj nas ibrahim. i melek i sara kaj nas vo kuranot se spomnuvaat ima ime i marija isto muslimansko e. moze ke vi bide malce cudno taa bila zena na prorokot muhammed. isto taka i daniel e muslimansko ime i toj bil nas prorok.

Фиданче -> RE: Најубави имиња (3.12.2012 15:49:12)

I jas mislam deka Sofia e poubavo :) i mene mi e na spisokot. Jas i mm pak nemame favorit ni dvajcata, napravivme eden spisok , jas skrtni, toj skrtni [sm=smiley36.gif] i sega mi vika nov spisok ke pravime . Kojznae koga ke odbereme, koga ke se rodi [sm=smiley36.gif]. Pozdrav !!!

Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>