RE: Најубави имиња (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Во очекување на детето >> Имиња

Порака

kapina -> RE: Најубави имиња (10.6.2013 21:27:49)

i mene mi se dopaga angelija

sandriana RR -> RE: Најубави имиња (10.6.2013 23:34:43)

Марина, Ангелина, Магдалена
Никола, Петар, Јован

deluxe -> RE: Најубави имиња (10.6.2013 23:36:13)

Ana i Filip[sm=smiley1.gif]

@bebe -> RE: Најубави имиња (18.7.2013 15:17:56)

a sto velite za IVA I ANDREJ [sm=smiley17.gif]

Mrs.Tinka -> RE: Најубави имиња (26.7.2013 14:43:24)

Iako imeto e rabota na vkusot, i sekoj ke si odbere kakvo ime saka- jas sum za unikatni iminja. Eve na primer Petra mi e mnogu antipaticno ime, i bez navredi ama mi zvuci kako Mitra. Jas imam mnogu unikatno ime i se raduvam poradi toa. Na nasata kerka i dadovme ime Mihaela, vo momentot nemase ama posle kratko vreme stana moderno. I bas se nerviram ama kasno e. Zdravje za vtoroto imam unikatno i masko i zensko ime, i se nadevam nema otposle da stanat moderni.

Bethany -> RE: Најубави имиња (28.7.2013 9:42:11)

Ако имам женско следно би сакала да се вика Јована и нешто Антонија ми е на мисла исто така.

А ако е машко повторно Кристијан и Јован ( засега тие).

Martins mom -> RE: Најубави имиња (28.7.2013 10:19:15)

Мартин сака сестричката да му се вика Ана и точка. КОга ќе спомнеме било кое друго име како варијанта-плаче и вели дека нема да ја сакал ако се вика поинаку[sm=smiley36.gif] Требаше јас да бирам име за второ дете, ама ништо...немам среќа, мажите имаат предност[sm=smiley36.gif]

Snowhite RR -> RE: Најубави имиња (28.7.2013 23:43:29)

Епа исполнете му ја желбата, па за третото ти ќе бираш[sm=smiley1.gif]

rusira -> RE: Најубави имиња (11.8.2013 1:14:24)

Нашето синче ќе се вика Никита :) Не можам да ви опишам колку бев шокирана кога видов дека на форумов името е женско. [sm=smiley3.gif]

Goddess* -> RE: Најубави имиња (11.8.2013 8:56:54)

Nikita e univerzalno ime[sm=smiley1.gif],go koristat i za momchinja i za devojchinja

Bethany -> RE: Најубави имиња (11.8.2013 9:09:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: rusira

Нашето синче ќе се вика Никита :) Не можам да ви опишам колку бев шокирана кога видов дека на форумов името е женско. [sm=smiley3.gif]

Да, универзално име е.
Јас лично познавам едно момче тука во Мк со тоа име, а женско само од тв-серија [sm=smiley1.gif]

rusira -> RE: Најубави имиња (11.8.2013 12:02:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*

Nikita e univerzalno ime[sm=smiley1.gif],go koristat i za momchinja i za devojchinja

Никита е машко име. Проверете во верско календарче. Или прочитајте на Википедија. Во православието и во земјите од Источна Европа ( од кадешто потекнува името ) Никита не може да се даде на женско, ниту пак има женска форма. Исто би било кај нас девојче да крстите Жарко [sm=smiley29.gif] Името е популаризирано како женско поради канадскиот филм "Nikita", ама луѓево забораваат дека полниот наслов на филмот е "Nikita la Femme". Или поради песната на Елтон Џон „Никита“. Љубовна песна е, но, сепак, да не заборавиме дека сер Елтон Џон е хомосексуалец :) Значењето на Никита е „победник“ или „непобедлив“.

bucko mal -> RE: Најубави имиња (11.8.2013 12:34:51)

I jas poznavam devojce sto se vika Nikita.
A tuka pak Nikola e zensko ime [sm=smiley29.gif]

Mene najubavi iminja mi se Kalin I Kalina[sm=smiley1.gif]

Goddess* -> RE: Најубави имиња (11.8.2013 12:58:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: rusira

ИЗВОРНА ПОРАКА: Goddess*

Никита е машко име. Проверете во верско календарче. Или прочитајте на Википедија. Во православието и во земјите од Источна Европа ( од кадешто потекнува името ) Никита не може да се даде на женско, ниту пак има женска форма. Исто би било кај нас девојче да крстите Жарко [sm=smiley29.gif] Името е популаризирано како женско поради канадскиот филм "Nikita", ама луѓево забораваат дека полниот наслов на филмот е "Nikita la Femme". Или поради песната на Елтон Џон „Никита“. Љубовна песна е, но, сепак, да не заборавиме дека сер Елтон Џон е хомосексуалец :) Значењето на Никита е „победник“ или „непобедлив“.

Pa internacionalno ime e,isto kako shto reche i BUCKO MAL deka Nikola go koristat i kako zensko ime,isto vazi i za Daniel shto spaga u zenski iminja,zatoa i napishav deka e univerzalno ime i nadvor od granicite na MK

rusira -> RE: Најубави имиња (11.8.2013 13:35:11)

Јас сакам децата да ми имаат руски имиња :) Ама сега за сега ќе живееме тука, па морам да мислам и на тоа како ќе бидат прифатени. Мене ми е чудно кога ќе слушнам за женско Вања, зошто во Русија е надимак и е само за машко - нагалено од Иван. Затоа ми е чудно како може да има женско Никита. :) Знам за во Франција, за во Индија ( Иако таму е Никхита) дека е најчесто женско. Мене омилени имиња ми се Никита и Сергеј, ама мм не сака да чуе за Сергеј, ќе го зафркавале мн... А зет ми и македонската страна од фамилијава почна да ми се чуди за Никита и затоа се ставив на мисија „истражување на пазарот“ :) Инаку, се надевам на повеќе деца, па за следните изборот е на Викторија, Антонина, Алексеј, се надевам дека ќе се вразумиме за Сергеј или Павел. :)

vezilka RR -> RE: Најубави имиња (14.12.2013 13:27:53)

Ајде да го пишам списокот на имиља. Ако е дадичка, ќе се вика Калина, тоа ни е единствениот избор. Е ако е батко, имам неколку на списокот, истражував деновиве и го составив: Јосиф, Павел, Симон, Антон и Митан. Никола најмногу трза на Јосиф, а за женсково име не трза, оти нејќе да чуе за женско. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Martins mom -> RE: Најубави имиња (14.12.2013 17:05:45)

Везилка, Антон и Павел некако најубави ми се, ама Никола е главен, тој бира [sm=smiley36.gif]

mama_06 -> RE: Најубави имиња (14.12.2013 17:47:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Ајде да го пишам списокот на имиља. Ако е дадичка, ќе се вика Калина, тоа ни е единствениот избор. Е ако е батко, имам неколку на списокот, истражував деновиве и го составив: Јосиф, Павел, Симон, Антон и Митан. Никола најмногу трза на Јосиф, а за женсково име не трза, оти нејќе да чуе за женско. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Јас гласам за Павел и Симон. Звучат така гордо али Никола е главен. За женско фаворит ми е Неда.

deluxe -> RE: Најубави имиња (14.12.2013 20:07:29)

Јас гласам исто како Никола-Јосиф дефинитивно ми е нај,нај!!

Carrie RR -> RE: Најубави имиња (14.12.2013 20:36:44)

Калина е прекрасно...а за машко Јосиф е супер, али Симон ми е фаворит, НАЛИ [sm=jezicek.gif]

Snowhite RR -> RE: Најубави имиња (14.12.2013 22:00:20)

Калина, а и Калин ми се многу убави имиња последно време

Defne90 RR -> RE: Најубави имиња (15.12.2013 1:24:54)

Mene najveke mi se dopaga Josif i Pavel e ubavo samo nekako kaj nas barem site ppocnaa Pavel da gi krstevaat decata.Mene mi e ubavo koga imeto e nesekojdnevno nema mnogu koi sto se vikaat taka.Isto taka i Anton ne e loso ime mi se dopaga i toa.Za zensko Kalina e ubavo ime no isto taka mi se dopagaat i Darija i Danija.A moze i Lina isto taka.Sepak Nikola e glaven toj bira.

vezilka RR -> RE: Најубави имиња (15.12.2013 9:34:54)

Никола реагира на Јосиф, оти само тоа му е познато од овие што ги имаме на список, има едно другарче А јас не сум расчистила дали ќе му дозволиме нему дае главен, или ќе му сервираме готов производ. Досега не сме го прашале како сака да се вика бебето, туку, да не се вика Павел бебето, на пример. Мене порано Јосиф ми беше фаворит. Мажле пак гледам најубаво изреагира на Павел. Арно ама јас кога истражував, односно читав и читав имиња, некако Антон, веднаш ми легна, а никогаш порано не ми било ова име во никаква комбинација. Имаме време, ќе размишљаме уште..

Mihaela 2010 -> RE: Најубави имиња (15.12.2013 10:05:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Никола реагира на Јосиф, оти само тоа му е познато од овие што ги имаме на список, има едно другарче А јас не сум расчистила дали ќе му дозволиме нему дае главен, или ќе му сервираме готов производ. Досега не сме го прашале како сака да се вика бебето, туку, да не се вика Павел бебето, на пример. Мене порано Јосиф ми беше фаворит. Мажле пак гледам најубаво изреагира на Павел. Арно ама јас кога истражував, односно читав и читав имиња, некако Антон, веднаш ми легна, а никогаш порано не ми било ова име во никаква комбинација. Имаме време, ќе размишљаме уште..

Ama sto si se zavrtela so maski iminja???[sm=smiley1.gif]
zensko ke bide,Kalina ke bide...vidi vidi breeee masko pa masko[sm=smiley36.gif]

vezilka RR -> RE: Најубави имиња (15.12.2013 10:25:19)

Абе забораив да ви кажам дека во петокот на скрининг добивме свирче, хе хе. Затоа сме во недоумица.

Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>