Julie1 -> RE: АКЦИЈА: Училишен прибор за секое дете од домот "11 Октомври" (25.9.2010 13:06:37)
|
Дану Филантропија ЈИЕ е невладина организација (односно фондација) и има можности за членство, не правиме реклами и форсирања, но уште една организација РР не би можела да раководи, од аспект што овие организации се на волонтерска основа, а тешко е да во ова време и за оваа организација се најдат волонтери кои ќе работат на вакви хуманитарни проекти. Се согласувам со твојот став, но ќе повторам уште еднаш тоа го размислувам и јас како поединец, но кога зад мене стои цела РР заедница, јас сум сигурна дека кога и да се јават од домот 11 Октомври во РР, што им треба, јас нема да им кажам никогаш РР неможе тоа да го направи, но ќе кажам РР ќе ги даде своите 100% тоа да го овозможи за дечињата, и знам дека ќе пратам информација за потребите до целото РР семејство... до сите клиенти, до сите родители, ќе барам помош од други организации... од тој аспект, веќе Палешка, Надица, Тања, Мамичка3........се дел од филантропијата со тоа што праќаат официјални писма до компании, училишта, институции кои може да помогнат...... Дејствуваме како невладин сектор и секј кој има желба да помогне, може да не исконтактира, секој кој сака да стане член на филантропијата може тоа да го направи, ќе добие и членска потврда... но повторно ќе напоменам не сакам РР да ја користам за промовирање на Филантропијата, Филантропијата е тука да и помага на РР заедницата...
|
|
|
|