AnnaMolly RR -> RE: Ноќно пиење(сок,млеко) (18.9.2011 13:38:09)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka Anna MOlly ajd i jas ke probam kako tebe daja odviknam veke godinka ke pravi uste sme na AD sega preminuvam na 3 ,sakam kravjo da i davam ama nezz za vo termos kolku ke stoi mlako da bide ,me strav da ne se rasipe. nekogas znae ednas da se napie mleko ,nekogas 3 pati koga kako.kolku dena traeshe odviknuvanjeto? Па, едно десетина дена максимум. Ама не го поминавме со плачење. Само се будеше и си седи буден си гугаше, си играше со рачињата, со ноџињата... Јас штом го видев буден му тупнував шише млеко за да продолжи да спие. Па си викам штом не плаче, сигурно не е гладен. И нагло престанав да му давам. После ќе се разбуди, јас ќе го понишкам 10 минути и спие. Не ти препорачувам кравјото млеко во термос да го чуваш. Јас додека траеше одвикнувањето му имав спремно зовриена вода за адаптирано, ако случајно ептен ми се расплачеше. Ама ниеднаш не ми притреба да му направам. Пробај залажувај ја со чајче или вода. Мене сега Филип ми се буди навечер и вика Тити! (шише) и мене ми е спремно шише со вода до кревет, ќе му го дадам, а тој само го држи, го гушка и заспива пак.
|
|
|
|