Bethany -> RE: Неплодност и туѓа бременост (12.10.2010 12:35:27)
|
I jas so mm se obiduvame veke skoro 2 godini i za sega nisto. Ja razbiram taa bolkata koga ke slusnes za nekoj drug. Ne deka ne mi e drago za niv, ama sepak sekogas dojde toa prasanje: a zosto ne jas? I iskreno mojata neplodnost ja dozivuvam kako licen poraz, poraz kako zena. Znam deka toa ne e vistina, ali sepak se boram so toa. Imam edna prijatelka koja dvapati od prv pat ostana bremena i sega planiraat i treto i iskreno imam problem vistinski da se raduvam so nea. I vo posledno vreme site okolu mene ostanuvaat bremeni. Ali , bas pred nekoe vreme bev ohrabrena od edna druga prijatelka, na koja i doktorite kazale deka tesko moze da ostane bremena, ali ete posle 6 god. obidi taa ostana. I taa mi kaza deka koga se malku opusti i koga pocna da misli za drugite zeni koi gi poznava , a koi isto taka se borat za dete, i koga pocna da se moli za niv....... togas i samata ostana bremena.[sm=smiley1.gif] Opet od druga strana, nie se narekuvame neplodni koga ne moze da zacneme od prva, iako i toa ne e vistina. Sepak sekoj ima svoje vreme, koga da se rodi, kako, se opredeleno od Boga, samo nekoj ceka poveke..... mada ne e lesno. Go mrazam toj zbor "neplodnost". I cesto zboruvam na sebesi: Jas ne sum neplodna! I nema da bidam!!! Neka ne Gospod iznenadi i ohrabri site koi cekame [sm=nosecka.gif] Nie cekame......[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|