RE: Лапараскопија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

marijam -> RE: Лапараскопија (1.5.2012 1:44:53)

stom site leakri ti go kazale istoto ne mu ja misli izvadi go i prezali go toj eden jajnik imas drug neli,i jas sum so eden pa eve me bremena ,isto kaj dimitrov ne mi se sekiraj zasto da trpis bolki i trista cuda.???

marijam -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (1.5.2012 1:50:07)

marija 30 sto mu se mislis tolku...? eve ti ziv primer ..operirana sum pred 3 godini od endometrioza i cisti i sto ti ne ,ne uspeav prirodno za zabremenam...ama se odluciv za in vitro i eve me od prva bremena sum 9ta nedela da se nadevame deka do kraj se ke bide dobro. hehehe
.slobodno podnesisi dokumenti za ivf ne se misli so taa dijagnoza vednas odobruvaat za ivf .pozdrav

varsa -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (16.5.2012 13:26:12)

zdravo sakam da gi prasam site sto pravele laparaskopija , posle kolku vreme od operacijata ostanale trudni, i kolku vreme piele terapija ve molam za odgovor

vanessa30 -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (16.5.2012 22:58:47)

varsa, jas pravev vo noemvri laparoskopija, a ostanav bremena vo januari (po priroden pat).
Tarapija zemav okolu eden mesec i toa estrofem 1 mg na den (7 dena) i cikloproginova po sema se zema (okolu 20 i nesto dena mislam bese).

varsa -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (18.5.2012 17:06:43)

dali na nekoj posle laparoskopija mu dale da pie terapija jasmin 6 meseci, jas deneska bev da mi gi vadat koncite i mi dadoa terapija jasmin i toa 6 meseci da pijam , inace se pravev kaj dr tofovski, neka piese nekoj ako ima vakvo iskustvo

Melanija RR -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (18.5.2012 19:58:00)

varsa мислам дека најдобро е да пишеше за што си правела лапараскопија.
Јас правев во март поради јајцеводите и никаква терапија не ми дадоа.

marijam -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (18.5.2012 20:22:18)

Varsa ne se sekiraj pij si gi slobodno ,ti imase teska operacija te mislev i vcera ama ne bev doma ...pij gi ne se misli mora da odmori organizmot i bidi si na dietata sto ti ja kazav.pozdrav te guskam

varsa -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (18.5.2012 21:19:53)

uste ednas golemo blagodaram do marijam za seta podrska so mi ja dava i so me ohrabri da pojdam na laparaskopija, inace se pravev od endometrioza cisti na dvata jajnika i denes mi gi vadea koncite i mi prepisaa terapija 6 meseci jasmin ama si vikam neli e mnogu 6 meseci zatoa sakav da slusnam i vas mislenje

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (20.5.2012 11:31:12)

jas odam za skopje kaj gligor vo tekov na narednava nedela............. kon 5 den treba da i se javam na doktorkata moja i taa ke mu se javela na dr.gligor za da mi zakaze........mojata doktorka mi rece deka e podobro odma posle menstruacija da odam ,tuka nekoj mi pisa deka e podobro posle plodni denovi za da se vidi dali puknale site folikuli.......

Melanija RR -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (21.5.2012 20:36:13)

Колку што знам јас и од лично искуство лапараскопија се прави до 10 ден од циклус не во по плодни денови

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (22.5.2012 10:13:15)

prvo ke odam na pregled pa sigurno posle ke se dogovorime sto ponataka

varsa -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (23.5.2012 12:53:16)

ве молам нека пише некој што да правам лашараскопија направив на 11 мај и се беше ок на 18 бев да ми ги вадат конците а од 19 поцнав да пијам јасмин кој ми ги препишаа да ги пијам 6 месеци , отогаш имам нонстоп тапи болки некогаш и појаки во левиот дел на стомакот дали е од јасминот или нешто од лапараскопијата и дали да појдам докај др тофовски кој ме оперираше или да седам и да чекам да поминат болките [sm=smiley19.gif]

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (23.5.2012 13:19:43)

nema zosto da cekas da si pojdis kaj dr.ili barem javimuse ........pa ke ti kaze dali se bolkite od jasminot ili ne.....

varsa -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (28.5.2012 20:18:28)

дали некој знае да ми каже како да ги пијам јасмин контрацептивни таблети, дадени ми се по лапараскопија на цисти на јајници т.е еднометриоза и сега треба да ги пијам 6 месеци но матичната ми рече да ги пијам без пауза ич да не ми доѓа циклус барем 3 месеци а докторот кој ме оперираше ми рече со пауза 21 апче 7 дена пауза од 8 пак да почнам ве молам пишете кој има искуство со јасмин

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (28.5.2012 22:04:10)

jas po laparaskopija piev danoval bez prekin

Nasha29 -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (28.5.2012 22:04:40)

Jas gi piev jasmin 6 meseci so prekin, po 21 den kako sto e semata a ne neprekidno. Zosto da ne dobivas, ima logika no nema pricina [sm=jezicek.gif] Ja pravev laporo pred edna godina, mi otstranija cokoladna cista od desniot jajnik. Nego mu trebase nekolku meseci da se aktivira i sega povtorno pravi ubavi jajcenca... no nemozam nikako da zabremenam prirodno taka da i jas razmisluvam za in vitro. Varsa ic ne se sekiraj bolkite se normalni, jas gi custvuvam podolgo vreme, sega ne mi teknuva ama sigurno 5/6 meseci. D-r mi rece deka e cisto da ne se sekiram.
Vikaat deka i so endometrioza moze da se zabremeni, eve edna moja prijatelka zabremeni prirodno i toa so tezok stadium na endometrioza... ama nekoi nemozat... kako mene. Toa e, ke se nadevame deka ke bide i [sm=duda.gif]

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (28.5.2012 23:07:42)

Nasha29 koj te operirase.....
i jas ostanav bremena posle laparo i toa prirodno no sostimulacii

Nasha29 -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (28.5.2012 23:40:42)

Me operirase d-r Vasilevski vo Remedika.... opetarcijata pomina vo red i navistina se e cisto ama.... ete nesaka da bidne.Sega mi najdoa polip go otstraniv i toa pa da vidime [sm=smiley1.gif] se nadevam deka brzo ke izleze nekoe ubavo bebence [sm=duda.gif]

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (31.5.2012 20:08:23)

kolku te kosta operacijata..jas utre odam kaj dr. dimitrov da vidime sto ke mi predlozi...........
kolku pari e eden pregled vo remedika dokolku nekoj znae ve molam za odgovor

vanessa30 -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (1.6.2012 18:40:25)

Suze , pregled so eho vo remedika e 1500 den. Operacija laparoskopija so histero skopija bese 1000 evra, a samo laparo mislam deka e okolu 500-600 evra mozes da si prasas na pultot vo Remedika. E sega vednas ako si zakazes Laparo, moze i da ne ti naplatat za pregledot (za mene barem taka bese).
Pozz

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (1.6.2012 20:03:09)

sega samo sto dojdov od kaj dimitrov......laparoskopija mi rece 1000-1100 evra od septemvri da se spremam a do togas da probame so stimulacii i so inseminacija ......no za operacija mi rece i mora i nemoraa no na 40 god.ke moram pa si mislam podobro sega ke imam sansa za bremenost....

vanessa30 -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 18:04:33)

Suze, laparo so histero ti rece 1000-1100evra??? ili samo laparo??

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 19:32:11)

laparo +histero..........
neli dr.dimitrov ima brat na klinika so koja oblast toj se bavi ili kaj nekoj drug dr. ...............se mislam dali e podobro na klinika .....ne e podobro nego mi bese zborot radi cenata da mi ostanat parite za da mozam posle da pokusam ivf...........neznam sto da pravam........jas si mislev deka ke e preskoknime operacijata nego ke probame ivf.........
a so samata laparaskopija neli se gleda sve nemora da pravam i histeroskopija ili ne se gleda???????????????
izviniteeeeeeeeee no mnogu sum zbuneta.........

Melanija RR -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 19:40:07)

Suzeto секогаш е најдобро и двете кога веќе правиш.На ГАК и двете мене ме чинеше 2.200 ден. па сега види разлика

suzeto -> RE: Лапароскопија, отстранување на цисти (2.6.2012 19:42:05)

razlikata e ogromna ......no neznam kaj koj dr.od klinika bi odela i se plasam bideki ovaa ke mi e vtora laparoskopija

Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>